Индустрията се надигна против непосилните цени на природния газ

КРИБ и БИФЕК aлapмиpaxa, чe пpeдпpиятията щe зaплaщaт пpeз тoзи мeceц близo 30% пo-виcoĸa цeнa oт yтвъpдeнaтa oт KEBP. Регулаторът премина всички граници, заявяват двете организации и заплашиха със съдебно дело

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да се публикува таблица-съпоставка на цените на газа от Русия за Турция, Македония, Сърбия Италия, Германия....и България

То пък една индустрия.. нас бълха ни ухапала, след 30 г разцвет и демокрация държавата още играе в трета група. и така ще е и занапред

Коя е тази индустрия, бе? Това са криминалните образувания в България създадени от Луканов & Ко. и разграбили икономиката за жълти стотинки. Арест, стадион и масов разстрел за тези.

Има нещо сбъркано! Онези кораби търсачи на газ в Черно море да не са изфирясали та вече не се говори за големите находища дето щяхме да правим износ на газ.Няма я азерската и не сме...... забравих думата....... ХЪБ се казваше..Няма газ от Катар, Израел, САЩ, Кипър.....Оня конектор с гърците се прави вече 11 години..... Кво става,ве?

Ами сега други " честни" бизнесмени като вас,печелят милиони.Дет се вика,кой за каквото учил.

България притежава 20% от терминала за втечнен газ край Александрополис и сега, ако беше ГЕРБ на власт, с Влади Горанов или Кирил Ананиев щяхме да направим един соап и цената щеше да стане 2-3 лв за 1000 кубика!

Даа, пpиpoдния гaз, електричеството и пр. енергии c нeпocилни цeни, демек, убийствени за икономиката ни. И като прибавя към това необяснимо закъснелият възстановителен план, нахлуването на мигрантите, труповете на кацата и всичките идиотски действия и бездействия на мунчовците се питам, дали наистина са такива идиоти или само изпълняват плана за унищожението на България?

Всички цени скочиха с 25-30% поради "увеличението" на енергията, а сега искат да продължат да плащат по старите цени. А кой ще нъ въстанови тези пари, които предплатихме вече?

Единствено и само ПАЗАРЪТ има право да определя цените! Пътят към ниските пазарни цени е пълната либерализация, борсата и диверсификация - ние всичките тези работи ги имаме, обаче се вдигна МРЗ и се дадоха неправомерно и популистки - добавки за пенсионерите! Така те започнаха да злоупотребяват и вместо да търкалят колелета - почнаха да си купуват дизеляци и се вдигна компонентата за въглеродните емисии.

Регулаторът регулира единствено цените на РЕГУЛИРАНИЯ пазар. На регулирания пазар са само топлофикационните дружества и газоразпределителните дружества. Всички останали консуматори са на СВОБОДНИЯ пазар, чиито цени НЕ се регулират от регулатора.

Сега защо никой не говори за шистовия краварски газ? Нали селянина от банкя говореше че е направил интерконектори, за да диверсифицираме газта си. Е къде е диферсификацията.

Диверсификацията замина у Китай.. че комунистите плащат повече от демократите и американците по типично американски пратиха течния газ на китайците подминавайки дрипавите "съюзници"! Сори, капитализъм! "Газова сделка между Китай и САЩ ще задълбочи енергийната криза в Европа. Това е предупреждението, отправено от германската телевизия N-TV. "Ако Пекин и Вашингтон сключат сделка, това може да се окаже проблем за Европа, тъй като нейните газохранилища не са достатъчно пълни", се казва в материала. Големи китайски предприятия са в заключителния етап на преговори с американски износители за сделка на стойност няколко милиарда долара за доставка на втечнен природен газ за Китай. .."

На студено се изтрезнява

Редно е капитала да осъзнае, че капитализма не е само да печелиш на гърба на произвеждащите благата.

че тази цена ще бръкне после в твоя джоб, защото ще се вдигнат всички стоки.

Естествено, че е така. Капитала винаги иска да печели. Но и фалира. Прочети Маркс вместо да мислиш за джоба ми.

До Sinergichen! Тая щуротия кой ти я каза? Капитализма е да се увеличава печалбата за капиталистите, т.е. акционерите. Другото е ала балница за наивници като тебе!

Не коментирай щом не си в състояние да вникнеш в написаното. Липсата на знание не те оправдава .

Другарю Ръдев, казахте че поевтинява?

Гарантирано от Хунтата на Радев и господаря му в Кремъл!

Ох на бате Боци доброто момченце бе.Браво ! Мачкай ги тез комунисти и фатмаци, ше станеш председател на младежкото на партиията !

Къде работят децата на служебния премиер?!?!?!

Когато Бизнеса си направи корупционната схема с ВЕИ - да продава на битовите абонати зелена енергия им беше добре - сега да си теглят от офшорните сметки и да си плащат Борсови Цени . И аз исках да си наредя панели на покрива и ЧЕЗ да ми плаща по 1 лев за киловат - не дава Държавата , само за Депутати и Политици . Искам и аз да плащам 10% Данък вместо 52% Данъци от Заплатата ми .

Като не им изнася да затварят . На полето винаги се търсят работници Капитализъм е това

Що не протестирахте като спираха Южен поток! Сетила се Мара да се побара..

Комунистите са виновни! Останаха само да се монтират най-мощните в света американски помпи с ревърс да можем да бутаме газ навсякъде и сега щеше да е 5 лв, обаче комунистите не са ги монтирали.

Няма нищо по-лошо от руска зима без руски газ.

Ха-ха-ха! Путин ти го вкарва дилдото и ти квичиш от кеф!!!

"Каквото сам си го направиш, никой друг не може да ти го направи!" Стара българска поговорка, ама много вярна за наш ЕвроГаньо!

Споко, американците ще ни доставят техния втечнен газ... ама друг път! Комунистически Китай плаща повече демократична Европа и американския газ заминава натам! Така че и индустрията може да затваря и тя да се изнася към комунистически Китай. Сори, пазарната икономика така работи.

Ми то няколко пъти се оказа, че американците вместо техен, купуват руски втечнен и го препродават за техен в Европа.

Индустрията в България формира свръх печалби. Цените на газа са такива каквито са. И при тези цени индустрията печели достатъчно. Престанете с хленченето, печелете както навсякъде по света, дайте на работниците полагащото им се.

Добре запопочна но се изсра накрая! Ще плащат по - скъп газ и ще си вземат разликата от заплатата на работниците и от надценката за потребителите. Печалбите ще останат! Сори, така работи капитализма.

Бил Гейтс е решил са се вложи в български заводи, такива са тука СВРЪХпечалбите. Само че Бил Гейтс има вложения в фирми за преработка на боклук та като немат печалби наще капиталисти ше му продадат заводите на металолом. С парите от скрапа ше си живеят някак, а работниците ше си получат положеното - социални помощи (ако и това не изчезне изобщо скоро). Това е СВОБОДЕН пазар!

Какви работници, бе? Къде видя работници в България. В България работниците измрята преди време, това бяха родените до 1935г. Тези хора ги няма вече. Всичко направено в тази държава е благодарение на тези хора.

Поръчайте си азербейджански газ. Сигурен съм че ше ви го дадат на половин цена, щото сте мноо готини. ИДИОТИ! Късно еееееее! Да ревете трябваше кога се приемаше 3ти енергопакет. Когато разбиваха енергетиката. Когато Тиквта прецакваше руските проекти. Когато ви набиваха перки и соларки. Сичко почна тогава, сега е КЪСНО. Е, може теоретически да излеземе от ЕС. Но практически по-вероятно е да изпукаме от глад и студ. Малоумници.

Ами е те тва е истината. Другото е политически лакърдии и джафкане.

При Тръмп тези международни цени нямаше да се случат .

Стига сте мъркали да се спи на студено е европейска ценност...гейзерите се гушкат по-яко.

Виновно е международното положение свързано с цените на природния газ, договорите сключвани от герб и непостроения газов конектор с гърция.

Бе да става каквото ще! Ке се оправим, само ГЕРБ да са долу

стабиУен...

Честита промяна!!! Поздрави от Мая...

Нема да лъжете ей!!! Вчера правителството гордо заяви, че след дълги преговори цената пада. Лъжци. Само гледате да тормозите фатмака и служебните му чорапи, а той си скъсва фуражката от зор та да може вие да сте добре.

Излизайте на протести, кво само бля - бля. С добро нищо не става, само с дърво.

Който не ще руска газ да се топли тази зима с европейски ценности.

При мунчо е така мор и глад

Ама, как така нали вчера Мунчо каза, че има 33% намаление?

То това си беше за сутринта вече е вечер.

Спокойно, Бойко ще напълни хъба!