КНСБ: Пенсиите да растат като се вдига приносът на всяка година стаж

Синдикатът иска намаляване на неравенството, увеличаване на доходите на труд, а 3/4 от синдикалните членове подкрепят протестите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз предлагам проста система за пенсиите, кой какво е внесъл, това да му се дава, когато се пенсионира. Това с общата каса не ме кефи. Изобщо, тези които внасят допълнително, ще ги цакат? Този който вади повече, ще получава по малко? Има нещо сбъркано.

Никакви синдикати не са КНСБ и Подкрепа, а ибрикчии и измекяри на Главния Тулуп на Та - Буда Еднокнижний.

Време е да ги зарежем в блатото.

Той, комунизъма така рухна: Едно предприятие като каже въх шъ фалирам дайте пари, и на следващата година като запее същата песен и останалите като видят, че може и така, вместо да се произвеждат стоки, да искат пари от държавата.... Един вид, според немски икономисти, към 10-ти ноември 1989 година 82 процента от промишлеността е работила на загуба, тоест обществото е плащало на предприятията, за да създават последните впечатлението, че нещо произвеждат.

Не пиши глупости, бре!

Няма лошо да се подпомагат най-ниските пенсии , но от НОИ трябва да се дава пенсията, която си заработил с внесените осигуровки , а до 300 лева да се дават помощи от социалното министерство - за отопление, лекарства , хранителни продукти.НОИ не е социален ,той е осигурителен институт. И не сме в развития социализъм, за да правим уравниловка.

Ами за премахване на отживелицата от комунизма "КЛАС ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ". Защо нищо не казва КНСБ. Защо не иска да я махнат, а настоява да остане. Да я махнат, като досега нарупаното прослужен време стане основан заплата и всички работещи една и съща работа получаватт еднаква заплата, а не различна в зависимост от това дали имат 5 или 7 години или 30 години трудов стаж.

Пенсиите трябва да се преизчисляват всяка година като се умножава коефициента по средният осигурителен доход за предходната година стажа умножен по 1,2 за всяка година. Няма нужда от глупавото швейцарско правило.

Не вяка година, рзликата ще малка ако го правят всяка годена, а разходите за преизчисляане освен ако не се прави автоматично от компютри ще са големи. Но на всеки 3 или 5 години трбва да се преизчисляват. и да го махнат това швайчарско правило. вижда се,че у нас не работи. Например две колежки, които са работили еднакви 40 години медицинска сестра. Но се пенсионират с 10 гоини разлика се оказва, че взимат разични пенсии едната 350 лева месечно. А другата 250 лева месечно.

ГЕРБ=СДС. Тази пенсионна система наложи Костов, а тройната коалиция, в която надмощие имаха ДПС и НДСВ, наложиха швейцарско правило за африканска по доходи Бг. Не че БСП няма вина, има разбира се и то голяма. Но в основата на днешния геноцид над пенсионерите стои СДС на Костов.

PEYTSCH

50 лева са малко ! 100 лева и това от 1 януари 2021 !!!

100 лева но само за най-ниските пении теи от 250 до 400 лева месечно. Богатите пенсионери с 1200 лева месечно, не трябва да получават такива добавки, не 50 лева месечно, а 5 лева месечна добавка не трябва да получат.

Да, ама Тулупа раздава с лопатата на всеки. Пазарува избиратели.

Пазарува тези, които се продават. Тези, които не се продават, са на жълтите павета. Не всички у нас са мижитурки и лакеи, продаващи се за 50 лева повече месечно към пенсия или заплата. На изнемогващия народ по 50 лева повече, а на депуататите, министрите, президента/лицемер/ 3 пъти повече по 150 лева незаслужено месечно отгоре.

Щвейчарско правило за пенсиите не може да има, без същото правило за Заплатите! И едните и другите изнемогват.

намалете годините за пенсия. хората изнемогват. прошляци такива.

Да много е да работиш до 65 години. Трябва да има възможност, който иска да се пенсионира по-рано, но с по-ниска пенсия. Като полицаи, военни миньори, пилоти ..., които се пенсионират на 50 години А който иска и може да работи и до 70 и 80 години. Познавам пенсионер, който е на 80 години и още работи. Не защото има нужда от пари, а защото не му се стои в къщи. Но съм против 70 годишни да карат автобуси, тежки камиони или самолети и да умират на кормилото убивайки още 40-50 човека. Защото са получили инфаркт на кормилото на магстрала. Възрастните трябва да могат да работят, но не всичко, а само например продавачи, портиери ... може да се изброи в закон какво.

ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ПУХЛЬО!

и ЧЕХЛЮ

Пухльо и Чехльо е "магарето" на Тулупа - льохмана Плювналиев.

Тогава всички да се осигуряват на минимална заплата, щом е важно само трудовия стаж.

Имаш право сега един полицай или пилот се пенсионира на 50 години. Работил е около 25 години и взима 2-3 средната пенсия в продължение на 25-30 години. Защото средната продължителност на живота е 75 години. Т.е. ще вземе общо 600 - 900 пъти "Х" лева = 25122-3Х (където "Х" е срдната пенсия), за цялото време през което ще е пенсионер. А пък един работещ на минимална заплата е работил 40-45 годинии, ще взима 15 години. Защото средната продължителност на живота е 75 години. Т.е. ще вземе общо 180 пъти "Х" лева = 1512*"Х" (където "Х" е срдната пенсия), за цялото време през което ще е пенсионер. Или разликата общо в парите, които ще вземе единия и другия е 3 до 5 пъти. Искма да попитам "левите" лицемери, които са авторите на тази система. Това ляво и справедливо л ие господа "цоциалисти".

Имаш право сега един полицай или пилот се пенсионира на 50 години. Работил е около 25 години и взима 2-3 средната пенсия в продължение на 25-30 години. Защото средната продължителност на живота е 75 години. Т.е. ще вземе общо 600 - 900 пъти "Х" лева = 25 години по 12 месеца по 2-3 по Х лева (където "Х" е срдната пенсия), за цялото време, през което ще е пенсионер. А пък един работещ на минимална заплата е работил 40-45 годинии, ще взима 15 години. Защото средната продължителност на живота е 75 години. Т.е. ще вземе общо 180 пъти "Х" лева = 15 години по12 месеца по"Х" лева (където "Х" е срдната пенсия), за цялото време през което ще е пенсионер. Или разликата общо в парите, които ще вземе единия и другия е 3 до 5 пъти. Искам да попитам "левите" лицемери, които са авторите на "тази система". Това ляво и справедливо ли е господа "цоциалисти" демагози.

Синдикатът много добре знае как да иска ,когато наистина иска и как да иска в стил '' пунта мара'' Тези дни четох статия със заглавие: ''Скандално! Жената и дъщерята на синдикален лидер №1 Пламен Димитров на топли местенца в НАП!'' Та сега се чудя дали синдикатът е пунта мара или синдикалните му ''искания'' .

КНСБ отдавна пее тази Песен за Пенсиите .Ама няма Чуваемост . Партииците залагат на гласове в ниския спектър на пенсиите - тоест , за тези които не са се осигурявали за пенсия . Истината е проста , както всички гениални открития в Историята - приложете Закона .Много хора търсят права от НОИ с Политически Аргументи - Прехода ни попречи да работим и да се осигуряваме , срещу тях стоят много хора които не спряха да се осигуряват по време на прехода и си търсят правата с аргумента - ние сме плащали и искаме да отпадне тавана на пенсията . Политиците искат да балансират между двата масива и взимат пари от едните пенсионери и ги дават на другите пенсионери . Къде е Морала да си бил Работник в Мина или Металургия и да имаш на Хартия Пенсия в размер 1500-2000 лева и да даваш разликата от 500-1000лева на бай хасан без да е работил .

Оновна грешка в обществото ни е, че смята пенсията за нещо залужено. Смята, че след като докато е бил млад и държават го е ограбвала. Като стане стара, ще го компенсира. Всички вижат неправдите при пенсиите, защото там най силно си личи, че с 250 -350 лева не се живее, а се мизерува. Но този проблем е свързан със заплатите. Защо никой в нашата държава не вижда, че е КРЕЩАЩО несправедиво. Едни да работят ця месец за 620 лева- чисти 490 лева месечно. а други президент, министри, депутати, шефове в НАП ... за 7 000 - 8000 лева месчно. Защо не вижда, че шефове на държавни вузове взимат по над 10 - 15 хиляди месечно. Защо не вижда, че бившия шефа на даржаванта Банка за Развитие, взима по 30 000 лева месечно. Или пък предишния шеф на БНБ по 45 000 лева месечно и 2 служебни коли с шофьори и охрана. А пък сегашния шеф на БНБ и уравителният му съвет взимат по над 12-15 хиляди месечно. Защо не вижда, че предишните мопеници БСП+ДПС, не са по добри от сегашните ГЕРБ + "ПАТРИОТИ" + МАРЕШКИ...