Турската лира възобнови спада си преди Курбан байрам

До края на годината предстои падеж на турски дългови книжа за около 7 млрд. долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

juverado@

жалко че сме толкова малко българите на тази територия пълна със славянска, циганска,тракииска и не знам си каква още сган...

juverado@

КАТО ГЛЕДАМ КОЛКО ЖАЛКИ ХОРИЦА КОМЕНТИРАТ НЕЩА ЗА КОЙТО НЯМАТ НИ ПУТА ИДЕЯ,ДА СЕ ЧУДИШ ДА ПЛАЧЕШ ЛИ ДА СЕ СМЕЕШ.....

си най-жалкия и ти личи в постовете ама много яко.

juverado@

затова другата седмица ще си лежа на басейчето в четири сезона Истанбул, а ти смешнико ще си плюеш от дивнчето в панелното ти жилище в обеля...

Аз пък ще съм до Венеция на басейнчето както бях преди 2 месеца там. е й? И няма да се заниамвам с мазни нагли турчаля.

Събуждането на турчора ще дойде едва когато банките изпаднат в несъстоятелност и спрат да плащат пенсии и заплати , тогава вече гарантирано ще дойдат на себе си.

Турците щяли да махнат Ердоган щото иска повече суверенитет? Заради което САЩ са им подпукали икономиката. Няма да стане тая, турците не са чак толкоз прости, суверенитет не се сменя за паница леща.

Би било прекрасно, това да доведе най-накрая да се събудят и да го махнат тоя психопат насран от кормилото. Бях приятно изненадан 2010 като ходих от турция

Би било прекрасно, това да доведе най-накрая да се събудят и да го махнат тоя психопат насран от кормилото. Бях приятно изненадан 2010 като ходих от турция

juverado@

Рангеле гадулко проста ако отидеш 2018 г. ще видиш си още по изненадан ,Турция е светлинни години пред нас членката на ЕС!!!!!

както спомена по долу лайното Горд Европеец г-н Лавров оня ден бе на посещение в Турция. Имаха съвместна пресконференция и Лавров заяви дословно: " Дните на долара са преброени". Обаче не каза точната цифра на която ги е преброил, 10 дни, 20 дни или 25 дни.

Не случайно Лавров беше на посещение тези дни в Истанбул. Говедата загубиха. И да квичцат и да не квичат, братушките спечелиха приятелството на турците. Впрочем, въпреки, че братушките са водили 12 войни с турците, двете нации си приличат по едно - имат чест, за разлика от задокеанските говеда. Братушките върнаха сабята на Осман Паша в Плевен, защото и те и той бяха хора с чест. А говедата вече никой не ги бръсне за слива. Факт.

Много са спечелили! Имат печалба: -инфлация от началото на годинат 20%. -обезценка на лирата почти 40% от началото на годинат. -бъдещи санкции от САЩ -обедняване на хората в Турция

Обедняли, викаш? С какво са обедняли? Имотите им си стоят, фабриките - също, куруртите пращят от хора, продават най- много стока в историята си. Ма некви книжни пари поевтинели? Ххахахаха!!

Снимката отговаря на интелекта ти! В Сибир толква интелигтни ли сте? Заводите стоят - само че работят със суровини (нефт, железни руди, манган, кокс и т.н.) КУПУВАНИ В ЕВРО ИЛИ ДОЛАРИ! Турция използва лири които се обезценяват, за да ме разбереш даваш повече лири зада купиш долари за ди купиш нефт и заводите гълтат вода. Разбира се процесът е по- сложен но съдейки по снимката ти не си заслужава да обяснявам. Курортите пращели? Евтина лира ниски приходи във валута. вдяваш ли? ЛИРАТА Е ЕВТИНА и турция губи от това! Абе салм алейкум толкоз разбира АЛАХ и ЕРДОГАН от икономика. Прословутата икономика на Турция е МЕГАПРОЕКТИ инфраструктура - мостове, пътища които не развиват реално икономиката. Заводите са американски или европейски. ПАТЕНТИ братче. Спират да ги изпозват и Турция се наква.

Тя твойта комунистическа тиква не може ги разбере тези неща, точно ифраструткурата е нещото което в дългосрочен план печели, защото всякакви там министри президенти диктатори и прочие са временно там, но инфраструктурата доста след тях ще продължава да се използва, ако се подържа. А поевтиняването на лирата в краткосрочен план носи ниски приходи, но в дългосрочен план стимулира износа, предпирятията отпимизират производствата си, където има възможност се предоговорят нови договори с контрагенти - доставичици.

И като допълнение на предния ми пост - държави като Турциуя

Въпросният подчовек наричащ се Горд Европеец е куха лейка която само плеще глупости по форумите като повреден бот , и до утре да му обясняваш няма да вдене нищо защото е тъп като судански негър.

