Интерконекторът с Гърция ще даде възможност до България да достига газ на конкурентни цени

Уникален проект, който осигурява 100% съответствие с всички европейски екологични и социални норми

Обратно в новината

Коментари - Интерконекторът с Гърция ще даде възможност до България да достига газ на конкурентни цени | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръбата на Южен поток беше 50% собственост на Русия. Сърбия се разсърди,че у тях е 51% и вече Русия определя като пълен господар колко и на какви цени да продава. Фактите бяха,че спират тръбата през Украйна за България и Турция и ни принуждаваха да строим през Черно море. Сто процента зависимост от Русия. Сега вече една трета газ влиза от Азербайджан. Но със строителството на газопровода от Александрополис ще можем и се освободим от 100% зависимост от руски газ. Стратегически при една война няма да останем на студено.

Благодарение на герб. Комунделите да видим сега кви ще ги вършат, освен да правят избори.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Газовото ни спасение го виждам в засажданито и консумацията на повече боб и ряпа...и събиране в найлонови пликчета.

А италианците защо не му дръпнат и те един терминал в дъното на Адриатика,..горе ? И от там ей го де е Унгария, Австрия, че и околните държави от Югославия. А и америкосите ще го докарват на безценица.

Много интересно от къде ще идва газа за пълнене на интерконектора? От Азърбейджан - няма да стане , там Турция контролира нещата. От арабите - хептен , още няма визия за пренос , там пък са китайците. Остава американския втечнен газ закупен от Русия , но на какви цени ( сигурно , като за аборигени). Така,че празни приказки от магнолевия храст.

Къв ни е проблемът с Турция? Те не могат да спрат тръбата - има си договор.

grainis

Стартът на Мулти-Клъстерния Проект "Вертикална Аеропонна Ферма" ще направи този тръбопровод напълно излишен. България ще получава, на почти Нулева Себестойност, 100% Карбон-Неутрално Зелено Гориво, произведено от бързорастящи (1м/ден) хибриди на Бамбук Беема и кафявото водорасло Гигантски Мехурчест Келп - Macrocystis Pyrifera - най-бързорастящият организъм на Земята, отглеждани напълно автоматизирано, върху подвижни рото-елеваторни рафтове, при 24ч. Cyan-LED осветление, с възможност за ежедневни жътви и гигантски добиви от хиляди тонове биомаса дневно. Тази Биомаса ще бъде сушена и продавана ил преработвана в БиоГаз, БиоМетан, БиоЕтанол, Прахово Гориво за Прахови Горелки (wtsab.com) и Турбини - Ел.Генератори. БиоМетанът би могъл да се преработва чрез стийм-реформинг, в 100% чист Водород. 20 такива Ферми ще осигурят 100% задоволеност на България с чисти Горива и Енергия, ще ликвидират изцяло вноса и ще стартират Експорт за стотици милиарди Евро, няколко пъти над сегашния ни Брутен Вътрешен Продукт . България ще се нареди в челото на най-богатите страни в света, в рамките на десетина години. https://vertikalna-ferma.alle.bg https://biodizel.alle.bg https://nula-energia.alle.bg

Калинка Малинка на операта "Набуко" ли била директор!? И тя пеещ директор ли е, или свиркащ.

Този интерконектор Бойко го открива няколко пъти. Не работи ли още?

И за какво са тези дитирамби... като: Който иска азерски газ и досега можеше да го получи... Русия винаги е транзитирала газта на Илхам Алиев до Европа, все пак двамцата с Путин са си аверчета от време оно. А колкото до Борисов... През далечната 2009 година Евросъюзът реши "приоритетно" да финансира свързването на България с газопреносните мрежи на съседите заради газовата криза в началото на годината, когато страната се оказа без алтернативни източници на газ... Тамън бяхме подписали всички междудържавни договори, разрешения и уточнения и строежът беше започнат и не щеш ли, заедно с новото правителство, се появи Дянков който рекетира всички компании имали неблагоразумието да работят за държавата с 10% от сумата на сключените договори, платим директно на първото правителство на Борисов, фирмата която беше спечелила държавната поръчка за строеж на интерконектора отказа да плаща държавният рекет и току що избраният за министър-председател Борисов спря строежът с юридически обоснованата формулировка: " Ми не ги харесвам". А малко по-късно Румяна Желева обяви от Брюксел :"Има проблем с планираните "интерконекторни връзки" на България с газопреносните мрежи на Гърция и Румъния" защото Европейския план за икономическо възстановяване бил останал без пари... и ние благородно се отказахме от еврофинансирането

Що за глупост цената не може да я определим ние на каквато ни е дадат на това ще е с натрупана такса през търция :-)

Ала-бала. Песента на Толупа на нов глас.

