17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички български туристи - в Британия!

Дойде нашто време!!! Вместо да инвестират у нас западняците, ние им инвестираме. Светът е наш, българи!

Астрал са най-големите мошеници и измекяри. Бавят плащания към техни контрагенти, измиват си ръцете с Томас Кук иначе си точат фирмата, за да може г-н Гълбачев да си дострои хотела в Сл. Бряг. От години се говори, че ТУИ ще ги изместят от Томас Кук и много добре си знаеха щом започнаха да пренасочват средства за сметка на коректните им контрагенти, които отново трябва да проявят разбиране. До кога г-н Гълбачев?

Петко, ти май откровено имаш нещо против АСТРАЛ, явно на лична основа. Аз съм много доволна от услугите им, пътуваме редовно със семейството ми в чужбина.

Естествено, че имам като ни дължат огромна сума пари. Аз съм от хората, които Ви осигуряват приятния престой и екскурзия,които Вие си заплащате на тях и след това ние си чакаме плащанията с месеци. Как няма да имам лично?

Нещо тоя 21 век много хакнат. То не беше фалит на вековни банки, предизвикали световна криза, сега фалира вековен туроператор. Явно прекалено дълго световната система действа без промени и вече е пробита. Ако не можеш да разчиташ на това, че такава фирма като Томас Кук ще си плати бизнес няма как да правиш. В бизнеса винаги има отрязък от време, когато едната страна чака - било то пари, било то стока или услуга. А бе то плочките в банята да ти лепят и никой не плаща плочка за плочка или да седи до майстора и да му слага в касичка на минута по някой лев, такси да си вземеш и пак - плащаш след като услугата е извършена.... Та не знам какво следва ама хич не ми харесва тая работа.

Когато Астрал Холидейз лапаше с Томас Кук да не би да са делили с държавата. Точно обратното! Бутаха цените нагоре по този начин в Слънчев бряг обикновен българин там не можеше да припари!!! Така че Христо Гълбачев И неговата фирмичка да си поемат отговорността!!!

Ти откъде знаеш кой какво е лапал? Томас Кук са плащали със закъснение, не четеш ли.. някъде не са и плащали... А Астрал Холидейз не е фирмичка, тя е от най-големите туроператори, аз съм пътувал два пъти с тях и съм много доволен. Бях в Закинтос преди няколко години, страхотна организация имаха. Стига с този негативизъм, хора!

Като са толкова голяма фирма защо не са лапали сами а чрез Томас Кук! Щото далаверата е по голяма! А перфектната ти организация е право пропорционална на парите които си платил за екскурзията, не мислиш ли? Знае се че Астрала е наследил активите на Балкантурист за лично облагодетелствуване, не си ли чул!

Томас Непук

Туристите на Томас Кук у нас за сметка на Малкия Мук

Сами сте си създали проблемите сами си ги оправяйте. Сега ако обясните и как успявате да дублирате билети в самолетите съвсем ще ви лъснат дупетата. Ние знаем как го правите ами искаме вие да си признаете.

Догодина като ги извозят още веднъж ще здадат бетоняка бо черноморието....

Томас Кук има проблеми още от 2017-та (а може би и от по-рано). Ама нашият представител не е чувал за това. А после плаче по телевизията: "Нека клиентите да продължават да ни вярват.".

Много фирми имат проблеми, Вени. Това значи ли, че са фалирали?! Ако ти си чувала, то и хотелите са чували, нали така.. Но са продължили да работят. Много разбирачи! Астрал са голяма фирма, браво че съдействат в ситуацията!

А бе аз защо като си ходя сам тук и там не фалирам. Плащам при извършена услуга не 60 дена по-рано, та извършващия услугата да получи 60 дена по късно. Кви са тия по веригата. Астрал, Куку, хотел? Ами то наяждане нямат.

ВЕЧЕ ИМА ДРУГА "АВИО"- НЕЗНАМ СИ КАКВА, КОЯТО ДА ПРЕНАСЯ ИЗКУКАЛИТЕ И БЕДНИ ИНГИЛИЗКИ "ТУРИСТИ" ДО ЕВТИНИТЕ АЛКОХОЛНИ БАРДАЦИ ПО БГ БЕТОНИРАНОТО ЧЕРНОМОРИЕ.

Нашето министерство каото са калинки и чакат плащания след два месеца. Хотелите пък що сами не си продават леглата, ами чакат някой да им свърши тази работа.

