Интерконекторът България - Гърция променя газовата карта в региона

Проектът IGB осигурява реална диверсификация на източниците за доставка на синьо гориво и стимулира конкуренцията на газовия пазар

Обратно в новината

Коментари - Интерконекторът България - Гърция променя газовата карта в региона | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Завършена е тръбата в германски води на СП 2

Нека аплодираме мюсюлманската демократична газ. Нека Азърбайджан печели и купува оръжия срещу християните! Нека! А какво става с Украйна?

ЗАВИЖДАТ ТИ ЗА УСПЕХИТЕ,БАТЕ БОЙКО!КАКВА КРАСИВА КАРТИНА СЪС БАТЕ БОЙКО И СВИТАТА ОТ ЩАСТЛИВИ БЪЛГАРИ ОКОЛО НЕГО!Ако бях художник или склуптор,щях да нарисувам карина на БАТЕ БОЙКО откриващ обект заобиколен от щастливи български бизнесмени и селяни получили обществена поръчка гарантираща Пари,които носят радост и спойствие и щастливи старини!

Този диктатор да си ходи, няма какво да ни го снимате.

"Втечнен газ от целия свят може да постъпва у нас" С други думи финансовата полза за България от този проект е 0. Полза имат само САЩ.

Ще внасяме и ползваме СКЪП газ от Гърция и ще транзитираме евтин газ от Русия! Някой пак ще пълни гушата за сметка на населението!!!

Колко години? Тоя Хъб от Александропулис, умишлено се бавеше, за да може да тръгне първо руския.

Браво на бат Бойко. Вече станахме разпределителен център на газа в Европа. Сега ни остава само да въртиме крановете и да броим пачки

Имам два въпроса: На каква цена ще получаваме газ от Интерконектора, и втория Каква щеше да е цената на газа ако бяхме реализирали Южен поток? За таксите не говоря. Не че някой ще отговори.

Ползата от Южен поток щеше да е същата като Лукойл-за България нищо, за Русия всичко!

Само не разбрах, каква е ползата, ало не падне цената за над с 40-50%, както ни убеждават от години САЩ, че Русия пречи?! И американския газ се добива от шисти, което е най-неекологичния процес на добив и замърсяване на природата. ТА КАКВА Е ПОЛЗАТА ВСЕ ПАК?

лъжеха в химна си “союз нерушимий республик свободньйх....” Нерушимий а ?

руската газ се отече в канала

голяма дума не казвай!

искандери скоро

да си московска подлога тези дни

пукне Русията, току виж сме намерили и в нашият шелф газ. Не че няма, ама от Путкин дол не дават да се добива

Край на съветската газ? Не, другари,вземете се в ръце. Всички на протест с плакати “Искаме си газпром”

Само че сега искам някой да излезе и да каже, цената за България от Газпром е тази, от Азърбайджан е тази, от Египет или пичка си лелина е тази... та да сравняваме.

И от САЩ :) Мълчат като потки обаче

Тази тъй патетична статия пропуска едно малко, малко фактченце: Нашите теменужки вече сключиха договор с Азербейджан за 25 години, за по един милион кубически метра газ. След този период (към 2050 година) Европа вече ще е забранила и използването на газ по същата схема както и с въглищата и с ядреното гориво в последствие. Въпросът що ги ручахме жабетата си остава пак актуален.

защо не питаше за цената на газа преди 2-3 години, когато руснаците ни го продаваха по 604$ за 1000 Нм3, а на германците и сърбите например - за 200 ? А, кажи де, русофилистико!

Питах, не че имаше смисъл, а и се знаеше. Работата беше там, че нямаше избор. Ами да вземахме ОАЕ например, ама как да дойде? Затова си карахме с КАКВОТО ИМА. Второ - ако един дистрибутира стока за 10000 лв., а друг за 1000 лв., двамата с еднакви отстъпки ли ще са на стоката към тях? Малка държава сме, а и нямахме такава традиция да сме газифицирани навсякъде както при други държави. Даже топлофикациите ни бяха на дизел.

Втечнен газ? Може! Германците защо не го искат? Ами защото е с 25% по-скъп от руския по тръбата! Няма как да развиваш икономика със скъпи енергоносители. Изделията ще излизат златни и ще са непродаваеми. Там където има икономическа изгода политиката не играе! Доказателство за това е "Северен поток-2" Него и господ не може да го спре.

може и още как .И май господ си има и име вече

Стига плювахте.Отпуснете се. Нищо не зависи от вас.

То това че не зависи го знаехме и по Тошово време..ама тогава рапортуваха на едни господари сега на други. И съсияват държавата

За инфо на всички радващи се соросидни изчадия: Газпром отдавна е изкупила азерския газ до 2040 г., тъй че плащаме пак на Русия с допълнителни посредници. Народът отдавна е рекъл, че на който не му стига ума, да му е як гърба. И да не забравите да целунете Чичо ви Сам отзад и на голо!