Много мило! Някой спомня ли си как ни "натиснаха" за да се откажем от тръбопровода, който щеше да ни направи "хъб", че щеше да ни даде още определени количества газ гратис. Сега ми пишат колко хубаво е да сме свързани с интерконектора! И ще ми пеят тази песен за да забравим какво сме могли да имаме.

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРБ, ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ КОИТО УПРАВЛЯВАХА НАПРАВИХА ПОВЕЧЕ ОТ 46година до 20009година,И СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ БЪДАТ ИЗБИРАНИ ОТНОВО СЛЕД НОВА ГОДИНА!

За какво ще ги избират герберите!?!? За миски в затвора ли!?

Като е толкова конкурентно дайде да видим какви са цените! Да не се окаже, че купуваме братска американс газ, която е препродадена руска, на двойни-тройни цени! ДАЙТЕ ЦЕНИТЕ! ПОКАЖЕТЕ ЦЕНИТЕ!

не е ли редно да го качат и на Черни връх?

това е най големият принос на герб. но на чалгарските протестъри това не им увира от подскачане на един крак за 80 лв на ден

Сам ли го измисли или севда тв ти го написа? Бедняк платен

А защо да не е заслуга на...БКП?

Не обвързвай ОПГ ГЕРБ с Русия. ОПГто е толкова бясно Русофобско,колкото сте вие, нескритите агенти на чуждата държава САЩ.

Ама за какво намаление на цените бленувате бре!? Ми , тя, жената ви ко казава- Ако сичко върви по план, ако тази /или друга/ пандемия не ни попречи и забави реализацията или доведе до поскъпване на проекта... ако... ако... ,та има да си чакаме по-евтин газ.

Всичко хубаво е направено от ГЕРБ и Бойко. Сега някакви си там си приписват заслуги. Да построят една магистрала например от Одрин до Русе с тунел под Стара планина. Бойко другите ги направи.

Айде по-бърже, че миналото лято зареждах газ на 72ст. След руско-турския освободителен поток стана 1.10лв.

тоя проект е пример как Бойко МУТРАТА играеше за Путкин - 10 години отлагаха все за следващта и си измисляха по нещо да ходи про бай Ставри банкянския мафиот?!!!

Мека да победи най-добрият ! Да има конкуренция и на-евтината газ ще грее българските домове! В капитализма е така и нищо няма да го промени. САЩ вчера свалиха всички санкции срещу Северен поток 2 ,ако не сте разбрали!

"Решава", друг път. Решават началниците на бОйкУ. Нема мърдане. А, пък ти на кой свят живееш...

Газта от там ще е само с 22-23% по-скъпа от Руската. Тя пак ще е Руска, но ще има и комисионни :). За втечнената само с 25% по-скъпо ама такава е цената на "девирсефикацията" :) Най-интересното е, че Русия ще си вземе неинота а цената в повече която ще платим НИЕ / за разлика от Германия да речем /, ще отиде в големие брат и по джобовите на разни други субекти за фа твърдят ,че така наказваме Русия и вече сме независими от бея :)

това легендата орчт русското пасольство ли е чебурашке

За най-голямо съжаление си е живата реалност :(

Не истината! сащ ни ореородават втечнена газ от ЯМАЛ! къде е ямал ве троле- РУСИЯ?!

това с газа е ясно , но да се обоснове обединението ни с ел.преносната мрежа на гърция ! това ли е основната причина за повече от 50% увеличение на цената на тока за бизнеса ?

Ти явно хал хабер си нямаш от електропреносни мрежи. И от трансгранично балансиране на небалансите.

