Иван Нейков: 100-170 лв. втора пенсия при 15 г. вноски на средна и над средна заплата

Хората, които от 2021 г. ще започнат да се пенсионират, всъщност имат 40 г. осигуряване в първия стълб и 20 г. осигуряване във втория, обясни експертът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

""Ако си се осигурявал над 15 години на средна и над средна заплата, разчетите показват, че ще получиш над 100 - 170 лева втора пенсия. Ако обаче малко години си се осигурявал и имаш малко пари в универсалния фонд, няма как да получиш голяма пенсия, защото приносът е по-малък", даде за пример Иван Нейков." Сто години стаж и осигуровки, а накрая 2 милиона пенсионери с 200 евро средна пенсия и едва 24 000, които взимат тавана на пенсията. Новите бедни пенсионери да се готвят.

Нейков, колко ти плашат,за да ни баламосваш!? Изкормихте държавицата ни,после я оглозгахте,а сега с пенсионни "реформи" и с далаверите на банкерите нас щавите,вашата мама седесаро-комунистическа !

Пенсионната ни система е пълен, подчертавам пълен анахронизъм, съществуващ единствено за да държат всеки български гражданин в зависимост. Освен това куп чиновници живуркат около НОЙ, куп мениджъри лапат от втория стълб, куп фирми обслужват гражданите за да могат да си съберат документите за пенсия и да ги внесат. Едни тайни финансови поточета текат нагоре-надолу по партийна и и индивидуална линия. Пенсиите умишлено са на изключително ниски нива, та ако може по бързо да се отърве държавата от тези досадни навлеци пенсионерите. Това си е бизнес у нас. В други държави се нарича "геноцид". Във всички развити държави, вноските за пенсия не са задължителни! Всеки решава сам как да се осигурява за старини и къде да си влага парите. Задължителни са единствено здравните застраховки/вноски. Нашата солидарна пенсионна система е от полза за циганите и мързеливците, особено сега при изравняване на минималната пенсия с почти две трети от пенсии.те на хората.

50-70 евро втора пенсия???????????? Колкото е цената на една вечеря за 4-членно семейство в среден ресторант в София! Абе вие нормални ли сте?????????????????????????????????

Говори глупости в полза на фондовете. Сметките не излизат и замазват очите на хората.

Осигуряваш се 15-20 г на средна заплата и на 68 ти подхвърлят 120 лв втора пенсия. Г-н Нейков, не е ли време да лягатае в гроба вие, и "експерти" като вас, коитo оосрахте и окрадохтe всичко ?

Изкормихте държавицата и после я оглозгахте,нали д-р.Нейков!?

реализират като ползата от масовата приватизация, милиони дават, а намазват единици. Нещо като посредници да ти пазят парите, които един ден ще са нищо. Не един, а два стълба, които ограбват подобно на здравната каса. Построиха си едни офиси, раздават си едни тлъсти заплати, разхождат се едни манекенки с кафета, а гражданинът ходи по бараки при нужда. Нейков, как едно време стажът за пенсия беше 25 години, а твоята пенсионна реформа остави хора да не доживеят пенсия и им се окрадоха парите.

операция на херния без каса е около 10 хиляди лева бре ... по каса е несравнима по-евтино , разбира се на фона на недооценения лекарски труд !

докато не ти дотрябва са ти ги взели тия пари от джоба предварително. Самият Костов си сложи слаба оценка за създаването на касата. Той най ги разбира нещата, които е сътворил. Кой съм аз, че да знам. Писал съм по мой повод, че ако трябва да получиш страници към здравната книжка, както се налага по някога, ходиш по бараките, а в управата на касата е 5 звезден лукс и хора със заплати съответни за лукса, че и с манекенки пълно да разнасят кафетата. Казвам го, защото бях изгонен от тях, че тая каса не е оная и да си я намеря къде е.

Този е един от убийците на България, убил е с мизерия повече, отколкото Ковид може да убие за 10 години.

Бъгаре,докато не махнеш бъгарете бъгарете дето лъжат повече от цигане ,циганини ще станете

Фондовете не са защитени от фалит. Едни хора живеят като паразити, други душа берат.

До някъде има логика и всичко казано е много логично . Всеки според приноса си. Единствено имам забележка относно гаранцията. Нека държавата да гарантира някакъв праг , тоест да бъде гарантирано че ако за тези 40 години си внесъл примерно 250 000 лв. то каквото и да стане , всеки ще може да разчита че примерно 200 000 лв са гарантирани при всякакви обстоятелства ( по примера на Банковите влогове)

Един наивник на неизвесна възраст

За нас, сега работещите, няма да има никаква пенсия. Нито държавна, нито частна. Дано стане ясно веднъж за винаги, проста математика е. Иначе сега с вноските помагаме на пенсионерите в момента, и затова е хубаво да продължим.

Този в начало на това "чудо"втора пенсия кви ги плещеше-достоини старини чрез втора пенция сега не е точно - даваи повече пари па ще видим кво ще ти дадем след 30 години

Моделът е тъп, каквито са и управляващите.. Не може да има задължителни удръжки в полза на частни субекти!! Не сме Северна Корея!

Това не е Северно корейски модел, а германски. В Германия фондовете са частни и няма минимална пенсия. В Северна корея всичко е държавно.

Тъ имам в швабата до вчера беше тройноабортирал бегейски комунист

Нищо логично няма другарю Найков ! Няма как мениджъри на пенсшонни фондовете да получават по 200 000 лева месечна заплата и аз до получава, дори и след 40 г. осигуровка човешка пенсия,защото на клона до мениджърите са се наредили още доста маймуни,ако мога така да се изразя.Това е България и докато няма нито един депутат, и министър,които да гният в затвора заради корупция и лобиране, ще живеем като скотове. А сега:"Анатема на Сшо Фашагата и останалите СДС-Шайкаджии !

гаранциа че ако е карам така до неколко години пенции нема да има или ша бъдат некви символични суми

Гледах го този "експерт", който очевидно беше пратен от фондовете да обяснява на хората колко хубаво било да си държат парите там. Лошото е, че тези фондове са акумулирали огромен паричен ресурс и с него могат да си купят каквито решат "експерти", политици или държавни чиновници. Балона с фондовете е по-голям от КТБ и ще го крепят поне до изборите.