Инвестициите в зелени решения са отговорът на днешната енергийна криза

Ако днешната "фосилна инфлация" отразява наследената цена на зависимостта от изкопаеми горива, централните банкери предупреждават и за бъдеща "климатична инфлация"

Обратно в новината

Коментари - Инвестициите в зелени решения са отговорът на днешната енергийна криза | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

grainis

През 2024 г. ИББ - ibb.alle.bg ще инициира, съвместно с инвеститори от САЩ и Италия, проекта "Биогориво", целящ постигане на 100% Фосилно-Енергийна Независимост на България. Проектът ще стартира с изграждането в Икономическа Зона - Божурище, на първата в света Пилотна Аеропонна Инсталация за добив на около 5,000 тона на ден Инженерна, Оранжерийна, 100% С-Неутрална, Свръхбързо-Растяща - върху многоетажни рото-рафтове Биомаса , добита от най-бързорастящите организми и биосистеми на Земята - SG-Бамбук, Волфия, Гигантски Келп, BSF-Ларва и др. Също така се очакват добиви от над 1,000 тона на ден Зелен БиоМетан, БиоВодород и още толкова тона ОФО-Биогориво - чист заместител на Дизела , на почти НУЛЕВА Цена - nula-energia.alle.bg , както и на редица стерилно-чисти храни , фуражи, влакна, пулпове, биоторове, биополимери, и др . След стартовото финансиране , проектът ще продължи да се самофинансира изцяло по програмата Зелен Трилионен Фонд - green-trillion.alle.bg . Изграждането на няколко десетки подобни обекта у нас - като начало в изостаналите и бедни райони, ще спре изцяло вноса на руски и всякакъв друг природен газ, петрол и редица видове храни, ще стартира родно производство и експорт на чисти биогорива и храни за стотици милиарди евро - в пъти повече от сегашният ни БВП , нареждайки България сред най-богатите страни в света, в рамките на десетина години - bg-razvitie.alle.bg .

Пълни глупости за глупаци ? Ще инвестираш 50 000лв. днес / откъде / и ще чакаш 60г да се изплатят ! Като сложим и нашата алчност сигурно са оскъпени 6-8 пъти ? За газификация не говорят , дори има директива за ограничаване , сигурно за това у нас дават концесии за газифициране на фирми , които изобщо нямат намерение да я изпълнят !

лакардии, инвестирайте в зелена енергия и очаквайте извънземните които или ще ни спасят или .... няма. Може да се надяваме и на чудо в краен случай

Да бе, ама аре всеки да си инвестира неговите пари, а не някво лайно като радан кънев или друг евротъпак примерно да ми харчи парите по зелени еуглени. Че после и батерии да му строя, да не би случайно нещо да се наложи да продаде на загуба райш ли.. писна ми от европредприемачи, дето ми харчат парите.

"Инвестициите в зелени решения са отговорът на днешната енергийна криза" - не, те не са отговорът, а са отговорни за днешната енергийна криза. И не само те. Безумието въпреки науката продължава като за някой ще е много доходоносно. Сметките ние ще ги платим.

Много сте прав. Това са глупости,тия зелени решения.