Инфлацията в Германия с близо 60-годишен рекорд

Ръстът е най-висок от 1962 година и е причинен от високите цени на суровините и междинните стоки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Липсва ли ви Бойко? А, германци? Радевата зима ви очаква!!!

май такава инфлация не е имало от 1942г. особено на земеделските продукти и горивата - които са основните цени, от които се получават и цените на крайните продукти - храна, ток и отопление...

Ами, антиваксърите са виновни. А и бустери не си слагат на време. Ако побързат до Нова година, и ще се справят със всички кризи.

а това още не е нищо и е само началото! истината е, че цените се вдигат, защото за много от стоките на едро просто липсват или трявбва да чакаш за доставка повече от 8 мес. и по-лошо ще става. с това правителство съставено от безхаберни, самовлюбени натегачи. но пък и наследството на мути е просто тотална катастрофа. и тия тотални лузъри ще се явяват в ес, като "спасители", чрез "ваксинация". просто няма такива палячовци! да имаше поне начин да се погледнат отстрани. ама как, като медиите им и джурналята им са изцяло либерал-дупелизки. или как беше в крак с времето да се казва... бинарни третополови куадро-джендъри.

Причината е огромното печатане на пари ..

Един пример ; 1000 -м3 газ който струваше средно 200 долара сега е около 1300 долара на 1000 м3.Ако Ханс под " натиска" на каувбоите престъпници не даде сертификация на Северният поток-2 тогава нищо чудно 1000м3 да стане 2.000 долара.

Вася, сертифицирането е проблем на Путя а не на германците. Има германски и ЕС ЗАКОН по 3-ти енергиен пакет за преноса на газ. Нарича се АНТИМОНОПОЛНО ПРАВО. Сертифицирането няма никаква връзка с политиците и всеки германски политик позволил си да лобиране....не-само ще се раздели с политиката но и ще лежи раиран дългогодишно. Руските тръби с газ са политически а не икономически обосновани. Путя пробва да бъде "балансьор" с тях....както Доган пробваме да разделя "етнически" българите с различно вероизповедание. P.S. Доган е също кремълска креатура. Агент Сава.

Те ако продължа с това ковидарство още малко ще се разорява повече от колкото когато са подписали капитулацията през 45- та. Щото те вярват на глупавите измишльотина на Фондерлайнен, че пари може да се печатат до откат и вечно без да се произвежда нищо и , че за всички щяло да има европейски и помощи па макар и един работен ден да не са имали през живота си. Те не почерпиш ли пример от това , което стана с Гърция. Нали точно те трябваше да ги измъкват от блатото , давайки им заеми , които едва ли ще им ги върнат до края на този век. Не те или го правят нарочно или просто вече там са се изродили изцяло и са се превърнали в безмозъчни консуматори.