Значи казал директора на Томас Кук, че преговорите с китайците вървят добре и нещата са повече от розови, пък то виж кво стана. Тоя западен боклук е действал типично в техен стил. Много добре е знаел, че фалитът е неизбежен, но дай да заблудим тъпите източно европейци, че да гепнем за последно каквото можем. На принципа когато дадено събитие не може да се избегне, то трябва да се планира. И те са си планирали нещата така, че да оберат за последно каквото могат от когото могат. Когато западнал джендър ви говори, че нещата са повече от добри, значи положението е тотално осрано. Когато ви говори, че в дадена дейност няма печалби и сакън закривайте, че губите, значи си точи зъбите да ви отмъкне всичко. А нашия тъпак лъже много яко, че не знаел за фалита на тия. За това се знаеше от поне 3-4 г. и всеки, който има поне малко досег с туристическата сфера не може да не го знае. Също така, потвърждавам за отложените плащания от 60 дни. Няма такова нещо. Както се договориш. Хотелиерите сами са си виновни.

а ти като си знаел за фалита, специалисте, защо не предупреди?! много разбирачи ей!

В севета е пълн с наивници и глупаци ! Томас Кук е бил с дефицит над 3 млд. евра, ама никой не очаквал , че ще фалира. Ба си икономистите, финансистите и подобни образУвали се в УхНСС.

Еми нали количествени улеснения, нали нулеви лихви за да има кредитиране и растеж...Балончетата при акциите и имотите ги държат надути, ама тука са решили че няма смисъл и по-добре да се оглозгат кокалите преди въобще да се стопят.

Крайно време е да се прекрати изплащането на помощи от бюджета, за да се спасява нечий бизнес! Същите тези бизнесмени крият печалба, имат двойно счетовоство, не са коректни към изпълнителния персонал и бюджета, а искат държавата да им помага! 30 години ни убеждават колко е добър стопанин е частникът, а в същото време този частни иска помощи от бюджета! Крайно време е да се спре тази порочна практика! За обикновения българин в нужда му казват оправай се, да си гледал, а за частника бюджетни помощи бол! За ясли, лекарства няма, на за алчите и ненаситни частници има!

Брекзит сделка в действие....

Напълно нормален бизнес. При нас също клиент фалира и останаха неплатени фактури, а ние ДДС вече сме внесли и продуктът е направен, но няма клиент. Всеки си прави сметката и ако фалира не е виновен друг...

абе туй не е обикновен клиент- това е 80% от британския туризъм....

Ами да бяха обърнали същото внимание и на Българския си клиент...

За да работиш с Томас Кук трябва да си плащаш, ако искаш фолксваген да прави завод тук пак е същото...

Балона доста се е надул. А краварите кога? След брекзит или преди?

Ех, а г-н Панковски от фалиралата АлмаТур, тъкмо се точеше да открадне Томас Кук от също толкова фалиралата Астрал :) Гоуем майтап :)

много ги разбираш! кандидатствай за министър!

Ала бала портокала, дъра бъра два чадъра, цуни гуни за бастуни . Общо взето така звучат всичките икономически теории на фона на реалността. На тези хотелиери ако нямаш 3лв за кафе може и да те пребият, но ако им дължиш 3 млн. си голяма работа. А министърката се натиска да се фотографира с най -големия длъжник е сектора. Липсата на здрав разум и далновидност не се компенсира с общи приказки, честност или организираност.

Правят се внушения, че по подразбиране тур оператора плаща с 60 дни закъснение услугата. НЯМА такова нещо. Работя в хотелската сфера у нас и в чужбина над 20 години, и мога да ви уверя, че плащанията са такива КАКВИТО си договорил. Например има и предварителни плащания (наричат се "гаранции") с които тур оператора по нова година си ПРЕДПЛАЩА определен брой стаи за сезона в хотела. Това, че наши пишман хотелиери не са преценили риска (Томас Кук от няколко години си е зле) и са се съгласили на забавени плащания си е само техен проблем.

Като знам навремето "Астрал Холидейз" какви пари броиха под масата на "Томас Кук", за да ги признаят за техен официален представител в България и така разкараха бургаската "Елит Турс", която беше верен партньор на тура оператора почти 20 години, изобщо не ги съжалявам.

злобата...лоша работа..

Някои ще изкарат много пари от този фалит... ПЛАНИРАН ФАЛИТ. Стандартна ситуация. Конкретно в нашия случай, ще плащаме от бюджета.

Фирмата ще извози чуждите туристи, няма да плати на хотели и подизпълнители, те пък няма да платят на персонала. Познайте кой в крайна сметка ще плати ваканцията на алкосаксонците в България?

От кога Остров холидейс е български тур оператор. Не трябва ли да се казват Арда Турист ?

на училище ходил ли сте?