17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ли Европа иска да ви залива с боклуците си, а, ганювци! Пазарът в стагнация, хората останаха без доходи, цените на суровините всичките надолу, само Ганю-тариката прави бизнесчето като не само не сваля, ами и вдигна цени, да дере колкото може повече кожи от Ганю-балъка! Иначе ганювците блеете как българските производители давали мило и драго да произвеждат евтина и качествена храна, ама "еврогеювете не ни давали", ха-ха-ха!

Ще слагаме новата дупка на колана то се е видяло

Стъкмистиката пак е налице.В територята почтги всичко се вдигнало.Нито долара се е повишил, нито еврото- нали уж сме във валутен борд.Преди една две години със 120-150 лева пълнехме количката догоре с хранителни продуекти.Сега с тази сума само дъното.Онзи ден в сладкарница Неделя след падане на ДДС-то една мин.вода Балдаран от 0.5 л. е 2.30 а парченче торта 5.40.Задминахме цените пред казиното в Монако.За помията наречена кафе еспресо да не говорим.Да не би ревящите кръчмари да са намалили нещо.Инфлацията се еавихрила яко .Газта падна , вдигнаха цените на тока.Колко и да ми е неприятен чалгаджията Слави Трифонов е съвсем точен с песента "Няма такава държава".Продъдения бюджет трябва да бъде напълнен от брашнения чувал.Въпроса е колко от уж обеднтелите влиза в бюджета или в джобовете не ревящите за още повече пари мутри.Никакъв гювеч за тази пасмина.Колича на плажа петарка,санвич с неизвестно съдържания петарка.Паркинг на сянка десетарка.Заповядайте да подкрепим българското.Вазелин има по аптеките и не е много скъп.За цените на лекарствата да не говорим.Едно фрунско упсаринче доскоро беше 4.80 лв.Днеска се сдобих със същата опаковка за 6.10 евтиния брато.Така е в аптеките на другаря Донев.Миолионите не му стигат и иска още е още.Скоро ще дойде нов народен съд и много крадци ще си намерят мястото и ще се задавят от лакомията си.

е човека! На фона на неговата леко увеличена месечна заплатка всичко е поефтиняло!!!

Тоя адекватен ли е? Ходи ли да пазарува? щеше да знае, че сирене на редовни цени няма под 10 лв, кашкавал- сущо, месото без промоция също гони 10 лв, салами , луканки. А колко е поскъпнала рибата? Сляп ли е и не е ли грехота да говори лъжи?

О, ама разбира се изобщо няма покачване на цените! Само дето спрямо миналата година сиренето стигна цената на кашкавала, кашкавалът - цените на суджка, който пък се изравнява с луканката. Луканката достигна бившите цени на филетата, а те пък гонят 50-тина лева килото. Полусухите колбаси са на цената на суджука и луканката, мокрите - салами (телешки и хамбургски) под 10-12 лв няма. Кренвирши и най-евтините (някога) биренки и наденици - под 8-9 лв почти няма, а и да има купуват ги само тези, които по финансови причини ядат костено брашно. Месото скочи мощно, след което се задържа с по-плавно нарастване. За пилешкото сами си знаете. Пилешкото е трагедия - няма пилета под 1.300 - 1.5 кг. Като го сготвиш остава половината, щото е напомпано с кво ли не. За цените на рибата изобщо не ми се говори - по-нормални са единствено цените на шараните около Никулден, ама след него - когато трябва да ги продавата, щото почват да се вмирисват. Ягоди и череше - високи били цените, заради дъждовете. Малините - гонят промоционални цени от 2 лева за 100 грама - и те сигурно заради дъждовете. Зърнената реколта била тотално провалена, та хлябът щял още да поскъпва - това пък било заради сушата. Цената на хляба също "изобщо не се вдига". Само погледнете опаковките на масовия хляб - изглеждат твърде големи за продукта вътре. Спазват грамажа, като овлажняват хляба и премесват тестото. Извадете няколко филии и ги оставете да изсъхнат - ще видите различните цветове - от премесването е. За теглото изобщо не ми се приказва, колко ще остане - няма и половината. Другият номер е редовната смяна на наименованието - същият или почти същият хляб, но с ново име и нова опаковка вече на нова цена на килограм. Баси, съсипахме си страната - кило круши и ябълки са на цената на две - три банани, сливите - на цената на бананите. Все едно в България круши и ябълки не растат. Не, не е пазарна икономика това нашето. Спекулативна икономика е - на общоизвестни картели, които властта не иска да забележи, щото са на хранилка при тях и са техни "бивши" служители.

Дрън, дрън , та пляс! Цените на всичко се вдигнаха! Доматите са между 2 и 3 лева, чушки към 3 лева,и. т н. ! Ток, вода, храна... За сега може би транспорта и горивата не са поскъпнали, но това е временно.....

Няма скок в цените глупаци. Има галопираща инфлация, която догодина ще прерасне в хиперинфлация с размерите на тази от 29!!!

Естествено, че има покачване на цените спрямо миналата година. Нашето семейство сме от ония клиенти, които като си харесат някакви продукти, пазаруват почти изчяло от тях. Миналата година за един уикенд на вилата пазарувахме за окло 60-70 лв, максимум стигахме до 90 (с глезотии), сега само основните продукти, които пазаруваме ни излизат около 120-130 лв. И само за пример-парче кашкавал на известна макра с фиксиран грамаж миналата година струваше 9,00-9,20 сега е 12 лв. така че, жмульовци, добре е да си проверите информацията преди да зяпате в тавана и да дращите в резултат някакви небивалици.

чувството, че новините в тоя дир се пишат от хора дето не са стъпвали на пазара или в магазина - избирате ги с конкурс кой на малко е в час с дадената тема ли?

Пишат както и за каквото са им платили/заповядали да пишат. