Коментари - Инфлацията трайно върви надолу - падна под 6% | Бизнес.dir.bg
назад

Инфлацията трайно върви надолу - падна под 6%

Годишното нарастване на потребителските цени през октромври падна до 5.8% според ОПЦ, а според ХИПЦ - до 5.9%. А при малката потребителска кошница ръстът на цените от началото на годината е едва 3.8%

Обратно в новината

Коментари - Инфлацията трайно върви надолу - падна под 6% | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Инфлацията ще падне до НУЛА, даже може да стане отрицателна. Те искат да ни направят консуматори , но ние трябва да се противопоставим.

Явно с тез кавали от НСИ живеем в различни държави, а може би и в различни вселени. Като вляза в магазина не виждам такава тенденция ама Кокора явно е поръчал да се напише положителна статия и бобрите в НСИ действат. Това го знам понеже преди години имах приятел който работеше там и казваше, че всички статистики и какво да пише в тях им го спускат директно от Министерство на финансите, а НСИ е един вид като Работническо дело навремето - каквото им кажат това пишат пък дали е така е друга тема.

Искахте повишаване на доходите, ето ви - Инфлацията се движи от поскъпването на услугите, кръчми, фризьори, плочкаджии. Олиото е по-евтино от преди ковид-а. 1.99лв в хипермаркетите. Техника и всякакви китайски изделия са на същите цени. Няма как да вдигнеш минималната заплата два пъти и да нямаш инфлация, учи се в техникумите още.

Инфлацията върви надолу, цените нагоре.

Или иначе казано инфлацията продължава. Вече е 6%

Излъчват фалшиви данни, че иначе макаронът за шенген ще стане направо кръгче, едно от условията е да се овладее инфлацията...

е затова "стъкмистиката" са с най-ниски заплати! щото лъжат безочливо!!!! хак да са им и все така да бъде!!!!

Да върви надолу инфлацията означава да има дефлация. Освен това тия проценти, дето ги цитирате касаят годишен период. Що не вземете да изчислите инфлацията с натрупване през последните две годинки, та да видите какво се получава за последните месеци, когато годишното нарастване на инфлацията пада. Още по-добре е да изчислите отделно динамиката при цените на храни и напитки. Направо се цъФнали!

Щото не им е изгодно. Всички виждаме какво се случва с цените навсякъде спрямо една или две години назад. Ама на, 5% била годишната инфлация. На тия да им вдигнат заплатите с точно 5% и да не реват после.

2 бр чантаджии от НСИ са ударили 2 минуса.