Червената русофилска сган плюе ,как ще внасяме друга газ освен руска.

Май не си схванал, че газта от там пак ще е Руска в 95% от случаите :) ... просто ще е по скъпа

ти си просто един П Р О С Т А К

България е хипер богата на ГЕОТЕРМАЛНА енергия. Според международните стандарти, последната се води и екологично чиста. Съоръженията за добива й са сравнително евтини, а самата енергия би била безплатна за населението и бизнеса. Но това е една забранена тема за българските политици и журналисти.

Абе какво стана бе???!!!! Дир.бг и троловете ежедневно публикуваха водещи новини с "мъдрите" изказвания на Бойко Борисов и Ахмед Доган, и плюеха против България!!! Сега какво стана - ден след ден нито дума от Бойко, и нито дума за Бойко!!! Какво стана ма, къде ви е бея от Банкя и къде му е султана от Росенец????

Дубай или Сърбия ... там е сигурно ... засега

Патко патешка,израел.египет и др.там производители лиа са водещите ,САЩ задължават европейците да си изграждат терминале/за техния газ/, да играждат за тяхна сметка инфраструктура и ще купуват с 22-26% по скъп газ.Този нтерколер не е икономически проект, а геополитически.

Конкуренция само с един доставчик. Тъпотии еврогейки. Зелени правила, при които никой в Европа да не може да произведе нищо и даже огън да не може да пали. С намордници на роби.

За осъществяването Бойко Борисов беше причината.Ако не беше щяха да видят северен,южен поток друг път....

ееееееей тоя Борисво бе .... не човек а генни на икономическата прозорливост.. и международни проекти започна да прави и реализира... викаш благодарение на него има тези проекти. Палячо.

ЦАР СИ БОГА МИ НА ФАНТАСМАГОРИЯТА

Това хубаво, но сега на Мунчо ще му се обадят от Масква и ще му наредят да го закрие.

Да продаде тръбите на Мултигруп .. като едно време не може ли? Тогава нали това беше схемата държавата купуваше газ от фирма частично собственост на русия, на българия и ... на Мултигруп ... големи пичове .. Бойко Рашков и тогава беше отговорен за следствието.

Някой журналист да го е питал това в интерес на държавата ли е и защо не разследват зависимостите? Такива неудобни въпроси не задаваха тогава журналистите ... основно ДС агенти бяха.

Газ Маз Голям Праз За Ко ви е тая газ Га има свинска Маз и праз

Това платена реклама ли е?

Значи да разбирам ли правилно. Ние имаме тръба с Турция. Обаче Америка иска да не я използваме нея, а вместо това да използваме гръцката тръба... която също идва от Турция. За да плащаме допълнителни такси пренос и по-скъпа газ... Американофили джендерасти, посшедници на Ристе Македониста и Иво Мравояда. Вие наред ли сте с главата?

да разбираш нито правилно нито неправилно. Ехти на кухо

Азерскио ГАЗ го чакаме от 1998-ма година.. Тогаз Бъчи Мавзолея ни го обеща.. Бочкото лани делна некаква си лентичка и каза - азерскио газ ДОДИ.. Ама Булгаргаз все с НУЛИ показва "идването" му.. И куб. сантиметър от него още няма в отчетите.. Един танкер от САЩ доди по-, по-лани.. Ама Цветелинка и сие на цената на рускио го пуснаха.. Пък и терминало у Александруполиса си е още на чертожната дъска.. И в нечии обещания.. А 2022 ей я де е.. Няма да има повече договор с руснаците. Щото те си казаха - от тогава газа ви ше е та турско-гръцката граница. Вземайте си го оттам.. От турците или византийците. Да не забравяме, че и Турскио му, пЪрдон - Балкански поток на Бочкото у нас няма кранче. В Анадола е.. Ама иначе - диверсифицираме се.. Та чак ша са осираме.. А и да си припомним - през един април по-, по-, по-, по-, по-лани.. Бочко с износ на газ от Цръното ми море са пофали, че отпочваме..

Ти мислиш че това да заобиколиш стратегическите интереси на Газпром е работа от днес за утре ли? Тоя азерски газ да не е сирене в мандра. Те цените падат само от факта че тази алтернатива я има и се работи по нея.