Я не ми наричай братушки някакви си скапани АЗИАТЦИ които са 80% с дръпнати очи и четвъртити лица. БЪЛГАРИТЕ нямаме нищо общо с тези жълтурски племена !!!! Прабългарина е СНАЖЕН, а не кинта и 50 и 40кг с напикани гащи. Тракиеца (80% от българите) е 2х по-голям от жълтурски гейчо от централната част на Русия.

juverado@

ПИЧКА ВИ ЛЕЛИНА БЕ КАТО СТЕ ТРАКИИЦИ СМЕНЕТИ СИ ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА,АЗ СЪМ БЪЛГАРИН ПОТОМЪК НА СЛАВЕН ТЮРКСКИ НАРОД!!!!

ти си ромче ислямистче. Прабългарите са били шепа хора бе малоумник. Останалите са били траки.

Корекцията е нормална - не означава подобряване на икономиката на Турция. Това е резултат от кеширането на късите позиции на спекулантите срещу лирата. Лирата ще продължи да пада, просто защото макропоказателите са лоши, а алах рабира много малко от бизнес и няма да помогне на Турция.

Дано поне знаеш на картата къде се намира Турция.

За разлика от теб / Горд Европеецо - трол смотан/ явно е слушал и лекции по макро-икономока и сизказва собствено мнение а не платено такова.

Ако опорните точки от Козяк 16 са макроикономика, значи ти си марсианец.

Като разправях преди три дни че турците ще закъсат здраво с кредитите,един ме пита къв специалист съм и откъде знам подробностите.Аз подробности не знам-В статията ги пише , обаче знам,че лъвът като захапе антилопата за гърлото, подробностите са без значение. И нас в България така ни е захапала герберо-бесепарската мафия, та подробностите дали милиардите ще ги откраднат през КТБ,през фалшиви разходи за магистрали,през ддс ли друг начин изобщо не ме интересуват

а ти какво направи по въпроса само да ти кажа - всеки народ си заслужава управляващите.

Нищо не съм направил, ама само като си помисля да направя нещо и усещам как ми прегризват гърлото.Осъдени сме да преживеем и ужасът на неокомунизма.

Любимото занимание на козяшките дирки е - да плачат на чужд гроб. Ама Турция си е много добре. За три дена си разпродадоха всичката залежала стока, курортите ПРАЩЯТ от туристи (повтарям - ПРАЩЯТ), тая година братушките в Турция са над 600 000 (за сравнение - в Темната Дупка са под 360 000), турците се преориентират към свободните държави (говедата загубиха проливите) и само дето козяшките дирки се скъсват да рИват. Ама то това им е "работата" . Баси и работата....

Най-вероятно имате и познания и на тема футбол

Честит ти празник. Днес преди 20 години, руснаците изпаднаха в дефолт. По-простичко - фалираха. Наложи се Елцин да връща Черномирдин и да прави някои други нещица, ама те са по-сложни, няма да ти ги припомням. Може да е болезнено, но пък е поучително.

Братушките само дървен мат`риял да продават, никога няма да фалират. Ама козяшките дирки и фалит не знаете какво е. Както и да е - на кухи дирки е простено.

Русия е обявявала финансов фалит 3пъти . Явно дървения матерял не е помогнал мног...

русо-туркофила се хвърли на амбразурата да защитава мъжа на Шаломова. Ех тоз Ердо бе... много ви е на сърце на вас предателите. за един "Турски пАток" сте готови да се продадете 3 пъти.

На мен руснаците не са ми никакви братя или братушки. Аз съм българин.

На тебе не са. Циганите не са братя с руснаците.

Некакъв си фантазира, че щели западняците да си преместят производството в България. Преобладаващата част от Народонаселението на България е Тъмновато, Гласува за ГЕРБ срещу 50 лв. и има завършено образование до ПЪРВИ КЛАС. Няма как да стане това

Ердоган пусна Турция и лирата на пързалката, на която спирачки не действат. Турция върви по пътя на Гърция, но ЕС няма интирес да я спасява. Русия точи зъби, ще им прави социализъм. Ха дано.

Само така !!! Съсипването на Турция върви с пълна сила ...... добре си се поучил от разговорите с Борисов.

Предлагам да духат супата.

Така е. Който се е вързал за САЩ да се оправя. Ето, ние не сме вързани и не ни бутат ни санкции, ни повишени мита. Чиста работа

Че какви мита на нас? Ние нищо не им продаваме. Те си го вземат като свое.

Може да спрат работата на Мариците. За да ни притиснат :))))))))

Няма да ги спрат. Нали и те няма да лапат, ако го направят?

