17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма как да се познае лесно. нищо няма да е същото като преди Ковид. Това е сигурно. В същото време фирмите почват да губят от липсата на контрол над хората. Никой не може да каже дали работиш или примерно готвиш вкъщи. Често срещи онлайн са с черни кутийки с имена и по 20 човека, които всъщност се оказва, че не са пред рсто, защото при въпрос към някой следва мълчание и молба да се повтори за какво иде реч. В същото време хората видяха много предимства- не пътуват дълго в задръствания, пестят пари за храна навън и транспорт, работният ден намалява с 1-2 часа пътуване, близо са до семейството си и т.н. Работодателите ще искат връщане на старото. Работниците вече отиват на интервюта и първо питат дали и колко хоум офис има. Навиците за отдалечена работа и ползите от нея или възможността за скатавка за някои не могат да бъдат забравени за дни. Така че ще се отива към все повече работа от вкъщи и просто ще се развиват повече и по-ефективни начини за контрол колко работиш. Не говорим да ти записват екрана и подобни глупости. По-скоро ще е отчетност на задачите и постепенно изработеното време да не е важната оценка, а да се оценява все повече брой задачи, качество на изпълнението и т.н. по подобие на freelance. И част от офисите ще си останат. Просто има дейности, които няма как да ги вършиш от вкъщи, макар че при офис работата за разлика от производството са малко. Но примерно си представям тест на софтуер за автомобил без оборудването до теб и/или цял автомобил в хале.

Ключовата дума тук е "Офис" За тези на поточните линии и строителните обекти нищо не може да се промени А те са тези, които реално създават благата

Човек почва да си мисли че работата е само в офис. По -лошото е че и младите хора си го мислят и когато си потърсят работа се сблъскват с реалността. Стига сте ни навирали само една малка част от стопанската дейност на хората. повечето дейности не се извършват в офис за да говорите и пишете само за това. Нито пък е само IT. Хайде върнете се в реалността!

Както преди 5 години. Очевидно.

Хаха... Имам 14 годишна племеница. По време на онлайн обучението и баща и един ден, като се прибираше от работата, каза: "Много съм доволен от онлайн обучението! Страшно много! Криси (племеницата) по цял ден само учи! Не става въобще от компютъра!". Та работата онлайн едва ли е по-различна от онлайн обучението... по цял ден на компютъра... и после се чудиш откъде Фацебока има повече от 1 милиард абонати.

Блага се създават и в офиси, даже повече от по строителните площадки. Изобретенията, проектите за строежите и т.н. се правят в офиси или лаборатории, вкъщи. Ясно е, че отдалечена работа няма как да има за физическия труд, в медицината и т.н. Тотална глупост е да противопоставяме работата в офис с другите. И двата вида имат своите ползи за обществото. А отдалечената работа с редки изключения при хора с много опит и съвест е трагедия и намаля ефективността. Но, каквото и да си говорим, ако за година свикнеш с нещо, което ти отърва, после ще са нужни поне 10 години да се промени. Затова и вече никога нещата няма да са старите за офис работниците.

Един го мързи да гледа, а другите копаят като улави с лопати на къра. Мързеливият вкъщи взема, че измисля багер, за да не маа лопатата. Накрая тия с лопатите за година са изкопали колкото багера за ден и остават без работа или търсят нещо ново да правят. Общо взето така стоят нещата в историята. В офиси често работят мързеливците, но определено няма едно изобретение направено на къра по време на копаене.

И пирамидите са измислени в офис. И във всеки офис с писане на безмислени на 80% имейли от накипрени куклички се прават непрекъснато открития. Сигурно затова вече сме Космическа държава. И сигурно затова и чесъна внасяме от Китай.

Доста смешни хипотези, които не си пасват с истината. 1. На снимката са весели и усмихнати младежи. Това при факта за застаряващо население и увеличение на възрастта за пенсия! Според същата статистика, средната възраст на работещите ще се е увеличила значително. 2. В момента има еуфория от хоум офис. И аз изпратих служителите си в хоум офис и резултатите бяха супер. Но постепенно се натрупва умора - това цял ден да си със семейството е чудесно само в сладникави холивудски сценарии. Иначе няма да има такова лудо празнуване на "деня на свободата". Хоум офиса в моята фирма позатихна по желание на служителите. 3. Като гледам профсъюзите и данъчното законодателство, не разбирам защо те така са против и смятат, че това е форма на укриване на данъци, експлоатация и т.н. Всъщност разбирам - при хоум офис въздействието на профсъюзните лидери /ако щете наречете ги синдикални, няма да се промени нищо/ е минимално. Не могат да се държат гневни речи пред колектива и т.н., що се отнася за данъчните страх ги е да не би хората в хоум офис да получат допълнителни екстри, трудни за данъчно облагане. 4. Технологиите се развиват и варианти много. Ако зависи от мен - най добре е офис стандартен, офис вкъщи, офис на море, офис на планина и т.н. ама все пак пък фирмите не са семейни и ще доведе до семейни конфликти

1. Офис ще има. Всички трябва да са под контрол; 2. Всички ще бъдат с маски, за да се обезличат и да не могат да приказват по причина на поредната пандемия; 3. Възрастни няма да има - те ще бъдат евтаназирани при достигане на 60-години. След това те не са полезни на обществото и следователно ...; 4. Болнични няма да има - болните ще се евтаназират. Органите им ще се използват за елита. Лабораториите отсега събират обширна информация за всички, които са си правили изследвания при тях (имат право дори да я изискват от личния ви лекар) - от диагнози, вземани лекарства до витамини, че и раса!!! Прочетете правилата за обработка на лични данни на лаб "Здраве", например; Честито! На когото не му харесва да ми постави минус, а ако не вярва - да попрочете документите на сайта на СИФ.

Ами то учените даже имат фотография от офиса след 5 години. Ей така ще е при Бай Дън и Мунчо: hTtp://1.bp.blogspot.com/-ZxgZGZaO7KE/UrH5VhSLpDI/AAAAAAAAAOU/5Hd2LM_sjOg/s1600/Black+Slave+In+America.jpg След вълната на вируса омега алфа сигма.

Каква пенсия сънувал бе чичо? Не разбра ли че пандемията и зелената икономика са изяли пенсиите. А сега и на Мунчо ще трябва да му даваме за да охранява генерал четата си.

Офиса след 5 години не знам, ама офиса в 2050 е ясен: въоръжен до зъби полицай с три маски и противогаз опазва компютъра AI, който е единственият позволен офис на данъчното и банката и един дрон с зареден пистолет лети точно зад врата му в случай че офисният работник се изкушава и си мисли лоши работи за Великия Вожд (може и Мунчо II да е).