То хубаво, че до България ще достига газ на конкурентни цени, ама до мене какво ще достига е съвсем друг въпрос.... Още помня миналата година какво големи хвалби бяха, как сме понижили значително цената на газа за България, след героични преговори на правителството с "Газпром". Не бе хвалби, не бе чудо! А после някой да е разбрал за този чутовен подвиг, какво стана, комай народонаселението за пореден път беше от страната на булката .....

Пълни глупости.

седнали и тук да си чешат езиците. Днес и Големият Зелен Чорап казва, че говорил с гръцкия мин. председател и познайте за какво - договорил газ да получаваме през интерконектора бе.

По думите на Бай Бърборко този интерколектор е пуснат преди 1 година и вече ехей сме го избили и диверсифицирали, кви ги плещите тук

Ако беше реализиран Южен поток, тогава ние щяхме да сме хъб и да определяме надценки за съседи и транзити. Сега Турция определя същите неща. А Русия ВИНАГИ ще печели. Няма друг доставчик с капацитет и възможности, като Русия. Ние тотално загубихме с курвенските номера на Тиквата. Сега пишат глупости да оправдават милионите загуби.

Ало, Гербаджии. Защо газа поскъпна с 18 процента. Уж диверсификация имало. Ама Балкански поток няма грам отклонение за България.

Гадния Борисов какво постройка.Я да видим красавица Рундьо и неговите правителства какво ще построят

с 3 МИЛИАРДА наши пари! Алтернативата на руснаците , макар финансирана от ЕС се бави 12 години!

Словестен онанизъм!!! Построихме за 4 месеца тръбата до Сърбия от която България няма и долар печалба, а вече няколко години не можем да пуснем тръбата до Гърция! На всичкото отгоре 95% от капацитета на тръбата за Сърбия е даден на Газпром за 25 години и сега внасяме азерския газ през Петрич преминавайки през цяла северна Гърция! Това е огромно предателство на интересите на България и макар да смятам, че новите управници са по-зле от тези на ГЕРБ, само заради газопровода Борисов не трябва да бъде повече Премиер. Единственото му оправдание е ако от това е зависело физическото му оцеляване - което никак не би ме учудило!

Чакам Азерски газ вече 5 месеца и не идва. Втечнен газ от САЩ не ни трябва.

ем хайде да видим, че засега само го отлагат...

Цените отдавна са ясни: 2 пъти по-високи от руските. Спряхте Южен поток, платихте луди пари за какви ли не глупости и накрая пак руски газ ще ползвате. Защото е най-евтин. Германците показаха как се отстоява икономическа свобода. Ние също показахме пълен слугинаж към хамериканците. Сега купуваме руска газ с турска надценка. Това постигна за 10 години тиквун продажника.

Ся Мунчо ще го закрие. Мадър раша ще си каже тежката дума

Виждаме .. невиждана Активност от Калинките на ГЕРБ!! Отчаяни опити да си запазят Герберастките позиции! Късно...

Въпреки трите мандата, големите приказки за диверсификация, както и учтивите напомняния на западните партньори Борисов не реализира проекта за интерконектора с Гърция, същия се забавя неоправдано, като пускането му се изместваше във времето. Виж алтернатиявният проект за Южен потоко, облагодетелстващ изцяло Русия не само бе построен, но и щедро финансиран със средства от държавния ни бюджет. "Не ме гледай какво върша - слушай, какво ти прказвам!"

хаха нали само приказки. Обаче ТУРСКИ поток стана за нула време, нали.

Шило

Сериозно? Айде, бе! А бе, Теди, кво стана с Набуко?

точно :) тази май е за смяна

Да, и този интерконектор е само едно от изключителните постижения на "лошия" Борисов.

Шило

Къде е? 200 км. газопровод е иначе. Целият.

ама той не е готов, някакви приказки има тук с поредните обещания, "анекси" и "споразумения" не знам за кой път го отлагат вече. а междувременно, Турски поток вече приключи, и вече е под налягане Ха после някой да ми обяснява за приорите, интереси и т.н.