Коментари - Кабинетът обмисля таван на надценката, сезира КЗК за картел при търговските вериги | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пазарната икономика е като олинклузива - лапаш докато можеш и после береш душа! А т.нар. планова е само на думи! И там цари разврат! Който знае, знае, който не - ще лае, ама напразно! На 5-6 млн. човека не им трябва тонове хляб, колбаси!?!?! сирене и други! Ако днес няма салам, ще си вземеш утре! Ама истински, не натикан с менделеевата таблица, щото има свръх производство/измама и се знае, че ще лежи по складове и щандове с месеци! Но хората са лакоми и лекомислени! На това ги учат и им внушават медиите! Ами ще страдате/страдаме! ОлинклузиФ :) :) :) Обърнете внимание на рекламите и предаванията по ТВ - химикали за лапане, кредити, лесни и бързи пари, лигльовци/тарикати и курвета, лайф из лайф и прословутите рязани и цигански филми!!! Нищо сериозно, нищо смислено, нищо творящо - САМО КОНУСМАЦИЯ, ЛИГАВЩИНА И МЪЗЕЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Нито дума за картел при мобилните оператори . Това даже не е сред темите.

А е толкова просто всъщност, във всеки голям отрасъл държавата да участва на пазара с промишлени мощности и винаги да подбива цените, да се бори с лакомията на частниците/пазара! ... Възпитателна мярка трябва, не таван, защото това с тавана вече сме го играли, не работи ... Но, както е казал поета, Демокрация ли бе да го опишеш! Пример: как една Национална Банка контролира курса на собствената си валута, трупа резерви и освобождава на пазара съответно, за да поддържа стабилен курса! ... Същото трябва да се приложи за всичко останало, горива, ток, основни храни, лекарства, същото се прилага и при заплатите с налагането на минимална работна заплата и т.н. ... Ако разчитате на вампирите да не ви смучкат твърде много, ще осъмнете в някоя канавка още на другия ден!

Лъжат хората. Държавата няма пари в момента за пенсии и социални плащания ако не прави дългове. Надуват умишлено инфлацията у нас, за да прибират по-голямо ДДС и да имат някакви средства. Да, ама това е нож с две остриета - при по-висока инфлация хората започват да купуват само най-належащото и отлагат покупки. Държавта не отива на добре, който може да се спасява някъде докато е време. Някъде далеч от Европа, към Нова Зеландия ще е най-добре!

Ще пазарувам от веригите. Когато ми стане по-евтино и по-изгодно да пазарувам от множеството други магазини-ще пазарувам от там.

Големите търговски вериги продават по-евтино от останалите магазини. Ама те били лошите. А би ли продавали по-евтино защото били купували директно от производителите. Някой на някого да пречи да купува директно от производителите???????? Или някъде има забрана дето не съм я чувал? Странно защо обаче в магазинчетата на разните мандри цените също са по-високи. И понеже виждам че не пазарувате и не знаете цените. Сирене в lidl 13 лв за килограм, пакетирано. Кашкавал има за 16,50 за килограм-също пакетиран. Та къде казахте било по-евтино?

Само дето от еврейските вериги купувате хранителни стоки с много лошо качество , направо отровни или с изтекъл срок, които нищо не струват, тъй вие плащате много висока цена за боклуци...Аз пазарувам само от малки магазинчета с български стоки с добро качество, така подкрепям българските производители, а не немските евреи, които печелят милиарди на ваш гръб безмозъчни жалкарници...айде юруш на промоциите...

