Йордан Цонев: ДДС остава единственият голям данък, който попълва фиска

Той се явява и регулатор на конкурентоспособността на цените в доста от секторите, коментира депутатът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В РАЗВИТИТЕ икономики ДДС на храните е от части от % до няколко %. Най-голям е % на технически изделия ....колите в САЩ се облагат с 10% мах. Някои щати НЯМАТ данъци. А хазната се пълни с КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК от работещ бизнес, който бизнес работи благодарение законите на ДЪРЖАВАТА. Данчо Ментата, с пицария и кръчма на морето, неплащащи данъци, не се пълни хазна!!!! В щата Илинойс плащам 17% КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК.

И аз не знам защо са те предпочели. Защото си помагач и ако трябва нещо да се покрие с теб няма проблем. ДПС били опозиция. Това откога е така? Щото аз не знам.С теб наистина никога нищо няма да разберем къде и колко е отишло. При теб "интереса клати феса". Затова си и в ДПС.

Тази криза ще се окаже много полезна. Неща дето партиите туткат от години за да върви социалната, субсидирана заетост почнаха да се случват за месец. Електронни услуги, съкращения на контрольории администратори, псевдо партийни фирми затварят и тн.

Държавната администрация от партийни членове вече много натежава на обществото. Неизбежно е да се ореже сериозно. Знам че са ви близки ама като управлявате калпаво, ще трябва да режете. Неизбежно е.

ДИР, защо пропуснахте най-важното от интервюто? Че ДПС са готови за коалиция с ГЕРБ, щото имали едни и същи евроатлантически идеали и цели! Който има мозък, а не пластелин в главата, да сяда и да мисли!

ей продавач на пици и куче на дотан и шиши намали ддс на храните боклук

Данчо ментата стана голям икономист-разбирач от даньци,точно преди 15г,когато той и Меди Доган,като редови доносници на ДС докарваха помаците в София за избори,имаше проектозакон за ДДС,синхронизиран с Европейския,с всички тези подробности в него,които те в ДПС сега са открили и разработили...аманот пишман разбирачи!!!

В момента ,заедно с вноските на работодателя данъците , които плащаме са около 30%.Добавяйки 20% ДДС стават 50%. Та този мошеник ,който не е никакъв икономист, да не ни говори за ниски данъци,при положение , че хунтата прибира половината от доходите ни.

Данчо я кажи ти и ДПС опозиция ли сте, защо и под каква форма?

Голям - голям , колко да е голям като се има предвид мащабите с които крадете вие политиците и всичкию ви антураж ?!

Става по-явна взаимната зависимост между ГЕРБ и ДПС! Но, на кой му пука! Всичко в държавата вече е обучено да гледа, слуша и обслужва Премиера Бойко Борисов! Всички държавни институци се подчиниха на волята и влиянието му с изключене на самотното и обезправено Президентство, за да се хвърля прах в очите на ЕС, че в България има демокрация! В крайна с-ка за това са изборите - Да овластяват любимците!

Просто увеличете данъците на хора с над 4000 лева месечна заплата.

СМЪРТТА ИДВА, С КОСАТА!!!!

да се чете и с подобен пасквил :: "салфетката" да е фин.експертъ а "тиквата" да е мин.премиеръ и да сме ок, нали НАРОДЕ ???? Алоо, дирЪ ЗАЩО поне 2-3 ред дори за масовите протести от вчера, 14-и, а?

да се разровиш. 3 статии имаше за тази проява на 1000 дришльовци от коти 20% криминално проявени както се оказа накрая.

Естествено - И откъде дойде тази бърза и достоверна информация :-) ?! А като са криминални защо са на жълтите павета ???

А ДПС остава един от най-големите "камъни" потапящи България...!!! Дааа...!!!

Този младеж май беше депутат от всяка партия през последните 5-6 правителства. Някой би ли му затворил устата?!?

Крупието ,23 год. депутат ,циркаджия от класа,неповторим престъпник!!! Вън,долна гад депесарска!!!

Това си е бандитски рекет за попълване на държавната хранилка. А бизнес-тарикати с тройни фактури и кухи фирми точат от тази фискална яма, я хванат някой я не. А потребителите духат супата, един път плащат данъци за да си получат заплатата, втори път попълват годишна декларация и плащат за приходите си, трети път плащат данък ДДС при всяка покупка с парите от същата тази заплата. За тях няма приспадане на ДДС. Как до 1994г. живеехме без ДДС? Но така било по света и ЕС в частност. Да де, но в нормалните богати държави държавата ползва тези приходи за социално слабите, а у нас потъват в джобовете на раздутата администрация. А сега ще "съживяват" икономиката - друг път, не сме толкова прости. Намаление или не на ДДСто, няма да намали цените на търговците.

Да не би да си получаваме заплатите с ДДС?!

И основен приходоизточник за кражбите ви, в едно с европарите. Ей не са наядохте.

да попълва фиска, а да се връща на крайния потребител! Както е във всички бели държави!!! Как може такава наглост?! Да си набавят средства от данък, който трябва да се възстановява на всички, независимо дали са граждани или фирми нерегистрирани по ДДС!!! Каква добавена стойност плащам аз авансово, преди да съм потребила дори стоката-изяла или ползвала?!!! Само нашите управници се правят на умрели мисирки и не прилагат методиката на ДДС в пълната му цялост!

И не е никаква тайна, че целия ни бюджет се крепи на ДДС и акцизи платени от крайния потребител. Докато е така, ще просперират фирмите на държавна хранилка, а за останалите трипръста комбинация. За съжаление за да не е така трябва да се засегнат интересите на много “големи” дарители, а тива е недопустимо. А и по лесно се краде от държавни поръчки за милиарди, отколкото на дребно от малкоя бизнес.

Така е!Един феодал си вкарва билетчита от Индия,без да му знаят бройката,без касов бон ги продава лавката и най вероятно са пропуснали едни 1000000000 ,а за 150 млн голям проблем!

а защо требва да има пълна хазна? ЗА ДА ГРАБИТЕ? МРЕТЕ БЕ!

Ткака е, държавата се издържа от бедните чрез ДДС. Богатите, трудополучатеките, само лапат.

А къде е Тиквун да го джиросам по кратуната

Хайде сега и реклама на крадци! В Бургаско от 25 години си знаят как Ментата лично е точил ДДС... Тогава е бил шеф на СДС в града между другото...

Бе странна опозиция сте - не опонирате, назначавате си хора в управлението, че и минфина от вас закърмен. Ама сте “опозиция”. Изкрещете и вие нещо на въпреки на гербаджии, че да ви се вържем.

Остават само данъците за да живеят мафията на жълтите павета като царе, а също и кредитите от МВФ всяка година по 10 милиарда...Бойко направо дълга на България 75 милиарда, докато пукне ще го вдигне до 300 трилиона