През Гърция може да внасяме ВСЯКАКЪВ газ но след като Тиквата влезе в затвора...

Ваксинирания със свинска мас да бЕга в зайчарника.

Като чета, нито един тука и хал хабер си няма от енергетика. Спиране на кранчета, прекопуване на газ, леле леле.

Не се пише "прекОпуване". Елеметарни парчета сте това троловете на ГЕРБ. Пише се "покупка", а не "покопка". От всички тролове на света най-тъпи са троловете на ГЕРБ.

Личи си, че ГЕРБ не бързат с интерконектора. Руски поток им е по-важен. Хем вършат поредна услуга на Москва, хем се краде като за световно. Българските данъкоплатци отново са най-ощетени заради Тиквата, с най-скъп газ, най-скъпо парно, и най-мръсен въздух. Видими резултати от ГЕРБ!

Освен това неграмотната отрепка Тиквун е възложил стротелството на руски фирми, така че за БГ строителите един голям кор... Всичко отива при нашите "вековни благодетели",... Много случихме! ей, много!!! Безогледен крадец и измамник е е помияра Тиквун, но ще си плати...

Всички черноморски страни добиват и нефт и газ...само Тиквата от КГБ не...

Мутрите умишлено бавят тръбата към Гърция, понеже корените им са в КГБ.

ОСТАВКА! Фандъкова - лицето на мафията в София също да се маха!

Тоя простак за 10 години така и не построи тая връзка, за разлика от 20-торно по-скъпия и тройно по-дълъг руски поток, който построй за година и нещо с наши пари...

Междувременно по случай Коледните празници софийската топлофикация под шапката на ГЕРБ ни изпрати рекордни сметки за парно.

Ти под топките на зеления чорап ли си

Аз съм в на майка ти смрадливата путка, а после в косматия гъз ГЕРБ-ерски.

Още десетина години и току виж хоп - връзка с Гърция.

Толупа е хитър, като бременна хлебарка. Едва ли някой обаче ще му се върже.

Баце е пич, фърчи с 200, тук таме. До март месец, разбира се. хе-хе

Докато не видим каква ще е цената няма място за еуфория. Да не окаже, че проектът не е И Джи би а Джиджи-биджи.

Не минава ден без тоя дрът банкянски кретен.

мин-председател - изобщо не трябва да има почивен ден.

ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР!

ОСТАВКА!

Маски, социална дистанция?

Свършва се с руското иго. Пукат се руските окови.

Пукат ти се последните мозъчни клетки.

Време е Путин да ви врътне кранчето. Ще носите газ от САЩ с кофи.

Казва се РАЗНООБРАЗЯВАНЕ на доставките а не със изкълчваща езика дума-диверсификация. дирниците не се научиха да пишат на Български Език. И за какво разнообразяване става дума след като Американският втечнен газ доставен нерентабилно чрез кораби от отвъд океана ще е със 600 % по скъп като цена. А Азербайджанският газ ще преминава през една камара ПРЕКУПВАЧИ по трасето като: Гърция, Турция и мн.други. Защо Прокуратурата не се самосезира и да започне разследване на извършеното национално предателство по спиране на проекта за директни доставки без посредник на ЮЖЕН ПОТОК. Къде е главният Саботьор Иван Гешев. ОСТАВКА и Съд НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР.

Няма ден без този мазен банкяснки простак.

Бацето инспектира дали язовирите се пълнят с вода като вали дъжд и чекмеджето дали се пълни

Бацето промени света. Хехе. Да беше малко променил и Б-я в името на което гласувахме за него. Ама пусти шкафчета. Там заминаха всички обещания.

Сигурно и затова сме последни по газификация в Европа.

И какво от това, след като Русия бетонира интересите си благодарение на ГЕРБ, а българите продължават да плащат най-висока цена за енергоносители?

Другарят Бойко Борисов е в обичайната си роля на лъжливото овчарче.

Силно се надявам някъде след 2040г. България да спечели първия си 1 лев от тази промяна на газовата карта в региона.

ПУТИН В БУНКЕРА СЕ КРИЕ, ТРОЛЪТ РУСКИ ЗЛОБНО ВИЕ. ХЕЙ ДРУГАРЕ КВО СТАНА, ПАК НЯКОЙ ВИ РАЗКАТА.

Тия шибаняци неинжектирани и без маски....ще има умрели сред тях, обещавам им го

Германският външен министър Хайко Маас повтори в понеделник, че Берлин няма да промени политиката си по отношение на проекта за газопровод "Северен поток 2", направен в партньорство с руската държавна енергийна корпорация "Газпром", независимо какви са вижданията на администрацията на САЩ. "Не е нужно да говорим за европейски суверенитет, ако това означава, че в бъдеще ще правим всичко, което иска Вашингтон", каза Маас пред ДПА.

Ще видят, меркелската сеинкя я бяха облъчвали на яко трепереше преди време

Прости путки и мъжките също