КЕВР: Цената на тока от ВЕИ спада стремително

Около 8 евроцента е прогнозната цена към момента на киловатчас електроенергия след евентуалното построяване на АЕЦ "Белене".

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А цената за краен потребител расте по-стремително!

Цената на тока от ВЕИ-та в сАЩ е 4 евроцента , а тази на нашите ВЕИ-та е 40 евроцента!!! ПОЗНАЙТЕ КАКВА ПЕЧАЛБА СА ПРАВИЛИ НЕ САМО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ , НО И ЗЕЛЕНАТА БАНКА ОТПУСНАЛА ИМ ЗАЕМИТЕ , КОИТО НИЕ ЧРЕЗ ЦЕНАТА НА ТОКА СМЕ ПЛАЩАЛИ !! ВСЪШНОСТ ЗАЩО СЛЕД КАТО СМЕ ИМ ПЛАТИЛИ ВЕИ-та НЕ НИЕ , А ТЕ СТАВАТ СОБСТВЕНИЦИ НА ЗАЛОЖЕНИТЕ АКТИВИ. МОЖЕ БИ ИВАН ИВАНОВ ИЛИ БОЙКО БОРИСОВАТА ИЗГОРА ЩЕ НИ ОБЯСНЯТ!! СЕЩА ЛИ СЕ НЯКОЙ КОЙ И КАКВА ПАЧКА ПРАВИ С ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ КОЯТО ЗАЕМА 30 % ОТ МИКСА КОЙТО ПЛАЩАМЕ. ИМА ЛИ ОЩЕ НЯКОЙ КОЙТО ДА НЕ Е НАЯСНО КАКЪВ Е БИЗНЕСА НА ЗЕЛЕНАТА БАНКА И КАКВА Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ СОБСТВЕНИЧКАТА Й, И ВОЖДА НА НАЦИЯТА.

Само енергийни уроди и технически неграмотни хора могат да твърдят,че електроенергийна система може да съществува и работи устойчиво само с вятърни,слънчеви и други дребни генериращи източници.Нищо не може да работи без огромните базови мощности към,които могат в режим на "влизане в паралел на много малки мощности към т.нар безкрайно мощна система" да не се създават сериозни проблеми освен "поносими и овладявани" с различни технически средства и мероприятия т.нар."преходни процеси".Тези последните са част от широко употребявания термин "токови удари".Те възникват и се генерират, създавайки винаги сериозни вреди и смущения при всяко влизане и излизане в или от електроенергийната система на генериращи мощности.Така,че само с малки мощности работещи на принципа "тука има тука няма" електроенергийна система не може да се изгражда и поддържа.Както няма къща без здрави основи.Другото са илюзии и празни приказки на неграмотници.

ЦЕНА НА ТОКА ОТ ВЕИ-та В САЩ Е 4 ЕВРОЦЕНТА , А У НАС ДОГОВОРИТЕ СА СКЛЮЧВАНИ ЗА 40 ЕВРОЦЕНТА!! КАКВИ ПЕЧАЛБИ КАКЪВ БИЗНЕС ЗА СОБСТВЕНИЧКАТА НА ЗЕЛЕНАТА БАНКА , С ЧИИТО КРЕДИТИ СА ОБЕЗПЕЧЕНИ АКТИВИТЕ НА "ИНВЕСТИТОРИТЕ" !! НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ НЕЧОВЕШКИ ВИСОКИТЕ ЗАЕМИ, А ТЕ СТАВАТ СОБСТВЕНИЦИ НА АКТКИВИТЕ!! ТОВА МОЖЕ ДА ГО ИМА САМО В БУЛГАРИСТАН И В НИКОЯ ДРУГА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА. МУТРЕСАТА Е ХВАНАЛА СЕРИОЗНА ПАЗАРНА НИША С КОЯТО НЯМА ДА СЕ РАЗДЕЛИ В БЛИЗКИТЕ 20 ГОДИНИ. ЧУДЕСНА ФИНАНСОВА ПИРАМИДКА - има за нея има и за нейния ангел пазител. Ние идиотите с цената на тока ще им събираме пари като малоумни аборигени!

Кога ще се облекчи процедурата, за да може всеки с къща да се включи лесно в системата?!? Кога ще спре преференциланото изкупуване на зелена /за нас златна/ енергия?!?

Защо не каже каква е сега цената на ел.енергията от възобновяеми източници у нас?

Колкото и да падне , тя си остава НАЙ-СКЪПАТА в Бг !

В САЩ цените са два пъти по - ефтини, но.....заплатоте са пет пъти по - високи.:)

stankow

Да сравниш цените в България и САЩ и да направиш от това дългосрочни изводи !?! Е няма такава простотия. Или слагачество ?

tonk11

Да де, ама нашите ВЕЙ са с гарантирано изкупуване и фиксирана цена до нам си коя година! Щото сме пазарна икономика!

А през зимата колко цента ти е невъзобновяемия акъл бе, тъпак???

Че АЕЦ-а само през зимата ли ще работи, бе тъпак?