Коментари - КНСБ: Издръжката на живота е скочила с 200 лева - 1267 лева трябват да изкараме месеца | Бизнес.dir.bg
назад

КНСБ: Издръжката на живота е скочила с 200 лева - 1267 лева трябват да изкараме месеца

Инфлация от 20% прогнозира президентът на синдиката Пламен Димитров, той видя в нея и спекулация

Обратно в новината
| Редактор : Ива Капкова

Коментари - КНСБ: Издръжката на живота е скочила с 200 лева - 1267 лева трябват да изкараме месеца | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2300 лв. за тричленно семейство?Глупости!!!!В малко градче, комшията с жена му, с две малки деца, 3000 лв. общо НЕ СТИГАТ за месеца!Без почивки и купуване на джунджурийки - само нета, тока, телефоните, водата, ТВ, бензин и си 1000 НАЗАД.А с 2000 лв четиричленно семейство е МЪКА!!А ако си "на София" ще ти стигнат, ама за 10 дена!А после?Някой може ли да каже тия от КНСБ за 32 години КАКВО СА СВЪРШИЛИ,ОСВЕН да оповестяват СТАТИСТИКИ (което е работа на НСИ )??

ТИЯ КВИ БЯХА БЕ? ААА, ДЕТО ОСИГУРЯВАТ ЕКСТРИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ ХРАНТУТНИЦУИ...

И пак гласувайте за ония бандата на гриндър, ще ядем дървото съвсем!

Този само за пари реве! А че като погледнете що народ работи например в Община Варна? Само погледнете в телефонния указател, що младши, старши експерти пийват кафенца на хладно..? 15 етажна сграда. а колко ли са в майчински, болнични и липсват по други причини.? Ами ако останат само две политически партии що народ може да заработи?

Тия пари може и да ти стигнат в малък град, без да плащаш наем. В София с тая заплатка нямаш шанс. Аз взимам повече и пак не ми стигат.

още и наем и е в г.....ъ

200 лева, а ПП-тата се хвалотят със 120 лева нарастване на пенсиите ?

Че тези т.н.синдикати киро простия не ги ли закри ??? От къде изпълзяха пак ,и кой ги финансира ??

Аз имам колеги дето пушат през 15 мин. Самото им пушене пък е 10мин. от тези 15. Според вас профсъюзите каква трябва да им е заплатата?

А колко работа вършат. Имам колеги пушачи, които през час излизат да пушат и вършат 5 пъти повече работа от непушачи.

Правилно няма как да очакваш, че другите ще бачкат повече. Такива като ми пушат понеже им е студено или топло навън, бързат са се върнат на работа и после одимява с дробовете си помещението където работят останалите. Дима дразни носа и очите на непушачите и после почва едно безкрайно миене и подсмърчане на последните.

Професионален съюз означава, офисът му да е извън предприятието, всеки член да си плаща членски внос на ръка (ако е доволен от проф/съюза. А при нас как е...!? Проф/съюза е част от предприятието, а заплата се изплаща с вече взет членски внос...... При установена доброзорност.

При повече от 40% инфлация пишете 200 лева???? Муахахахаххаахахахахахаахахахахах.

Изражението, начинът му на говорене, маниерите подсказват, че този субект е за психологическо освидетелстване! Но, можеби точно такъв е подходящ за длъжността която заема. Много приказки и никаква полезна дейност

Аз имам едни 80 к в лева Къща, вила и кола имам, детето също е осигурено Тъй като не стигат и за курник да купя, мисля да ги хвърля по курви и пиячка

Правилно!Както казва Вини Джоунс - Похарчих цяло състояние за глупости,а останалото похарчих за алкохол и проститутки!

Имаме поговорка ” Апетитът идва с яденето!” След като вече 30 години ценообразуването в България е на самотек и не е обвързано с никакви икономически показатели; след като се развихрят и забогатяват само прекупвачите и никой не е правил опит да ограничи със закони тази самозабравила се печалбарска пасмина; след като буквално се повтаря криворазбраната мантра за пазара и той как определя всичко; след като на никое правителство вече 30 години не му пука, че хората чакат да управляват икономиката на държавата; след като са публична тайна огромни безсрамни кражби и крадците, какво може да се направи? Чак сега ли провидя това Димитров? Апетитът на яхналите държавата и народа расте ли , расте! Всичко е под контрол, бедните се множат, да си берат кахъра!

С колко скочиха... вашта мама !

