17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече има гласов асистент на български език - тази година ще бъде пуснат продажба

Умен е дом, в който живеят умни хора. Обикновено първи на такива простотии се нахвърлят комплексираните селтаци. Камери да гледат и слуша къде какво става. Имаме го този пример и с много работодатели в България. Както е казано - който няма личен живот се занимава с живота на другите. Честит Никулден.

В статията не се споменава, че няма колонка разбираща и отговаряща на български. А, Гугъл асистента работи само на Пиксел и Нексус.

Няма никакъв шанс дома да е по-умен от обитателя си. Поради това в россия всеки един дом е умен.

Ти си виж твоята кочина!

България е още в 16 век и хората масово се отпляват с кюмбета и хакат чушкопечи, тия безхаберници тръгнали да пишат глупостите си за умно-управлямост на домакинството. Пародия от всякъде, хаха

Не може домът му да е по-умен от човека, нали така.

Умен дом ли? Бая познати си сложиха от тия умни боклуци. Включват печки и бойлери дистанционно и ред такива простотии. Само, че след първите майски гръмотевици всички тия умни китайски пръчки станаха на салата. И познайте после какво стана.

Има и една българска SHE мисля се казваше, не знам каква и е съдбата.

Умен дом не става за прости хора....от коментарите се вижда ;)

Хакерите какъв фактор са в тези технологии? Или от търговска гледна точка това е неудобен въпрос?

... всички "умни" технологии използват микровълново лъчение - телефони, рутери, GSM, bluetooth, WiFi и т.н., тези вълни убиват (буквално) невроните, чрез прекомерен инфлукс на калций в тях, следствието пък е краткосрочен план - само 1 десетилетие е Алцхаймер - страшна и нелечима неврологична болест. Резултата от "умната" къща ще бъде, че Вие ще углопеете до ... смърт!

Може да "углопеем", но ще си запазим грамотността поне. А ти?

Ако си окабелите "умения дом" още в началото, няма да има "лъчения", тъй като контролерът управлява умните контакти, ключове, врата и т.н., през кабел, а не с рутер...

И до ден днешен на всички електротехници им се увиждат парите за маркучи и UTP кабели... Говоря за нови къщи и не само у нас... При къща за 300 000 евра какви разходи са две кутии кабел... Нов строеж говорим... Прекарай си мрежата, пък ако щеш я ползвай. Един ден ръцете са ти развързани като ти дотрябва. Уви повечето имат нужда от дълги обяснения...

Той домът ако стане умен ще си изгони и обитателите накрая.

И няма ни един четец за книги

така си го предцтавят производителите и корпорациите...... пърдиш на дивана и задлъжняваш със стотици левове. абе, тоз, улеснениа индивид ше живее ли? дори нема да консумира, напрао ше го парализират. а кат свърши парите и е сниктал на такяв начин на жевот? ужаст ти казвам. това ше фе изтезание за хората, дет са се вклучили.