17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това го правят истинските работодатели,западните фирми най вече,българските феодали алчни се оправдаха с вируса,криза е,орязаха заплатите на хората и си накупиха нови лимузини и апартаменти!!! Е това е олигофренията българска!

Не ставайте смешни! Всичко написано да се разбира като "КОВИД-19 увеличи възможностите за произвол от страна на работодателите спрямо техните подчинени (всичко негативни за работещите решения се оправдават с КОВИД), а дистанционната работа направи служителите да бъдат 24 часа на разположение (понякога и да работят)!

През последните поне 10 години работя все за големи западни фирми и имам наблъдение върху това как се погрижиха за служителите си. Всички горе-долу реагираха по 1 и същ начин. Тези, които нямаха служебни компютри - до 1-2 седмици получиха за да могат да работят в къщи. Същото важи за монитори и друга офис техника (ако на някого е нужна). Сега, във фирмата, в която работя, реално никой не ходи в офиса от... март мисля, не помня, аз така или иначе работя само у дома. Нещо повече, ЗАБРАНЕНО ние да ходим в офиса без изричното разрешение на прекия ръководител и много мрънкат ако някой си позволи да иде до офиса без предварително да е поискал разрешение. Имам приятели, които работят за БГ фирми... там нещата са други... Тези хора или си загубиха работата или просто си работят и това е. Не ме разбирайте погрешно, няма лошо да си ходиш на работа, но в единия случай на някой му пука за кадрите, а в другия не...

Крайно време е, работодателите да се осъзнаят, че офис пространството е скъпо и няма смисъл за всички да има работни места в офиса. При нас има отдели със заделени 20 работни места, а реално хората са 40 и се редуват, днес ти си в офиса, утре аз и т.н. Този вирус ще промени света, живота никога няма да бъде същия, което си има и плюсове както за работодатели, така и за служители. А това, че съм на разположение кажи-речи 24х7 не ми е проблем, при нас това се плаща като извънреден труд и така работодателя си прави сметка. Рядко ни карат да работим извън работно време... налага им се да си го плащат дебело :)

Някои IT фирми са с осигурени жени, които да белят плодове за разглезените програмисти, чиито ръце са твърде заети с писането на софтуер или просто ги мързи или забравят да си набавят нужната доза витаминчета. Сега заради ковид тези белачки на плодове вероятно са останали без работа.

Забелязвам завист в коментара ти:)

Еййй верно е у нашио офис беа 40 девоичета да белят грозде че да си апваме и около 400 да ни праат масажи на пръсчетата