Какво показват последните данни за ключов за пътя ни към еврозоната показател

Хармонизираният индекс на потребителските цени е референтният критерий за оценка на ценовата стабилност

Обратно в новината

Коментари - Какво показват последните данни за ключов за пътя ни към еврозоната показател | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

при пазаруване с 50 лв , количката пълна ли е или празна ? със сигурност е 1/3 по празна от покупка през миналата година по това време , та статистиката може да я ползвате като стар вестник през 1989 г

Както ПАТРИОТ написа, ажторът на статията няма елементарни знания по математика. Такова ниво съответства за работа на полето, не в новинарска агенция!!! Ако условието е, инфлацията в България да не надхвърля с повече от 1,5 процентни пункта усреднения инфлационен показател, който е -0,866 %, това значи, че инфлацията в България трябва да е максимум 0,634 % (-0,866+1,500 = 0,634). Щом за Април инфлацията е -0,4 %, това значи, че е далеч от допустимия праг!

"Така по този показател България се справя - месечната инфлация е минус 0.4% и по-малка от изискваната минус 0.6% (-04x1.5)." - Това е цитат от публикувания материал.Въпросът ми към пишещия материала е - КОЕ Е ПО-МАЛКОТО ЧИСЛО -0,4 ИЛИ -0,6?Моля Ви, уважаеми модератори или редактори/не зная кой отговаря да коректността на публикуваното/, проверявайте материалите преди да ги пуснете в медииното пространство.Дразнещо е щото пишещия материала няма математически познания придобивани в основния курс на обучение/от 1 до 8 клас/.На базата на незнанието си пишещия става и жалък щото съгласно оповестената методика и поднесените цифри излиза че не отговаряме на това изискване за влизане в еврозоната/ щото - 0,6 е по малко от -0,4/ а той гордо твърди - България отговаря на изискванията за членство в Еврозоната.Ако с такива специалисти ще развиваме държавата, жална ни майка.

"жилища, вода, електроенергия, газ и други горива -намаление с 1.8%;" Т.е взимаме намаление на апартамент с 1% примерно и към кошницата прибавяме всички консумативи, които са поскъпнали с 10%. Накрая, "О, чудо" животът станал по-евтин ;)