АКО,МЕ ЗНАЕТЕ,ЗАЩО ВЕРИГИТЕ С-МИЛИАРДНИ ОБОРОТИ,ОБЯВЯВАТ:ЗАГУБА,НУЛЕВ РЕЗУЛТАТ,ИЛИ-ЗА БОГ ДА ПРОСТИ(МИНИМАЛНА ПЕЧАЛБА)…АМИ ЗАЩОТО,ИЗНАСЯТ ПО-ОФШОРКИ,ОГРОМНИ СУМИ,С ОСНОВАНИЯ: ПОДРЪЖКА НА СОФТУЕР,КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ,КИБЕР-СИГУРНОСТ,ПАЗАРНО ПРОУЧВАНЕ…И ВСЯКАКВИ ПОДОБНИ! ПРОБВАЙТЕ,ТАЯ-“ПРАКТИКА”,ДА ВИДИТЕ,ДАЛИ-НАП,ЩЕ ВИ ГИ ПРИЗНАЕ! ТЕ НЕ СА СТАНАЛИ-МОНОПОЛИСТИ,ЕЙ ТАКА! ДЪРЖАВАТА ГИ Е НАПРАВИЛА!

Тъпият възрожденец.

Правителството сезира КЗК! Това КЗК не трябва ли да се самосезира? Картелът при търговските вериги е от години. Те налагат цените за българските потребители, те налага и цените на доставчиците. Така си формират огромни печалби за сметка на народа български. А търговските вериги не са български, а са анибългарска.

СТРАННО,ЗАЩО МЕ ТРИЯТ!!! ЗАДАВАМ,ЛОГИЧЕН ВЪПРОС: КАК ТАКА-ТЪРГОВСКА ВЕРИГА,СЪС-МИЛИАРДНИ ОБОРОТИ,ОБЯВЯВА,ЧЕ РАБОТИ-“НА ЗАГУБА”,И ДАВА БОНУСИ(МИЛИОННИ) НА-ВИСШИТЕ СИ МЕНИДЖЪРИ,ЗА-“ДОБРИ ГИНАНСОВИ РЕЗУЛТАТИ”! НА МЕН МИ ЗВУЧИ,ИЛИ-ШИЗОФРЕНИЯ,ИЛИ-ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ! ЯВНО САМО НА-НАП,ПРОКУРАТУРА…НИКАК НЕ ИМ ЗВУЧИ! И ТАКА-ТРИЙСЕТИНА ГОДИНИ!

Редовното правителство/Др.Нинова/щеше да прави олиото 2лв. а то удари близо 7лв. Киро щеше да изкупува житото за да свали цената на хляба а хляба удари 2лв. Гълъбарника май нищо не разбира от пазарна икономика и живее в един отминал строй през който цените се щамповаха върху стоките.

сега преоверих в един испански магазин alcampo.es. литър пълномаслено мляко е 1,74 лв / 0,89 евро цента. Мляко президент е 2.03 лв/1,04 евро. в испания токът и заплатите са по-високи от тук. искам Големите вериги да обяснят защо тук е над 3лв за литър

Защо в магазините извън търговските вериги цените са още по-високи.

защото не знаеш как големите ползват големи отстъпки. малките нямат такива условия.

АМИ,НА СА! ОСВЕН,КОГАТО ВЕРИГИТЕ,ПРАВЯТ-ЗАБРАНЕН ОТ ЗАКОНА-ДЪМПИНГ(ПРОМОЦИЯ),ЗА ДА ЗАТВОРЯТ-КОНКУРЕНЦИЯТА!

Защото малките магазини купуват от търговии на едро , а не от производител. Нали не си мислиш че всяко квартално магазинче купува по 3 тенекии сирене от мандрта, още повече че трябва да има 3 вида сирене на витрината. Освен това те като видят че Кауфлант продава на 20лв, слагат цена 21 по традиция вече. Свикнаха че е нормално да са поне малко по-скъпи от супермаркета.

А господарите от Германия какво ще кажат? Та нали данък печалба на големите вериги не се плащат в колонията, а там дето е централата им? Тока само ДДС. ДОД, данък пенсия и данък здраве на робите. И защо е необходимо да се слага таван? Над 10% надценка вдигнете данък печалба на 15. Над 20% надценка - 20%, после 30%, 40 % и така до 90%. Но направете така, че тоя данък да иде тука а не там дето е централата.