Моята скочи с 12% от началото на годината. Само че аз съм с диплома и реализиран в IT сектора, вместо да си изкарвам парите с дращене по форумите. Да не се обидиш сега? Ако искаш да ти стигат парите, отивай да работиш квалифицирана работа, вместо да получаваш надница за брой постове по форумите.

А ти си недорасъл идиот, който по чиста случайност се е озовал при нас. Личи ти, че си тъп. И като всички дойдат в сектора, какво ще стане, бе малоумник? Кой ще ти строи сгради и пътища, кой ще ги поддържа, кой ще се погрижи да имаш ток, вода, интернет, храна в магазина. Откъде ще дойде горивото, колите, транспорта като цяло? Кой ще движи държавната машина, кой ще извършва услугите, които ползваш всеки ден? Знаеш ли колко ще ти стане заплатата при пренасищане на пазара? Майко мила, какви кретени имам за колеги, не мога да повярвам.

Не се обиждам... твойта мама също...

Kaто не ви стигат парите, отивайте да работите, вместо да дращите по форумите за надничка и да завиждате на реализираните. На въпроса кой ще ми строи сгради и пътища - вие, общаците, защото квалификацията ви стига само до черен труд.

Колко ти изкарваш кажи ама чисто и то честно

Къде бяхте 12 години? Дълбоко бяхте се скрили и мълчахте. Никаква полза от вас.

С 2300 на месец, не че нещо, но би могло да живее семейство само ако притежава имота, в който живее. Поне в София ...В противен случай само наем/малка ипотека и сметки са минимум 1000, да не кажа 1200. От там насетне с 1100 на месец, дори двамата родители да ползват градския транспорт отново зор.

И така е от повече от 10 години. Ама тогава КНСБто нито веднъж не се сети да врещи.

Цените в магазините са еднакви, Какво е значението дали си купуваш хляб и млако в София или Тутракан да речем? Само колибките са ви нереално скъпи. А както знаем всички: ХранЪта прави борбЪта.

Не знам за хляба. Но в София си принуден да плащаш доста пари за транспорт, които в Тутракан напрактика го нямаш като разход. Цените за труд във фризьорския салон, автосервиза или при майстора, който ти прави ремонта в София и Тутракан вярвай ми - не са еднакви. Цените в заведенията пък съвсем. Центие на плодовете и зелнчуците са различни също. Нормалния живот не ти е само цената на хляба. Цената на тока, хляба, боба и ориза, които са действително еднакви навсякъде са важни да съществуваш или оцеляваш. Но нормалния живот при нормални обстоятелства според моите разбирания се простира и малко по - напред.

Знае ли някой, какви приходи получават, а после и какви разходи отчитат, тези не- пълноценни по същество и невероятно пе челивши организации!?!? Намаляващи членове,респективно членски внос, намаляващи доходи (ежегодно). Ревизия правена ли им е? Те са като Светия Синод "незосигаеми"финансово...

Ех, ако имахме още 5 - 6 министри като Кирчо и Кокорчо какъв живот щеше да настъпи.

Така е в проРуските кенефи като задунайски БГ-стан! Трябва да сте свикнали!

В краварския кенеф според теб няма инфлация ли, троле?

Профсъюзите вечно всичко знаят и за всичко имат решение, всъщност нищо не правят и на никого не помагат. Защото, са храненици "от ръка" на работодатели- те. Членската им маса се топи ежегодно, в частните предприятия няма проф-съю- зи. Кои работещи представляват...?Само в държавния сектор...!?!? А те колко са...!?!?

в частните фирми има ли синдикати , как се издържат толкова много синдикални лидери

Синдикатите не са работещи и е време тая нищо правеща комунистическа структура да се закрие.

При Бай Тошо получавахме по 1000 лева на месец, но тогава животът струваше 300 лева.

Майка ми вземаше 140 лв, а баща ми 400 на ръководна позиция в София на завод. Не знам какви 1000 лева те гонят

Всеки вземаше по 200/300 лева и всеки харчеше по 1000, странна работа беше социализма

Ама депозитите в банките нарастват и нарастват, а? Като ви се вижда толкова евтин трудът, защо не изкарате работниците на стачка масово и да се реши въпросът?!

Важно е, че българина има милярди за 8 + 8 броя каруци ф16 и ще мрем за Вашингтон срещу врага ни Русия. Това е политиката на последните 15 години

На гол задник чифте F16kи

Мандатност за шефове на синдикари! Това изказване е политическо! Защо мълчиш за частните пенсионни фондове загуби за милярди?

