Коментари - Кабинетът обсъжда нова формула за определяне на минималния осигурителен доход | Бизнес.dir.bg
назад

Кабинетът обсъжда нова формула за определяне на минималния осигурителен доход

В сряда в МС ще разгледат и размера на минималната работа заплата за страната

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - Кабинетът обсъжда нова формула за определяне на минималния осигурителен доход | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МРЗ трябва да е достатъчна работещия да си плати наема, храната, битовите сметки, ако частник не може да плаща поне 2000 лв на наетия работник следва или да отпадне от бизнеса, или лично и сам да си движи бизнеса(възможно-ако е малък магазин и тн). Ако МРЗ не стига за тази елементарна база-за какво ти е да работиш. Тоест МРЗ трябва да е поне 2000 лв. Скапано жилище-наем 600 евро. Сметки-само парното е 400 лв, плюс другите сметки-към 700 лв на месецв. Храна-с пестене-поне 500 лв. Лекарства, лекар, зъболекар, обувки, покупка на поне една книга, поне един път в месеца посещение на театър, да платиш курс за детето ти, да поддържаш автомобил, да се видиш един път в месеца с приятели в заведение-това изобщо е мисия невъзможна, ако си с 2000 лв заплата.

В изключителна грешка си. Първи трябва да се види с какво образование и знание разполага човека. После с тези знания и умения каква добавена стойност има за работодателя. Не на последно място колко е честен и отговорен. Дали не закъснява само за мъничко сутрин или обедната почивка или малко по-рано си тръгва. Дали краде от работното време с фб и т. Н. И още доста могат да се изроят. И като отговаряш на тези критерии валидни за всеки работодател ще бъдеш ценен кадър и повече ще взимаш. Ако не отговаряш почваш да махаш от заплатата докато стигнеш до това което работиш и даваш РЕАЛНО.

Ай чиститу на програмистити. Данък на пълната заплата.

А бе, гном, програмист съм. Осигурявам се на 100%. Ама докато ти си спал, аз съм учил и не спирам да уча. Не забравяй, че можем да работим отвсякъде и ако още малко ни притискат да хрантутим индивиди като вас, ще се изнесем и ще ни хванете опинците.

Очевидно не правите разлика между данъци и осигуровки. Програмистите и сега си плащат данък върху цялата заплата.

Май няма да я вдигнат от първи януари тия мизерници

Най-лесно се пълни пробития бюджет на НОИ от най-бедните. Ще им вдигнат данъците (нещо, което наричат осигуровки, но всъщност са данъци). Бедните най-лесно ще им вземат и последната риза от гърба. 400 000 са самоосигуряващите, които се осигуряват на МРЗ, без значение, че може и толкова да не изкарат.

Миннималната Работна Заплата в България трябва да се НАМАЛИ.. Защото в момента, разни тюфлеци, тлъстаци и безделници, които ВЪРШАТ работа за 300- 400 лева, ВЗИМАТ 800 лева.. И тъй като ПАРИТЕ са ОГРАНИЧЕНИ , и Например, когато има 5000 лева да се раздадат... Няколко безделници може да ПРИБЕРАТ изработената заплата на други хора. А хора , които ВЪРШАТ работа за 2000 лева, ще вземат само 1500 лева, тъй като безделниците са взели ПОВЕЧЕ от изработеното,. След като НАМАЛЯТ минималата заплата, безделниците вършещи работа за 300 лева, ще взимат 300 лева, а тия, които вършат работа за 2000 лева ще си вземат ИЗРАБОТЕНАТА заплата- 2000 лева. Освен това, на работещите в ВИК( водните фирми) и Енергото, НЯМА кой да им увеличи заплатите !!! Също НЯМА кой да увеличи заплатата на такива като оня Митко с чорапите от Пловдив !!! Само безделници на държавна служба, които НЕ вършат нищо , искат да си увеличават заплатите !!!

Кой век живееш. Как 300 лв.

Най-заинтересована страна са работодателите.

С други думи - чудят се как още повече да крадат!

В заглавието - минималния, в статията - максималния!?! Некадърници.