Ааа не ! Това противоречи на законите на Демокрацията. Щом като искате Демокрация ще си траете и ще слушкате. Иначе дай Кравар ще ви обвини че поставяте Демокрасито под риск и ще ви спретне един blitzkrieg.

на всички които плачат за разходите на бизнеса да ги успокоя. В германия и испания разходите за тох и работна сила са значително по-високи отколкото в БГ, а цените на основните храни са по-ниски. така че тук си има спекула и картел без съмнение. Ако някой се съмнява да види цените в ЕС...

А до сега защо не взеха мерки?

Инфлацията дойде от измиуслената Пандемия, и от санкциите срещу Русия. Дирижирана изцяло от Краварите. ФЕД и ЕЦБ напечатаха трилиони и трилиони с които помпаха сульо и пульо за щяло и нещяло. Популизтки партии вдигаха ударно заплати на държавни служители и пенсионери, раздаваха се помощи на калпак без да има реално покритие на парите. Еми това е инфлацията - кухи пари, срещу чиято стойност не можеш да купиш нищо..Кой напечата парите и кой ги раздаде ? Краварите и Евроджендърските им слуги. Недалновидни и извратени рептили. Та докато се помпат заплати на бюджетници, пенсии, и се раздават помощи - ифлацията ще ни залива все повече и повече. Частникът ще търси все по висока цена за своя продукт за да догони напомпаната от държавата заплата на хрантутника . Няма спиране тоя процес. Единственото решение е рязане на заплати и изтегляне излишната хартия ( пари) която е в обращение.

Нищо нямате, драго правителство, само гъбаркате бедния народец да точи лиги и да се кефи.

Здравейте, аз съм собственик на хранителен магазин. Средната надценка в моя магазин е 19 %. Да обесня на всички знайковци едно нещо. Преди скока на цените, тока на магазина беше 1800 лв., сега е 3500 лв. Разходите за заплати скочиха с 20 % за 22-ра година. Разходите за осигуровки се увеличиха още 20 %. Оборотите на магазина обаче са същите защото хората в квартала са едни и заплатите са им едни и същи и те не могат да похарчат повече пари. Купуват по-малко неща или по-евтина стока. За пример ще дам, че преди войната никой не купуваше маргарин, а краве масло , сега продаваме предимно маргарин и от време на време кр. масло. А обяснете ми как да работим? Държавата щяла да ми слага таван на надценката ?! А утре да пусна 5 човека на борсата иска ли тъпата държава? А тези дето много разбират от търговия, да не ми слагат таван на надценката, а да използват ситуацията да направят бизнес с ниски надценки, като много знаят (например да работят през 5 %). Така ще превърнат знанията в печалба. Хайде можещите и знаещите има ниша в търговията за запълване от умни предприемачи. Да Ви таковам в клавиатурните бизнесмени и бизнесдами. Бирник на джоба няма да ми стават някакви тъпаци облечени в закон.

Пускай на борсата батко, да се скапе тая държава. Държавата вдига заплати на нейните си слуги а за останалите не и дреме.

И за техните пенсионери,20% от всичките.На останалите изравниха пенсиите на хора без стаж с тези с по 40,43 години.

Само едно,след като е толковаа зле защо не се откажете?И с колко ви се понижи дохода.Държавата подпомогна с енергийни помощи и още помага,защо премълчавате реално колко плащате?Това е българина,лицимерничени.Реално е да имате в такава обстановка по ниски печалби,но много от търговците не го допускат,треска ги тресе при тази мисъл и това се слага на цените.

в германия тока е по- скъп, заплатите на служителите са по-високи и цените в магазина са пониски. Някакъв коментар умнико?

И като затвориш ще ми накривиш шапката. Щял да пусне на борсата 5 човека. А ти строител ли ще станеш? Свикнахте от 1 въшливо магазинче да издържате ОХОЛНО цялата фамилия. Големия бизнесмен!

