Канада забрани на чужденците да купуват жилища в страната

Премиерът Трюдо смята, че ограничителната мярка ще успокои цените на имотите

Обратно в новината

Коментари - Канада забрани на чужденците да купуват жилища в страната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ма как така? А правата на малцинствата? А евроатлантическите ценности? Как сега някой шейх ще изкупи имотите в Канада на безценица?

свободен, капиталистически пазар, нали...

Кой луд чужденец ще купи жилище в Канада!?!

На тоя май вярно Фидел Кастро му е е6ал майката 9 месеца преди да се роди. https://www.cbc.ca/amp/1.3871016

Жилищата за живеене в тях, а не за инвестиция. Не може 1% от населението изживяващо се като "инвеститори" да съсипва демографията на цяла държава. Браво на Канада, но тази реформа е само началото.

с китайци, които купуват и жилищата са празни...

но е така, влагат си парите в Канада , а не в България....защо ли....

Алчността съсипва много области от живота, но в такъв строй живеем - капитализма е основан на алчността.

Да им изнесем малко демокрация на тези нахални лосоеби!

Такива, които за разлика от теб имат пари и ги инвестират в сигурни, стабилни икономики. Както колегата правилно попита, защо не доидат китайци да ти предложат огормни суми за твоя коптор?

Торонто е станал един безумно скъп град. Бях там през 2019, преди 2-3 месеца ходих отново. За 3 години, цените са отишли в космоса. Жилищата в централната част са абсолютно недостъпни за средния човек - един апартамент струва милиони долари. Това е така, защото Торонто е световен финансов център и е пълно с хора, които работят за огромни заплати. Същевременно, в Хамилтън (на около 60-70 километра от Торонто), цената на еднофамилна къща е около 200,000 канадски долара. Много хора си купуват имоти там и пътуват всеки ден. В останалата част на Канада цените не са толкова фрапиращи, въпреки че има поскъпване навсякъде. Този закон е популистски. Ефект няма да има, просто хората трябва да видят, че властите правят нещо.

пълни глупости! Така само усложняват покупката на жилища от чужденци и съответно ще се търсят така наречените сламени-хора! Зад тях ще са истинските собственици!

Това в България може да става, но в Канада е трудно....

Ами нормално - там където има капитализъм има и кризи и спекула и грабеж и далавери и корупция и какво ли още не. "Няма такова престъпление, което да не може да извърши един капиталист, ако това престъпление гарантира 300% печалба" - край на цитата.

А как е в Раша - всичко това умножено по 10 плюс незачитане на човека и правата му плюс забрана да протестираш и да пишеш свободно плюс собствеността по всяко време може да се вземе. Благодаря искам си капитализма!!!