Китайската валута падна под ключовия праг от 7 юана за долар

Това може би е сигнал, че Пекин би бил готов да толерира още по-голямо отслабване на националната валута

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

cheeseus

Заглавието "Китайската валута падна под ключовия праг от 7 юана за долар" и подзаглавието "Това може би е сигнал, че Пекин би бил готов да толерира още по-голямо отслабване на националната валута" внушават точно обратното на това, което се казва в статията. Да помислим малко (с примерни стойности): Вчера 1 долар е струвал 7,5 юана. Ако днес 1 долар се разменя за 6,5 юана, коя от двете валути е поскъпнала и коя е поевтиняла?

Под "падане" имат предвид като число юани за долар. Вчера долара не е бил 7,5 юана, а 6,5 юана и юана е паднал до 7 за долар.

Schilo

По този начин се обезсмислят митата на Тръмп. Които водят до поскъпване на стоките за потребителя. Вносителите ще купуват стоките за по-малко долари, респ. митата като абсолютна стойност ще са по-малки. В крайна сметка, инвазията на китайски стоки на американския пазар продължава. А ниския юоан е от полза за всички останали компании, различни от американските, които търгуват с Китай.

Schilo

Някой май е на ниво бакалски сметки, че не вижда простата истина?

Май нищо не си разбрал от статията и наистина караш на бакалски сметки. Митата ще ги прибира държавата, а ако хората си купуват на същите цени както преди митата това е супер бонус. Само че тези мита постъпващи във федералното правителство трябва да са за нечия сметка, след като хората си купуват нещата на същите цени. Та ниския юан не пада само спрямо долара, ама явно си доста куц по икономика, та ти е лесно да плямпаш глупости.

Schilo

А бе аз съм разбрал, ама май на теб ти се губят. Нали точно това ти пиша. По-нисък юан, по-малко долари за същия обем /най-общо казано/, от там и компенсиране на разликата в митата сега и след повишаването им. Айде, отваряй бакалията, че трябва да продаваш.

Schilo

А къде отиват митата е друга тема. Плаща ги крайния потребител на практика. След като вносителя оформи режимите и ги пусне на пазара.

Я да повторя тогава: Сега САЩ ще свалят долара под 6 юана- това последното е шега, подсказваща на тъпите путлерасти, колко "лесно" е да се замени долара с произволна референтна валута и как долара крепял "фалиралите" САЩ, които щели да се разпаднат със замяната на долара. А и да им подскажа, че всичкото добито злато в целият свят е под 10 трилиона долара, докато световния дълг примерно е 250 трилиона долара

А тука руските подлоги как ни обясняваха, че заради санкциите САЩ щели да фалират и Китай да ги изкупят..... К'во стана, как се обърна палачинката.... Комунист и икономика ахахахахах

Schilo

САЩ си вкараха таралеж в гащите с безумията на Тръмп. Просто светът вече гледа на тях с друго око. Като недотам предвидим и коректен партньор.

Особено училите в Гимо. Дс ченгета...

Сега и САЩ ще свалят долара на цена от 6 юана. Това разбира се е шега за да може тъпия тролетариат да схване колко тъпи са му опорките за световната резервна валута и как доларът щял да се гътне.

Като не искат да купуват американско свинско месо.

Schilo

За какво им е, като свинско има на пазара и то на по-добри цени?