Като гласува за ГЕРБ не рева, сега защо ревеш? ... Всички станаха търговци за да не работят, ами вземи нещо да произведеш бе, бизнесменче просто!

Такива малоумници като сегашните дори и при Живков не са ни управлявали. Членовете на Политбюро бяха дърти, необразовани, полуграмотни простаци но поне бяха с всичкия си. Тези са изплискали легена от всякъде. Луди за връзване.

Министърът на транспорта понеже оправи БДЖ, морския, речния и въздушния транспорт, всичко цъфти и е готово да върже, та се захвана с цените на краставиците и патладжана. В тази държава нищо не е на ред. Управляват ни завършени идиоти.

Аз пък си слагам таван на цената на тока и данъците на 1%. Тогава тлъстата държавна администрация ще ми лапа патката.

вече 2 Огромни Американски Банки се Изпариха! Затягайте Коланите, ако си мислите, че Американските Банки може да Фалират, а Европейски и още повече Българските - Не!! Зеленски Изяде Паричките на Съюзниците от НАТО!!

Само крадливите търговци имат повишен стандарт откакто има ковед и война.Откъде накъде,аз не съм съгласен такива да определят стандарта на живот на българина.Държавата я няма,затова българина не иска еврозона,шанген и всичко от този рог.Не вярва!Държавата шикалкави и не защитава гражданите си,и това почна от Кирил и Асен и мълчаливо се поддържа от кабинета на Донев. Пушилки във въздуха сме го виждали ,но резултати няма!

Фашистите се застъпват за смесена икономика, чиято основна цел е постигането на автаркия чрез протекционистична и интервенционистична икономическа политика.

Мазен и гаден прекупвач!Поне си напиши името,ама не.

От Гнома по-високо нема, от Кокора по дълбоко нема, от Кире по-просто нема, от Шарлатана по-крадливо нема!

Значи шина....та държавичка , ще намали печалбата до 10 процента? Що не намали ДДС до 10 процента, да видим добре ли ще е?

Ганьовските прости, тъпи, неграмотни, ниско интелигентни и още по ниско образовани овце, ако чакат да паднат цените на храните е все едно да чакт да паднат на коча мъдете. 90 на сто от веригите в Мутрокочината-колония са немски. И съответно над веригите има "чадър" от немското посолство в София. А пък колониалната администрация в Мутрокочината-колония нали е надупена и нагъзена на всички посолства и не смее да гъкне насрана от страх. Щото току-виж от посолства изкарат на показ насраните гащи на същата тази колониална администрация. Хайде, овце, на 02.04. тичайте през глава да гласувате за тия, дето щели да ви оправят! Вече 33 години ви "оправят", ама само анално отзад! Откраднаха ви всичко, откраднаха ви и мечтите, а сега много скоро ще ви откраднат и животите като ви пратят за пушечно месо в Украйна! Идиоти!!!!

ама на финала що не изсра нещо за възхвала на Жужето и неговата пръдня Костя?

Ти болничък ли ще се пишеш или в напреднала бременност като получиш честитката за фронта??

Там,където го въведоха,инфлацията веднага падна с 20%.

Това е фашизъм Пряка намеса на държавата

Ами тогава да се премахне функцията на държавата като цяло, че да не се плашиш от измисления ти “фашизъм”. От къде ви изравят такива??

Спрях да пазарувам някои неща, и без тях мога, лесно е, най-сетне този народ трябва да се събуди, "тихо, да не събудите българите" един прост, неграмотен и изчезваш народ, гърч като за накрая, ужас!

Бе ти можеш да караш на мускули без да пазаруваш и да духаш таратора на промяната. Аз ги нямам твоите проблеми.

Какво конкретно предлагаш?

Затова, че ни пробута Кирчо и Кокорчо + Ленчето, фармасонина трябва да бъде осъден ефективно на строг тъмничен! Тия шмекери ни обраха, докараха реална инфлация 40%, вече не може да се живее!

