Катар и Австралия са готови да доставят газ на Европа

Двете страни могат да помогнат за намаляване на дефицита в случай на нарушаване на руския износ на синьо гориво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците ще се сетят. Не просто ще ги заместят временно, ами въобще няма повече да се върнат към работа с тях - по политически причини.

Чекаме ...

А като чуят за ЦЕНАТА, еврогейовете ще предпочетат да умрат от студ, НО ДЕМОКРАТИЧНО !!!

И какъв е въглеродния отпечатък на един танкер от ... другия край на света? А на 1000? А на една ракета ? Гретоооо, де си бе?

А бе готови са разбира се да ни съдерат кожата. Втечнен газ от Австралия ще бъде страшно евтина доставка - просто без пари, да не говорим, че ще трябва да вземат специализирани кораби отнякъде. Ако някой не знае, войната в Сирия избухна заради преноса на газа именно от Катар. Американците искаха да свалят Башар Асад и да си осигурят тръбата за доставки в Европа. Сега обаче голяма част е под контрола на Асад и няма как да стане номера.

Що бе, дайте да умрем от студ демократично.

А Европа какво мисли - доколко икономиката и ще остане конкурентноспособна? И газта - примерно отчасти ще се компенсира, разбира се на по-високи цени. Как обаче ще компенсират липсата на суровините? Примерно - КредитСюис каза в поръчано проучване, че Германия е зависима на повече от 75% от руски доставки. Затова германците доставят каски на украинците, белким си седнат на задниците. И "Зелениата" им вицеканцлерка външен министър беше мека като памук в Москва.

Пак си спал под мокър чаршаф!

Асад отказа Катарският тръбопровод през 2009-а защото той беше планиран да преминава през Турция,а сирийците са се дърлили с турците за Хатай, за водите на Оронт, Тигър и Ефрат , за кюрдите... стигали са и до войни. През 2010 Асад прегърна идеята да бъде построен газопровод от Ирак, през Кипър, към Европа, а в началото на 2011 към проекта се присъединява и Иран, който също отдавна иска да строи тръбопровод, но заради американските санкции през 2010 швейцарската фирма строител прекратява работата по проекта... През 2011, малко след като Иран изявява желанието си да доставя газ в Европа, държавният секретар Хиллари Клинтън каза че Асад трябва да си ходи. През Юли 2011 Ирак, Иран и Сирия подписват договор за строеж на газопровод от Южен Парс, находище което е съсобственост на Иран и Катар, до Европа. През 2012 година Виктория Нюланд заяви че САЩ са предоставили 900 радиостанции на проверени „опозициони групировки” и бунтуващи се студенти(ама да не си помислите че са от Талибан), през 2013 година САЩ започна да унищожава електростанции и водопроводи в Сирия за да причини бунтове сред гражданите на Сирия... а след като всички тези усилия не дадоха резултат САЩ поведоха открита война срещу армията на Сирия.

точно никога не бих повервал на когото и да е, че бай-дан е такъв веселяк. дори вече започвам да се усъмнявам, че от "технологичите" гиганти" са му нашибали в мозъка някакъв чип с изкуствен интелект. внос от америка за европа - гей "демокрация" и нпо на педофилите, газа от австралия, а италия и гърция плащат с парите на лагард. но ако питате експертите си, те ще ви кажат, че имаше още няколко по-завъртени, засукани, скъпи и залупени възможности да се направи "мръсно" на руснаците. понявга ми става жал за тях. ще ги уморят от смях от световната клоунада ла лузърите на света.

При война с Русия . Иран ще помете арабските марионетки на САЩ. За каква диверсификация говорите изобщо.

По малък от въглеродния отпечатък на компресори за 2000 км тръби. А руслямските тръби карат газ от 5000

Какъв куп лъжи и малоумици. Газопровод може директно да минава през Турция без изобщо да минава през Сирия. Явно путлерастите не знаят география. Американците не са унищожавали никакви водопроводи и ел. мрежа. Точно обратното е. Ислямска държава през Сирия системно унищожава водопроводи и електрификация в Ирак още от 2004 г., когато Руслямска държава създава ИДИЛ с помощта на Башар Асад

си и помислям на каква цена ще ни доставят газ! Днешните цени ще ни се струват мил спомен.

И Антарктида е готова да достави газ.

глупости на търкалета. не ви ли писна да повтаряте тая матра от преди 20 години на КИЛОВАТ цените са еднакви - барабар с доставките.

Дали китайците са тъпи, че 90% от газа който вкарват е ЛНГ и то 70% от него от Австралия. А едва 2% вкарват от Русия. Що така бе? Сигурно са много прпости и клякат на западняците. Нали? Нещо ви издишат опорките русороби.

Ама ние комундетата сме против , бее...