460 милиарда дългове ? Е, нищо. Ще ги изгорят и готово. Абе, тези да не са наели Румен Гечев за консултант ?

Ние ще сме на далавера. Ердоган се кара със запада и немските заводи за авточасти е логично да се преместят към нас.

Към Румъния по-скоро. От тук всички бягат

Нас в дългосрочен план ни готвят за кубран на циганите, а те както е известно, не обичат да работят. Та по-вероятно е да си преместят заводите в Румъния и Албания, може и в Македония, щото нея я готвят за подарък на албанци и гърци.

Веселбата беше до тук,Турция е голямо бунище и ако се развони всички наоколо ще трябва да си запушим носовете.

Преди две години се запознах с наша изселничка в Турция. Каза, че там се пенсионирала на 40 години и това било нормално. Пенсията й била около 1500 евро. За пенсиониране трябвали 15 години стаж, та затова на тази възраст било възможно. Някой има ли информация по въпроса? Дали ще има турчин, който да иска Турция да е в ЕС, при положение, че Брюксел налага пенсиониране по възраст, която с всяка година расте? И от друга страна. Как се събират пари за погасяване на заеми, ако ги даваш за пенсии на трудоспособно население, вместо да вземаш данъци от тях?

хааахахахахахахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахаха комунистически трол!!!

Не те знам ти какъв трол си, ама аз не съм никакъв и нямам интерес да бъда. Щото мен само България ми е скъпа. Исках да питам дали някой има информация по въпроса, ти явно нямаш. Защо отговаряш?

Може и да не си трол, но си много глупав. Средната заплата в Турция е 800 долара, обаче оная се пенсионирала с 1500 ЕВРО. Приказки за шарани.

Arcadium

Лъжеш та пушек се вдига. 1500 евро са на д 10 000 лири. Занеш ли че в Турция заплата на 5000 лири се счита за много добра? Та кой ще ти даде 10 000 лири пенсия? Пенсионната възраст в турция е 62 за мъжете, 59,6 за жените. Извод: Ти си пълен лъжец и фантазьор.

Благодаря за информацията. Можеше без обидите, на мен жената така ми го разказа, аз не съм го измислила.

Ами ако жентата е била миньор?

Като гледам как се развиват събитията все повече си мисля, че спадът на турската лира е изкуствено дирижиран от турската централна банка за да стимулира износа на стомана. Последва реакция от щатите и двойно вдигане на акцизите само за турция. Другото малко ми идва като политически шум.

Може, може, ама я продават в долари и митата са в долари. А като гледам си объркал понятията акциз и мито.

Колос на глинени крака! Ако им развалят и митническото споразумение с ЕС, там става наистина страшно

КОЙ ЯЕ ПАДНЕ ПЪРВИ ? ПУТИН - ЕРДОГАН + Моля тролове да не гласуват. Благодаря

Тръмб или Бабичката

нЕма да е нито Путин, ното Ердоган, нито Тръмп ...... пръв ке се катурне Бай Хикс ....... ама още не му го разбира тиквата !

тези ще станат по-зле и от комунягите

Вчера няколко резняка горяха напечатани на принтер долари. Никъв проблем за нас. Обаче днес от ЦРУ ми докладваха, че ортака на Ердоган за България, Пеевски ефенди ще гори пред софийската джамия всичките си спестявания в долари. И ще гълта Айфони. Вай, ся вече ще свалям митата, няма начин

"Плачете на чужди гробища"

"Страната има най-висок дълг, деноминиран в щатски долари, сред останалите развиващи се пазари, като краткосрочният външни задължения за са 180 млрд. долара, а общият външен дълг е около 460 млрд. долара" Слаб две Тодоров, оставаш на поправка. Все пак си редактирай текста, пари ти дават за това(а не би трябвало)

ердоган ще замени лирата с нова парична единица - един алах :):):) Ще се продава за колкото дадеш :):):)

Ти кво сега..Путьо и Ердоган станаха младоженци и ти смени тона към Турция на 180 градуса аааа ??? Гасии платената уста дето си.

"Драматично поскъпване" Абе вие не разбрахте ли, че ГОВЕДАТА НЕ ПЕЯТ В ТУРЦИЯ? От две седмици тече КАМПАНИЯ - по 5 "новини" на ден - колко е зле в Турция! Ами ХИЧ НЕ Е ЗЛЕ. Идете и вижте, вместо да преписвате платените глупости на задокеанските говеда.

Абе не са във възторг хората. Ходих миналия месец, хем тогава нямаше чак такиъв драматизъм лирата пиевтиняваше пълзящо. Но и зле не са в никакъв случай, имам предвид да са го закъсали. Нашите изселници са от най-оплакващите се.

Мамин сладък ти за копейката и бузки си разтворил. това е да си истински тролчо.