Някои тъпанари не разбирате как работи политическата система! Тези, които изброяваш, трябваше да работят един месец Може да назначи и манго. Но щом имат подкрепа да са първа сила, значи не е сбъркал

Две години Шарлатания, а главния шарлатанин ни лук ял ни лук мирисал.

Ааа, някой друг ви е виновен, че не можете да съставите правителство? Боклуци. Задачата на служебния кабинет е да произведе избори. Толкова

Крушката си има опашка! След шест на правителства на главния Шарлатанин/пет служебни и едно редовно/ пак Баце ви е срал в гащите. Тайба у дебила!

ще спасят дебилите от гладорията на мунчовците.

Гасят пожар с бензин. Цените ще скочат още.

Министърът на транспорта се занимава с цени на заразават. Коментарите са излишни.

Кабинетът, като знае много и може, да си направи верига от магазини и да продава без надценка!!? Тогава, ще му зададем въпросите!? С какви пари са построени, са какви пари плаща ток и вода, доставка и съхравение на стоките, данъци, рекламни листовки, заплати на служителите, осигуровки, болнични май до три дни???? От бюджета може но тогава от къде идват в бюджета?? Или ще сложе надценка за да се издържа и тогава надценките ще стигнат близо до надценките наверигите магазини!?!?

С тия помощи за бизнеса!! Подпомагате неефективни фирми, оставете ги да фалират.на тяхно място ще дойдат други,не се притеснявайте!!

"Помощите" за бизнеса!!,това генерира инфлация. Спрете къдренето на ддс,разликата отива в джоба на търговците и пак генерира инфлация!!! Картел има от години,това е очевидно!! Променете глобите и контрола,подпомагане само социално слаби хора,не фирми и всичко ще е ок!!

Държавата, бе жълтопаветници! Нали искахте промяна, защо ревете сега?!

Ще си спомняте златните 45 години на България, която беше хранена от СССР. Срещу чушки, домати и имамбаялдъ.

Лекета! Минавайте на студентски сандвичи Препечена филийка между две непрепечени

А не знаете още какво ви чака! От Юли месец, 2023 всеки ще си купува ток от борсата. Забравете ток да имате Ще бъде култово

Чрез.закони а не Директиви.

Направо сте се разпищолили. На мен ми стига: Един хляб за два дена Глава лук за три дена. Ходя в тоалетна на три дена. Спестявам вода и тоалетна хартия И ток, щото за тоалетната трябва ток. Превърнахте яденето в изкуство, а то е само за зареждане с енергия

При Тодор Велики, партията определяше цените. Когато ги вдигаха, имаше специално постановление. Явно Тодор Велики е учител на сегашните капиталисти

На Тодор Яшар Правешки

Явно учението на Тодор Велики е много силно, щом след 30 години има последователи, че дори изпълнители.

Тодор Яшар Правешки, вече е построил шест ядрени блока, язовири , тецове. Вие какво построихте? Че изплащаше репарации по Ньой и ВСВ

ПОСЛЕДНО,ПОСЛЕДНО! ЛЕСНО Е,ВМЕСТО ДА КОМЕНТИРАТЕ,СПРЕТЕ ДА ПАЗАРУВАТЕ В-ХИПЕРМАРКЕТИ! АЗ ГО ПРАВЯ! ЛЕСНО Е,НЕ СЪМ УМРЯЛ ИТ ГЛАД,НЯМА ДА УМРЕТЕ И ВИЕ! И БЕЗ ТОВА СМЕ,ДОСТА ЗАТЛЪСТЯЛА НАЦИЯ! ОТ-ОТРИВИТЕ ПО-ХИПЕРМАРКЕТИТЕ!

