Кирил Вътев на Green Week: България има потенциал да изхранва около 30 млн. души, а разчита на внос

Министърът на земеделието съобщи, че започва усилена работа по агрохранителната верига от полето до масата

Обратно в новината

Коментари - Кирил Вътев на Green Week: България има потенциал да изхранва около 30 млн. души, а разчита на внос | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България имаше шансове до 1990, след 2007 те вече са с отрицателен знак

Братчед, какво ли не правите само и само ман-галите да не работят!

За 30 г " демократичен" преход и " евроценности" - голям изрод направихте.Да бяхте спрели плана за унищожаването ни преди 25 г.г.

Потенциали има много. От потенциал до реализация има много работа, много работа. Аман от това партийно говорене. Дори да се реализира потенциала, искам внос на всякъде на всичко, за да има конкуренция и да получавам високо качество за ниска цена. Или по точно което аз си избера, а не вие партийните лидери да избирате за мен. Аман вече. Българският потребител не е ваша собственост.

Така беше, България произвеждаже и изнасяше. Дойде демокрацията и с помощта на продажни политици в интерес на запада всичко сринаха. И станахме вносител.

Държавата е виновна земеделските производители гледат слънчоглед пшеница царевица и тн. без плодове и зеленчуци вземат си субсидиите и си правят износа

Да,имаше земеделие, когато имаше ТКЗС и 65% от селяните бяха крепостни и получаваха жалки заплати за труда си.

Тая гнусна мутра Вътев, как въобще стана министър?!?!

Абе, какво са тия 300 000 столетника през 1923 г.? Във всяко семейство трябва да е имало по един. Този надмина Зеленски по глупотевини.

Чернозема се заселва със слънчеви батерии

Кириле, Вътев … България изхранваше до 1990 година повече от 30 милиона. За първите 5 години извратена демокрация унищожихте земеделие, животновъдство, рибарство, овощарство, лозарство, зеленчукопроизводство. Заради едните демократични банани и портокали ЕПМ на милиони българи, които тръгнаха да търсят прехрана в близки и далечни страни. Обезлюдихте селата. Създадохте земеделски/фермерски олигарси. Как ще възстановиш това което шибаните комунисти навремето изградиха а извратените псевдо демократи разрушиха бре? За дръвника са една сюрия евро-атлантически псевдо демократически български извратеняци. Само така ще се оправят нещата.

1. На запад производителите получават субсидии. Тук получават само няколко мастити робовладелци 2. На всеки 5 лв платени в магазина, 1 отива за държавата, 3 за магазина, прекупвача и транспорта и 1 за производителя.

То ако произведеното в България е от небългарски фирми да има износ е още по-зле. Защо не ходи да обяснява в германия че не трябва да внасят?

Ако е изгодно да се произвежда и продава българското - ОК. Мен като търговец ме интересува единствено и само парата. Ако трябва с насекоми ще ви тъпча, та чак през ушите ви да излизат. Все ми е тая. Аз си хапвам най-фини и скъпи неща, вие да го дух*те.

Г-н министъра познава. Без боб. Щото няма. Ама има потенциал. Да има.

За мен истината е ,че г-н. Вътев не може да си оправи фирмичката"Тандем" ,а сега ще оправя земеделието. Що не си каже как плаща суровините които преработва в фабриките които сега прехвърли на скъпите си наследници. Плаща разсрочено на 45 работни дни. По този начин ползва безлихвен кредит от производителите на да кажем свинско месо. Та този човек сега ще ни "оправя"

Повече се печели от друго, не от земеделие. Затова предприемачите избират да не се заминават със земеделие в България. И няма нищо лошо в това, освен че така при блокиране на границите за дълъг период (т.е. на международната търговия - малко вероятно хипотетично събитие) ще има проблем с изхранването.

Щом внасяме храни, значи изнасяме нещо друго, на същата цена.

Години наред ни беше втълпявано, че селяните са прости, мръсни-къде, къде е по-добре в панелния блок на края на града, ама в града! Гражданин, не селянин. Ама всички бягахме на село да се зареждаме с буркани зимнина, нали? Затова сега милиони хектари плодородна земя стоят неизползвана, а ние внасяме френски картофи и испанко свинско!!!! Щото всички искат у офиса в Бизнес-парка, а не в кочината при прасетата! Да, ама като отидат в магазина търсят българското?! Е ..от къде да дойде то? Отидете в една Турция-няма грам свободна земя, която да стои необработвана! Отидете в Израел - хората от морска вода правят питейна! Отидете в Египет-в пясъците отглеждат картофи, които ни ги пращат на нас?!!!!!! Щото ние ще ползваме земята за батерии и фотоцентрали-не за някакви си прости картофи.........пуууууу

Ами ади де, взимай няколко декара и почвай да копаш. Земеделието това, земеделието онова. Истината е, че няма мераклии да копаят. Никой никого не е спрял да се заминава със земеделие, ако е мераклия.

Пълни глупости..

България не изнася агропродукция ,както през 80те ..Въобще не изнася ,Нищо .Нула ..

Мързеливите селяни се намърдаха в градовете, вместо да превиват гръб на полето и да ни хранят. Усетиха, че е сладко да пиеш кафенце по цял ден, докато тракаш по клавиатурата в някой кол център. Вследствие на това, селата пустеят, а тези с анцузите вместо да пасат милиони крави, овце и свине и да ни хранят - продадоха нивите си и дойдоха " у София". България е пълна с вносни земеделски боклуци, точно заради мързела на селяндурите. Бай Тошо хубаво ги бе закопчил за земята - без да мрънкат много.

Я, Тандем на хоризонта :) Нема лошо.. да видим кво ще направи.. но май ще яде хурката покрай тия некадърници с които се е хванал

Янките се погрижиха да отровят земята и въздуха ..от Ново село .Там е хъб за био оръжие .България не като при бай Тошко...Ндма и да бъде ..Всичко е токсично .

Е какъв мераклия да си, като има контрабанда от Македония и Турция. Гърция дава по-големи субсидии и за някои култури плододават два пъти. Някакви свободни съчинения и от министри и от хора, свикнали да дават акъл от пейката в Борисовата градина.

България е унищожена до крайност.... Селата опустяха хора не останаха. Забрана на всякакъв внос и всичко да се възстанови и нормални управляващи милеещи за Българския народ.

Вие по наследство имате правото да "сладко да пиеш кафенце по цял ден" и да не работите?

То от тия като теб "богопомазаните", дето си пият кафето цял ден пред клавиатурата, а след "работа" се чудят в кой козметичен салон да се разкрасяват сме на това положение. Всички финансисти и икономисти, а една крушка не могат са си сменят в къщи. Хващам бас, че не можеш една салата да си направиш сам, какво остава да отгледаш растение или животно. Съвет, непоискан, но все пак - Не обиждай хора, който се трудят на полето, новата или обора! Низко е и говори лошо единствено за теб.

Старческите боклуци в Бг са дотолкова инфантилизирани и откъснати от реалната действителност на работният процес,заплати и съвременен живот в БГ,че трябва да се отворят Концентрационни лагери /съвместно със Свинарници оградени с ров с сярна киселина за тази безмозъчна и деструктивно болна мърша ,която да се изпрати там на полето под дулата на автомати да работи и да произвежда денонощно чрез ръчен земедлски труд продкция за 30-те милиона други старчески боклуци, които бленува да храни този комунистически,умственно осакатен дебил! Докато мършата е жива България няма потенциал за нищо.