17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ги мислете китрайците, сега могат да обърнат повече внимание на завладяване на ЕС пазара, така, че първо може да го отнесе Старият континент, после американците. То боя за краварите не се губи, единствено могат да го отложат малко във времето. Ръста си го имат, по-малък или по-голям, няма значение. Щом има ръст на икономиката, значи има ръст на потреблението на енергийни ресурси, които глобално намаляват. Когато ресурсите достигнат критични граници, нали не мислите, че Китай ще каже, ние се отказваме за да има повече за каубойте, а? Ще ги смачкат, ако преди това някой не го е направил вече.

Време е да разберат китайците че с САЩ шега не бива. Последните санкции дето ще им наложат са за това че си къпуват руско оръжие. Да им е честито. Не са рекли САЩ не са им спрели кранчето и чайниците ще умрът от глад.

се превръщат в бананова република , чиито търговски баланс е катасртрофално нарушен в полза на вноса! Хи хи хи хи...

че автомобил, движещ се с 300 км/ч и вместо с 12% ускоряващ с 10% е спиращ автомобил

Китай не е в благоприятна ситуация във войната със САЩ, но и САЩ да не би да не са засегнати? Тяхна си работа, но Китай вече не е за подценяване, реален фактор си е в икономиката на света. Нещата се променят с всяка изминала година. САЩ не са това което бяха в началото на века. Факт.

Да продйлжим. При положение, че 80 % от стоките в САЩ са made in PRC, то значи ИНФЛАЦИЯ поне 15 %. Само не казвайте, че САЩ ще почнат да си ги произвеждат със сегашните заплати в $. А трябват и машини, а не вретена и куки за плетене - ПРИМЕРНО!

На вниманието на авторите!!!!!!! Една икономика не е само износ и външен пазар. ИМА И ВЪТРЕШЕН ПАЗАР. Защо все го изпускате? Китайската икономика ли е в криза или на САЩ?

За голяма икономика като Китай, едномесечна девиация от 2 % е нищо, тук времевия мащаб трябва да бъде поне 3 години за да може да се каже, че китайската икономка е в застой. А последните 3 години показват точно обратното, забавяне на ръста, което е естествено на базата на последния 20 годишен непрекъснат растеж- не толкова от мерките на САЩ! За разлика от Китай, САЩ показват ръст на външна задлъжнялост( предлагане на американски държавни ценни книжа на други странни- Китай, Русия и т.н., за покриване на дефицита в бюджета на САЩ) последните 3 години с 10 % увеличение спрямо БВП на САЩ!

BRCK

Живи да ги ожалиш, растежа бил само 10% вместо 12%. Я кажете колко е разтежа на великите и непобедими евро аталнтици? 0.1% - 0,25% ?

Когато външнотърговският баланс на Китай стане отрицателен, Си ще започне да се притеснява. Когато външнотърговският баланс на САЩ стане положителен, Тръмп може да се похвали с постигнати успехи.

това е като вица, дето питали най-добрата гледачка: -Ще има ли САЩ след 100 години? -Да- отговорила тя -А, ще има ли Кока Кола? - Да, ще има Кока Кола. -А, колко ще струва? -2 рубли

Износът на Китай се забавя в последните 8-10 години, но все още растежа е двуцифрено число, което е доста добре и позволява на жълтите братя да въртят номера с курса на юана. След 2 години и половина като Тръмп си замине от Белият дом митата ще паднат отново така, че няма място за паника.

е единствената страна в света с 4000 годишна НЕПРЕКЪСНАТА история като държава! През всичките тези години са имали много трудни периоди, доста по-трудни от сегашния и са се оправяли. И сега ще се оправят. "Загрижените" е излишно да ронят "крокодилски" сълзи над Китай.

ще ще ще ще ще

Китай като империя и НЕПРЕКЪСНАТА история съществува от 221 година преди Христа. За повече информация - вземи и се ограмоти ,че не ми се спори с фанатик, който хабер си няма от история. Древна Индия съществува като НЕПРЕКЪСНАТА история 7000 години преди Христа. И какво от това?

Не си длъжен да знаеш историята на Китай и това е нормално. Но също така не съ длъжен да пишеш неверни неща, след като си неподготвен. За основател на модерен Китай се счита император Хуанди. Той е управлявал в периода 2600-2700 преди новата ера. Той е обединителя на китайските племена и първооснователя на настоящата китайска държава.

Мда, да... усетили са силно последствията.... имат промяна в износа... вместо ръст с 12% ръста е само 10%.... Направо ги съсипаха.... В същото време за същия период растежа на ЕС е 0,1%, а на САЩ 0,25%.... Живи да ги оревеш китайците...

BajMihal

Ако можеш да сметнеш колко са тези 2%, ще ти дойде и на ума защо се "усеща", но ти си прави другите сметки, които явно не ти излизат...

като абсолютна сума пари, наистина тези 2% са един влак пари, но що си мислиш, че китайците не са предвидили подобен развой още преди 2 години когато Тръмп наляво и надясно тръбеше за мита и война за търговското салдо?

То със абсолютна сигурност се усеща, но това е пропуснат процент от възможния растеж, а не са преки загуби. Дори в тази ситуация със всеки месец китайците продължават да печелят все повече и повече. Просто нарастването е с по-малки темпове от възможното заради наложените мита.

Абе какво се плашат, нали имат договори с Русия, Турция и Унгария.

от всички медии се налага като истина.