ПОСЛЕДНО,ЧЕ СИ ЛЯГАМ! ОТ ЦЯЛАТА ПУШИЛКА,С ТАВАН НА НАДЦЕНКАТА(КАК ГАЛИ ДУШАТА),ЩЕ-МОНОПОЛИЗИРАТ,ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПАЗАРА,В ПОЛЗА НА-ВЕРИГИТЕ! ЩОТО ТЕ,ЕАЗПОЛАГАТ,С-ОГРОМНИ КАПИТАЛИ,ЮРИСТИ,СЧЕТОВОДИТЕЛИ,ОФШОРНИ РЕГИСТРАЦИИ,ПОЛИТИЧЕСКИ ЛОБИТА! НЕ Е ПРОБЛЕМ,ДА ИЗДЪРЖАТ…ДВА,ТРИ,ШЕСТ МЕСЕЦА! ЗА РАЗЛИКА ИТ-МАЛКИТЕ:МАГАЗИНИ,СЕРГИИ,ФЕРМЕРИ! С МАЛКИ ОБОРОТИ,ТВЪРДИ РАЗХОДИ,ЩЕ БЪДАТ ПЪРВИТЕ ПИДЛОЖЕНИ НА-АДМИНИСТРАТИВЕН ТЕРОР,И-ФАЛИРАНИ! СЛЕД ОТПАДАНЕТО,НА-“ТАВАНА ЗА НАДЦЕНКА”,ВЕРИГИТЕ ЩЕ ИМАТ-ПЪЛЕН МОНОПОЛ,А-ЦЕНИТЕ,ОЩЕ ПИ ВИСОКИ! ЛЕКА НОЩ,И СЪНУВАЙТЕ,КАК СА СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ВАС!

Кабинетьт обмисля как да ви го начука до сливиците .

Какво стана с търсенето и предлагането? И саморегулиране на пазара?

Сложете таван на министерската заплата, тази на депутатите и съдиийте максимум 3 средни заплати. Намаление на депутатите на 120 човека с 50 % и субсидия за партиите по 1 лев на глас - всичко друго е вятър и мъгла.

Днес ще ви разкажа за една страна Нея я наричат - Герберландия . Бизнесът загива, а народът мре За да има Бойко пълно чекмедже 500 години - турски ятаган А сега дойде и Тиквата султан! Койт' къдет' я хване - вечно я краде , а пък Бате Бойко - направо я превзе Ако ви харесва - я карайте така ! ГЕРБ да ви оправя още сто лета. Стойте си във вкъщи - не гласувайте! За да може Бойко пак да ви е.е!

КАПИТАЛИЗЪМ = ГЛАД = БЕДНОСТ = МИЗЕРИЯ = БЕЗРАБОТИЦА = БЕЗЗАКОНИЕ = КОРУПЦИЯ = ПРЕСТЪПНОСТ И БАНДИТИЗЪМ = УЗАКОНЕН ГРАБЕЖ = СПЕКУЛА = РОБСТВО = СМЪРТ

КОМУНИЗЪМ = НЕКАДЪРЕН НОМЕНКЛАТУРЧИК С УРЕДЕН ЖИВОТ НА РОДАТА СО 9-ТО КОЛЯНО,САМО ТРЯБВА ДА ЛИЖЕШ ЧЕРВЕНИТЕ ЗАДНИЦИ НА ВОЖДОВЕТЕ,НЕ Е НУЖНО ДА РАБОТИШ ИЛИ РАЗБИРАШ ОТ НЕЩО

Ти от какво точно разбираш? Атомна и ядрена физика, физико-химия, електроника, високи технологии, космически науки, медицина, неврохирургия и/или друг вид хирургия, математика, астрономия, литература, художествено изкуство??!! От какво? Дай линк към научна статия публикувана от теб, дай да видим защитен от теб докторат, защитена доцентура, професура, а? Дай да те видим колко си можещ(а) и знаещ(а), а? Щом до там си изпаднал, че да станеш козяшко-соросоиден трол за дребни, жълти стотинки! :-)))))))))))

не ме убеждавай колко е било лошо при социализма. Сигурно не си бил роден тогава. Тогава на събрание в цеха можехме да сменим началника, а сега ни ги спускат отгоре.