Китайци напирали да строят АЕЦ "Белене"

Реализацията на проекта ще стане след конкурс, обяви по този повод министър Теменужка Петкова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Китайско" е синоним на "кофти и евтино".

Те тия китайци сигурно и пеалба ще искат от Белене. Пък няма как.

Китайци напирали да строят АЕЦ "Белене То от толкова "напиране" на инвеститори, остана сал един гьол и оборудване в насипно състояние. То истинският инвестор RWE избяга от сделката, въпреки и участието тогава на държавата с 51%, та не знам как китайските другари ще дойдат и ще хвърлят едни пари без да имат никакви гаранции.

Я да направим референдум за Китайците!:)

Минало свършено или невидяна работа е това, което ми казва заглавието? С една дума даже и дир не вярва, а какво остава с нас претръпналите за 9 години.

Я сакам китайците да ни я построят и да ни я подарят. Щото сме пичове. А ние да продаваме ток и по цял ден да се чешем по топките в някоя кръчма.

Разликата между БСП и ГЕРБ в едно изречение: "Няма да бъдат предоставяни държавни гаранции по проекта или сключвани дългосрочни договори за изкупуване на произведената електроенергия"

След като няма да има държавни гаранции и договори за изкупуване, защо да се строи. Няма промишленост в България за която да е нужна електроенергия. Няма интензивно селско стопанство. Съседите се ориентираха към свои енергийни мощности. Е, китайците строят, ползвят я договорно време и сключват договори за изкупуване. От къде ще взимаме уран, кой ще го преработва в горивни пръти за електроцентралата и къде ще се складира отработеното гориво. Явно тъпизмите на недоразуменията Дончев и Петкова, не без "вещата" подкрепа на мутро-интелигента Борисов.

Тогава защо толкова българи искат държавата да го строи? Няма пазар, няма потребление. Дебили, бля!

Друго си е да купуваме ток от ВЕИ. Пак е непотребен като от АЕЦ, само дето е скъп. И щем не щем го купуваме с утехата, че не ни трябва АЕЦ. А около България пълно с глупаци, които строят АЕЦ - само на нас не ни трябва. Накрая ще си купуваме вносна енергия от румънски АЕЦ. Ако гръмне - радост и за нас. Ако не гръмне - печалба за тях. Чиста работа. А за китайците какво да кажа - ако искат да ни дадат заем, някак да го разбера. Ама китайци да строят АЕЦ... Каква, американска ли или китайска? Руските реактори са ненадеждни, а китайските сигурно са супер надеждни като всичките им стоки-еднодневки. Ще има договор, ще "гарантират" и ще сме спокойни. Като гръмне - Китай далече, ще се смеят отдалече.

Токът от нови ВЕИ е по-скъп от този от нови АЕЦ. Научете го накрая, то бива неграмотност ама чак токова.

Държавни гаранции = гарантирани и узаконени кражби.

Що пък китайци? Интерком и Гинка не са ли проявили интерес и за АЕЦ Белене?

Голяма хапка е. Не могат си отвори толкоз устата...

Няма такова нещо като голяма хапка за нашите олигарси! Държат Телеком, държат ТЕЦ-ове, източват Козлодуй и от двете страни! Още един АЕЦ не им е никакъв проблем, просто ще прецакат китайците.

Нищо против китайците, ама ние за разлика от тях не се притесняваме от това, че сме се разможили доста. Да си строят АЕЦ в Китай - там +- 7млн. не са чак такъв проблем все ще оцелее нацията.

Ако строим нова АЕЦ, тя трябва да е изцяло българска и то държавна. Иначе кое ще българското в нея - само рисковете, както са американските централи, както са златодобивните мини и какво ли още не. А печалбите ще бъдат източвани в някоя офшорка, някой ще си получава до живот своите комисионни и ще си свирка "Марина"...

Принципно, НО САМО, ПРИНЦИПНО си прав... Ама, като я няма държавата, к'во пра'им?... А цялата тази техника за АЕЦ, заплатена от джоба на данъкоплатеца, която по настоящем, седи и гние - нея какво да я правим?...

Поредната измислица на великата .......

да ни е на помощ. Китайци да строят АЕЦ с руски реактори. Дано Господ наистина да е българин, както каза Мичмана, Бог да го прости.

Малииии, жон маккеин ша бъди много щастлифТ