Кажете за отоплението на живота, че е скочило с 500 лева или със 150 % инфлация

Нищо, важното е да фалираме Русия! Нали така беше в началото?!

100 коча не са 200 .ъде Не можех да изкарам месеца със 150 сегашни лева 1994 но го "карах" 2002г с 300 горе долу го карах 2010 с хиляда лева и т.н. до много повече сега Никой никому не е длъжен Всеки си ляга на каквото си постеле...

а то е близо , в което няма да има кой да им работи и ще вдигат ли вдигат заплати, ама няма никой да им дойде, защото всички ще са в чужбина или в софия, ей го в провинцията в един немалък град от месеци търсят работници, вдигнаха с 200 лева заплатата в обявата и пак никой не иска !

За да се преживее, без в това да влиза наем/ипотека. Минималната заплата трябва да е поне 700евро

толкова освен в софия и донякъде в пловдив почти никой не взима, 70%от хората не са и виждали толкова пари за месец, масово все още се предлагат по до 800 чисто в провинцията, трябва да се актуализират заплатите с поне 50% , нали искаме да сме като западна европа, а само цените ни такива, че и по-скъпи. Бях наскоро в Испания една бира 330 мл е 1 евро, а тук същата е 2 лева и то на промоция...

И това е благодарение на дрогирания педал зеленски и на онодения от кулеба петков

Викаш бития е виновен, че не иска да го бият, а не бияча?

И на сакаашвили му нашокаха канчето,ама Грузия си е цяла

синдикатите не трябва ли да защитават обикновенните хора и да стачкуват когато се налага или тва беше някакъв филм

Синдикатите са патерица на мафията (бизнеса).

Явно синдикати и работници копуваме в различни магазини. Инфлацията след войната вече е 50% .

80% от българите не са и сънували такива пари за месец! Те живи ли са и как оцеляват някой от управляващите дали се е замислил?

Аде ся пълни глупости, откак поскъпна тока заплатите на тарамбуките не са мръднали изобщо, увеличих глобите, действам строго за закъснения и всякакви пропуски, дисциплината трябва да се затяга. Животът поскъпна, жената мърмори за нова крокодилска чанта, дъщерята иска да учи в Харвард, на сина му се е приискало БМВ, любовницата иска на някой остров, ще взема да я закарам някой път на остров Ливингстън мастията му с мастия, да си купи бански за там, южен остров. Едвам я взех от колегите, класна мацка, като я питам за тези преди мен седи в ступор и ми пили да не съм същия кретен като оня мухльо мъжа и. А и себе си да не забравя - оня ден се записах на курсове по летене ....

Строг, но справедлив ! Ама ако намалиш малко заплатите че живота стана сложен ... и аз ще намаля на моите - ще се разберем тази вечер.

Издръжката скочила... Кой не скача е ЧЕРВЕН!!!

Това е защото ни управляват некадърници.

Това е защото ни управляват НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и ШАБЕС ГОИ.

И повече на повече пари да дават на месец щях да съм доволен. Примерно 1400, но да живеехме добре, да имаше качествени продукти по магазините, държвата и полицията да си вършеха работата и да не слугуваме на САЩ и ЕС.

С масово гласуване (81%), може и да не се наложи да се бием с МИЛИционерите.

Димитрооооввв! Много си загрижен... Ама не е вярно... Ти просто стана милионер за няколко дни! Напусни Борда на директорите на Албена. Хе се ли срамуваш малко поне???

Синдикалист и срам - вица на деня. Синдикатите в България основната им цел не е да защитят интереса на членовете си, а да напълнят джобчето или шкафчето. Лично познавам хора подкокоросани от техните синдикални "лидери" да стачкуват, а след това продадени точно от КНСБ-то. Жалки паразити.

И да прибират заплати по 5-6000 лв друго правят ли?

5-6 хилки бяха преди няколко години. Сега лапат поне по десятка.

Да пробва той да изкара с толкова.

Ние тук явно сме все някакви факири и магьосници, защото успяваме да изкараме с доста по-малко на месец на калпак, при това без сме чак само на сух хлебец. Вярно е, че доста неща сме ги отложили са светлото бъдеще/следващ живот, ама и по-лоши неща са възможни.

860 лева чисто на месец, жената е на 700 лв заплата. И детето ни е ученик. Но депутатите не се прекарват с ниски заплати като простосмъртните.

Всеки се оправя сам.