Турската лира възобнови спада си преди Курбан байрам

До края на годината предстои падеж на турски дългови книжа за около 7 млрд. долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Драматично поскъпване" Абе вие не разбрахте ли, че ГОВЕДАТА НЕ ПЕЯТ В ТУРЦИЯ? От две седмици тече КАМПАНИЯ - по 5 "новини" на ден - колко е зле в Турция! Ами ХИЧ НЕ Е ЗЛЕ. Идете и вижте, вместо да преписвате платените глупости на задокеанските говеда.

Ти кво сега..Путьо и Ердоган станаха младоженци и ти смени тона към Турция на 180 градуса аааа ??? Гасии платената уста дето си.

ердоган ще замени лирата с нова парична единица - един алах :):):) Ще се продава за колкото дадеш :):):)

"Страната има най-висок дълг, деноминиран в щатски долари, сред останалите развиващи се пазари, като краткосрочният външни задължения за са 180 млрд. долара, а общият външен дълг е около 460 млрд. долара" Слаб две Тодоров, оставаш на поправка. Все пак си редактирай текста, пари ти дават за това(а не би трябвало)

Абе не са във възторг хората. Ходих миналия месец, хем тогава нямаше чак такиъв драматизъм лирата пиевтиняваше пълзящо. Но и зле не са в никакъв случай, имам предвид да са го закъсали. Нашите изселници са от най-оплакващите се.

"Плачете на чужди гробища"

Вчера няколко резняка горяха напечатани на принтер долари. Никъв проблем за нас. Обаче днес от ЦРУ ми докладваха, че ортака на Ердоган за България, Пеевски ефенди ще гори пред софийската джамия всичките си спестявания в долари. И ще гълта Айфони. Вай, ся вече ще свалям митата, няма начин

тези ще станат по-зле и от комунягите

Мамин сладък ти за копейката и бузки си разтворил. това е да си истински тролчо.

КОЙ ЯЕ ПАДНЕ ПЪРВИ ? ПУТИН - ЕРДОГАН + Моля тролове да не гласуват. Благодаря

Колос на глинени крака! Ако им развалят и митническото споразумение с ЕС, там става наистина страшно

Като гледам как се развиват събитията все повече си мисля, че спадът на турската лира е изкуствено дирижиран от турската централна банка за да стимулира износа на стомана. Последва реакция от щатите и двойно вдигане на акцизите само за турция. Другото малко ми идва като политически шум.

Преди две години се запознах с наша изселничка в Турция. Каза, че там се пенсионирала на 40 години и това било нормално. Пенсията й била около 1500 евро. За пенсиониране трябвали 15 години стаж, та затова на тази възраст било възможно. Някой има ли информация по въпроса? Дали ще има турчин, който да иска Турция да е в ЕС, при положение, че Брюксел налага пенсиониране по възраст, която с всяка година расте? И от друга страна. Как се събират пари за погасяване на заеми, ако ги даваш за пенсии на трудоспособно население, вместо да вземаш данъци от тях?

Веселбата беше до тук,Турция е голямо бунище и ако се развони всички наоколо ще трябва да си запушим носовете.

Ние ще сме на далавера. Ердоган се кара със запада и немските заводи за авточасти е логично да се преместят към нас.

460 милиарда дългове ? Е, нищо. Ще ги изгорят и готово. Абе, тези да не са наели Румен Гечев за консултант ?

Към Румъния по-скоро. От тук всички бягат

Тръмб или Бабичката

Нас в дългосрочен план ни готвят за кубран на циганите, а те както е известно, не обичат да работят. Та по-вероятно е да си преместят заводите в Румъния и Албания, може и в Македония, щото нея я готвят за подарък на албанци и гърци.

Така е. Който се е вързал за САЩ да се оправя. Ето, ние не сме вързани и не ни бутат ни санкции, ни повишени мита. Чиста работа

хааахахахахахахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахаха комунистически трол!!!

Предлагам да духат супата.

Само така !!! Съсипването на Турция върви с пълна сила ...... добре си се поучил от разговорите с Борисов.

Не те знам ти какъв трол си, ама аз не съм никакъв и нямам интерес да бъда. Щото мен само България ми е скъпа. Исках да питам дали някой има информация по въпроса, ти явно нямаш. Защо отговаряш?

нЕма да е нито Путин, ното Ердоган, нито Тръмп ...... пръв ке се катурне Бай Хикс ....... ама още не му го разбира тиквата !

Че какви мита на нас? Ние нищо не им продаваме. Те си го вземат като свое.

