КЕВР свали 74 ст. от последната предложена от "Булгаргаз" цена за декември

Високите цени на нагнетения природен газ в Чирен и нарасналото потребление през отоплителния сезон са причините за ръст на цената, отбеляза регулаторът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

явно засега се възприемат в захлас

чуя след 2 седмици как цената на парното за София няма да се повишава защото няма да е социално поносима за Софиянци. Баламите да плащат скъп газ. Същата работа като с винетките, цяла България си купува, но селяните от Пролеша не искат, щото са близо до София.

_stankow

Милите те. Ами Булгаргаз да беше предложил 500 лева, какво му пречи ? Тогава КЕВР щеше да свали 353 лева, а не 74 стотинки ! :D :D След като Кирил Петков еднолично, по заръка на посолството още през пролетта спря закупките на газ от Русия, въпреки че тогава санкциите все още го позволяваха и не напълни Чирен с евтин газ - сега 74 стотинки са просто смях за кокошките. И милиарден удар по България. Но каква му е на него България, та ще я жали !? Камък връз камък да не остане от нея - неговите деца няма да живеят, няма да учат в тука.

Кой я спря?

Абе путл4ерастите не спирате да лъжете. Първо Газпром спря газа и поиска плащане в рубли противно на договора и второ предлагаше цена неразличаваща се от борсовата.

Ама, трябваше вече да е 1 000 лв., нали русковци!

Лидерът на Алфа каза,че от първи октомври България ще остане без газ!!! Ще ви видя тогава!!! Лично го чух с ушите си!

_stankow

Така щеше да стане. Ако изведнъж по магически начин "азербайджанският газ" се увеличи два пъти. Не, не че добивът на Азербайджан се увеличи два пъти, това е технически невъзможно. Но отнякъде, познайте откъде, се появи "азербайджански газ". И за България, и за ЕС даже имаше ... :D :D

"Изчисленията показват, че ако "Булгаргаз" продължаваше да доставя природен газ от руската компания, цената щеше да бъде над 157 лв./MWh, а не 146,09 лв./MWh."

А тоя тръбен газ от хъб Балкан, на какъв мирише, що не пише откъде идва до този хъб, и азерския що е само една четвърт, не трябва ли да е повече, и най важното тия тайни кой колко струва. И от 146 с надценките колко става, щото той и тока е примерно 11 стотинки, ама го плащам по 24.

Под 200лв и ще е по малко от дневната на тока, но по скъп от нощтната (за битови потребители). Друг е въпросът, че цената на тока е много по висока от тази която плащаме битовите потребители. Като потребител какво те бърка колко е производствената цена, освен ако не си производител?

Справяме се отлично!

"Добрия" КЕВР пак издърпа ушите на "лошия" Булгаргаз. И пск слушка Газпром, САЩ, арабите... на кави цени ще е газа този месец.

Така го пишат ,сякаш са го свалили с 74 лева ,а не с 74 стотинки.Че това е цели 0,5%. Браво на тези катили.А че ние ще плащаме скъпо заради някаква евро педераска солидарност никой не го интересува.Важно е да ближем посрания задник на Бай

Цената в Чирен е висока а защо е такава ,,,,,да купуват по сегашната евтино и ако се вдигне да пускат от Чирен.Ама това е като с петрола когато се вдига сената на бензина също нагоре,когато пада бензина със същата цена защото използват петрол от скъпата доставка.

Като дигат цената е с десетки левове а като свалят е с стотинки!

Евроидиоти, кучето ми се испика на радиатора, покрит със знамето ная ЕС. Мисля, че това е достатъчно основание да вдигнете поне с 10 % цената на природния газ. А ако се изака - не ми се мисли за миксовете и хъбовете....

Нека, да му е гадно на Путин! Сега вече се чувствам независим! Преди редовно проверява дали не е под леглото като си лягам. :))

сега ще идем всички да ликуваме че е свалена цената със 74 стотинки , направо е почти без пари . Вярно само шизофреници са останали тука.

Потресаващи 0.5%, сметката от 1000 лева ще стане на 995 лева! А беше 130 ...