Китайци напирали да строят АЕЦ "Белене"

Реализацията на проекта ще стане след конкурс, обяви по този повод министър Теменужка Петкова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малииии, жон маккеин ша бъди много щастлифТ

да ни е на помощ. Китайци да строят АЕЦ с руски реактори. Дано Господ наистина да е българин, както каза Мичмана, Бог да го прости.

Поредната измислица на великата .......

Ако строим нова АЕЦ, тя трябва да е изцяло българска и то държавна. Иначе кое ще българското в нея - само рисковете, както са американските централи, както са златодобивните мини и какво ли още не. А печалбите ще бъдат източвани в някоя офшорка, някой ще си получава до живот своите комисионни и ще си свирка "Марина"...

Нищо против китайците, ама ние за разлика от тях не се притесняваме от това, че сме се разможили доста. Да си строят АЕЦ в Китай - там +- 7млн. не са чак такъв проблем все ще оцелее нацията.

Що пък китайци? Интерком и Гинка не са ли проявили интерес и за АЕЦ Белене?

Принципно, НО САМО, ПРИНЦИПНО си прав... Ама, като я няма държавата, к'во пра'им?... А цялата тази техника за АЕЦ, заплатена от джоба на данъкоплатеца, която по настоящем, седи и гние - нея какво да я правим?...

Голяма хапка е. Не могат си отвори толкоз устата...

Разликата между БСП и ГЕРБ в едно изречение: "Няма да бъдат предоставяни държавни гаранции по проекта или сключвани дългосрочни договори за изкупуване на произведената електроенергия"

Я сакам китайците да ни я построят и да ни я подарят. Щото сме пичове. А ние да продаваме ток и по цял ден да се чешем по топките в някоя кръчма.

Няма такова нещо като голяма хапка за нашите олигарси! Държат Телеком, държат ТЕЦ-ове, източват Козлодуй и от двете страни! Още един АЕЦ не им е никакъв проблем, просто ще прецакат китайците.

След като няма да има държавни гаранции и договори за изкупуване, защо да се строи. Няма промишленост в България за която да е нужна електроенергия. Няма интензивно селско стопанство. Съседите се ориентираха към свои енергийни мощности. Е, китайците строят, ползвят я договорно време и сключват договори за изкупуване. От къде ще взимаме уран, кой ще го преработва в горивни пръти за електроцентралата и къде ще се складира отработеното гориво. Явно тъпизмите на недоразуменията Дончев и Петкова, не без "вещата" подкрепа на мутро-интелигента Борисов.

Минало свършено или невидяна работа е това, което ми казва заглавието? С една дума даже и дир не вярва, а какво остава с нас претръпналите за 9 години.

Я да направим референдум за Китайците!:)

Тогава защо толкова българи искат държавата да го строи? Няма пазар, няма потребление. Дебили, бля!

Китайци напирали да строят АЕЦ "Белене То от толкова "напиране" на инвеститори, остана сал един гьол и оборудване в насипно състояние. То истинският инвестор RWE избяга от сделката, въпреки и участието тогава на държавата с 51%, та не знам как китайските другари ще дойдат и ще хвърлят едни пари без да имат никакви гаранции.

Държавни гаранции = гарантирани и узаконени кражби.

Друго си е да купуваме ток от ВЕИ. Пак е непотребен като от АЕЦ, само дето е скъп. И щем не щем го купуваме с утехата, че не ни трябва АЕЦ. А около България пълно с глупаци, които строят АЕЦ - само на нас не ни трябва. Накрая ще си купуваме вносна енергия от румънски АЕЦ. Ако гръмне - радост и за нас. Ако не гръмне - печалба за тях. Чиста работа. А за китайците какво да кажа - ако искат да ни дадат заем, някак да го разбера. Ама китайци да строят АЕЦ... Каква, американска ли или китайска? Руските реактори са ненадеждни, а китайските сигурно са супер надеждни като всичките им стоки-еднодневки. Ще има договор, ще "гарантират" и ще сме спокойни. Като гръмне - Китай далече, ще се смеят отдалече.

Токът от нови ВЕИ е по-скъп от този от нови АЕЦ. Научете го накрая, то бива неграмотност ама чак токова.

Те тия китайци сигурно и пеалба ще искат от Белене. Пък няма как.

"Китайско" е синоним на "кофти и евтино".