Ердоган пусна Турция и лирата на пързалката, на която спирачки не действат. Турция върви по пътя на Гърция, но ЕС няма интирес да я спасява. Русия точи зъби, ще им прави социализъм. Ха дано.

Може да спрат работата на Мариците. За да ни притиснат :))))))))

Некакъв си фантазира, че щели западняците да си преместят производството в България. Преобладаващата част от Народонаселението на България е Тъмновато, Гласува за ГЕРБ срещу 50 лв. и има завършено образование до ПЪРВИ КЛАС. Няма как да стане това

Няма да ги спрат. Нали и те няма да лапат, ако го направят?

Arcadium

Лъжеш та пушек се вдига. 1500 евро са на д 10 000 лири. Занеш ли че в Турция заплата на 5000 лири се счита за много добра? Та кой ще ти даде 10 000 лири пенсия? Пенсионната възраст в турция е 62 за мъжете, 59,6 за жените. Извод: Ти си пълен лъжец и фантазьор.

Любимото занимание на козяшките дирки е - да плачат на чужд гроб. Ама Турция си е много добре. За три дена си разпродадоха всичката залежала стока, курортите ПРАЩЯТ от туристи (повтарям - ПРАЩЯТ), тая година братушките в Турция са над 600 000 (за сравнение - в Темната Дупка са под 360 000), турците се преориентират към свободните държави (говедата загубиха проливите) и само дето козяшките дирки се скъсват да рИват. Ама то това им е "работата" . Баси и работата....

Най-вероятно имате и познания и на тема футбол

Честит ти празник. Днес преди 20 години, руснаците изпаднаха в дефолт. По-простичко - фалираха. Наложи се Елцин да връща Черномирдин и да прави някои други нещица, ама те са по-сложни, няма да ти ги припомням. Може да е болезнено, но пък е поучително.

русо-туркофила се хвърли на амбразурата да защитава мъжа на Шаломова. Ех тоз Ердо бе... много ви е на сърце на вас предателите. за един "Турски пАток" сте готови да се продадете 3 пъти.

Като разправях преди три дни че турците ще закъсат здраво с кредитите,един ме пита къв специалист съм и откъде знам подробностите.Аз подробности не знам-В статията ги пише , обаче знам,че лъвът като захапе антилопата за гърлото, подробностите са без значение. И нас в България така ни е захапала герберо-бесепарската мафия, та подробностите дали милиардите ще ги откраднат през КТБ,през фалшиви разходи за магистрали,през ддс ли друг начин изобщо не ме интересуват

Благодаря за информацията. Можеше без обидите, на мен жената така ми го разказа, аз не съм го измислила.

а ти какво направи по въпроса само да ти кажа - всеки народ си заслужава управляващите.

На мен руснаците не са ми никакви братя или братушки. Аз съм българин.

Нищо не съм направил, ама само като си помисля да направя нещо и усещам как ми прегризват гърлото.Осъдени сме да преживеем и ужасът на неокомунизма.

Ами ако жентата е била миньор?

Братушките само дървен мат`риял да продават, никога няма да фалират. Ама козяшките дирки и фалит не знаете какво е. Както и да е - на кухи дирки е простено.

На тебе не са. Циганите не са братя с руснаците.

Корекцията е нормална - не означава подобряване на икономиката на Турция. Това е резултат от кеширането на късите позиции на спекулантите срещу лирата. Лирата ще продължи да пада, просто защото макропоказателите са лоши, а алах рабира много малко от бизнес и няма да помогне на Турция.

Дано поне знаеш на картата къде се намира Турция.

Може и да не си трол, но си много глупав. Средната заплата в Турция е 800 долара, обаче оная се пенсионирала с 1500 ЕВРО. Приказки за шарани.

Може, може, ама я продават в долари и митата са в долари. А като гледам си объркал понятията акциз и мито.

За разлика от теб / Горд Европеецо - трол смотан/ явно е слушал и лекции по макро-икономока и сизказва собствено мнение а не платено такова.

Не случайно Лавров беше на посещение тези дни в Истанбул. Говедата загубиха. И да квичцат и да не квичат, братушките спечелиха приятелството на турците. Впрочем, въпреки, че братушките са водили 12 войни с турците, двете нации си приличат по едно - имат чест, за разлика от задокеанските говеда. Братушките върнаха сабята на Осман Паша в Плевен, защото и те и той бяха хора с чест. А говедата вече никой не ги бръсне за слива. Факт.

Ако опорните точки от Козяк 16 са макроикономика, значи ти си марсианец.