Коментари - Как да отговорим на въпроса на интервю "Защо търсите нова работа?" | Бизнес.dir.bg

Коментари - Как да отговорим на въпроса на интервю "Защо търсите нова работа?" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не моа да пия без мезе! Болат ме зъбите!

Правилният отговор; Предната ми работа не отговаря на очакванията ми за развитие като специалист(в никакъв случай не и кариерно), искам сложни проекти, предизвикателства, искам да работя с първите сред първите, най-добрите, да се наредя и аз сред най-добрите в бранша, искам да работя за лидера в отрасъла(хлъц), дайте ми работа, пари не ща, хахаха ... Наум: Баси кретена да пита такъв въпрос, възможните отговори са - кариерно развитие - заплата - лоши отношения на предишната работа - съкращения - комбинация При всички случаи с директното задаване на този въпрос ще се изрови нещо миризливо ако се настоява за искрен отговор. Изобщо подбиращите персонал яко не разбират от хора и не са подготвени да работят с хора, търсенето на перфектния случай е генерална грешка

Отивам и вадя кирливите ризи и всички далавери на бившия експлоататор. И да не ме вземат поне да знаят за въпросната персона

Цялата работа е мижи да те лажем. Те те лъжат за условия и заплата, ти им даваш очаквани наизустени отговори. Резултатът е еднакъв. Колкото до статията, тя хвърля едностранен поглед. Ние да отговорим честно, а работодателят не, безсмислица. Няма правилен отговор, както и къде се виждате след пет-десет години. Всичко вече е решено преди да се стигне до тях. Това са ни специалистите за първа цедка, после среща с прекия ръководител и ако и там се промушиш (не защото не си добър специалист) те чака трета с някой, който взима решенията и дава парите. Надлъгване в три действия.

яйчар и трейдър (има и други професии) под 45 годишна възраст не ми го хвали . ако ще да си в горните 0.3% по АйКю - основното е опит ! тва да сложиш 21 годишна пр@дла да взима такива решения трябва да си много малоумен . гледайте ако не с шефа, поне с техническия да ви е интервюто

Не пише как да кажеш, че шефът е прост и ако има бизнес, не е заради неговите умения, а служителите изнасят всичко на гръб. А бизнес има защото го е наследил, някой му го е дал и той е подставено лице или мошеник успял да открадне някакви средства. Бягаш, защото не издържаш на простотиите му и виждаш как ще фалира скоро. Така е с лесните и чуждите пари.

Любим въпрос: защо искаш да работиш за нас Ами за пари, не е за чест и слава. Следващ: откъде си научил за нас Ами помня ли, ако е нещо малко, вероятно е да е търсено, ако е известно откъде да се сетя. Още: какво знаеш за нас: Ако кажа никога няма да се класирам. На това не може да се отговори честно. Има още много такива.

Ако не търсиш “развитие” в смисъл амбиция за по-висок пост си неподходящ. А аз търся истинско професионално развитие, да ставам все по-компетентен, търсен и незаменим, а не длъжност, за която няма да съм. Така виждам нещата сега, догодина може да е друго. Поставянето на любимата дума “таргет”, защото цел е проста българска ме вбесява. Ами ЛС, както по-модерно го наричат ЧР си изсмуква въпросите от не знам къде, без да се съобразява с конкретиката. На къде да се “развиваш”, когато над теб са само собствениците? Как се отговаря???

Истината е една. Винаги човекът с парите решава. Човешки ресурси е паразитна професия, заради която стойностни кадри не достигат до шефа. Ако съм най-добрият стругар или заварчик, със стабилни умения, познания и трудови навици, защо липсата на дар-слово и честността да ме ограничават. Няма да ставам говорител. Защо хигиенисти трябва да знаят английски? И още десетки ЧР недомислици. Е ако шефът е поставил такива изисквания вече е различно, парите са негови.

Вместо да отговаряте, попитайте - "А защо тази позиция е свободна ? Защо хората я напускат ? Има ли нещо специално, което трябва да знам за тази позиция ?"

Ти ако си "най-добрият стругар или заварчик, със стабилни умения, познания и трудови навици," - няма да си търсиш работа, а вече ще я работиш.

В абсолютно всички смрадливи, пропаднали, капиталистически кочини дискриминацията по всички възможни параграфи, признаци и критерии си е нещо напълно в реда на нещата. Дискриминация, робство и фашистки практики са лицето и визитната картичка на днешния корпоративен либерал-фашистки капитализъм от англосаксонски тип. При капитализма човешки права няма и не съществуват - то няма как и да има такива права, след като самият капитализъм е всъщност робовладелски строй по своята същност и съдържание, а всички обикновени хора на наемния труд са просто роби, чийто живот не струва дори пукната пара. Най-широко разпространената дискриминация в условията на сегашния, див, варварски, уродлив, "либерал" капитализъм от англосаксонски тип, за колониална България пък да не говорим, където е истински ад, е дискриминацията по възраст. Изритват те и те изгонват от работа още на 40-41 годишна възраст, максимум на 45. Щото по англосаксонските "стандарти"(възприети от всички фашистки капиталистически кочини по цял свят) на 40-45 си вече в предпенсионна възраст. Капиталистът-робовладелец наема на твоето място някой млад роб на 20-25 години, не за друго, а за да му плаща 4-5 пъти по-малко отколкото на теб. Този младият роб като мине 40-42г също бива изритван от своя робовладелец-капиталист, който го заменя с друг млад роб, и те така - този цикъл си върви цяла вечност. Не дай си Боже пък по някаква причина да останеш без работа на 50 или над 50 - отиваш директно в гробищата, защото посмъртно за теб на такава възраст абсолютно никъде не те искат на работа - дори и като уличен метач, чистач или боклуджия. Ако искаш отивай се оплаквай на арменския поп. Ама иначе пък соросоидните ЦРУ-медии по света и у нас от зори до здрач, а после от здрач до зори 24/7 365 дни в годината промиват мозъци и ни убеждават колко хубаво, прекрасно, готино, мило и много окейско нещо било капитализма в днешния му вид.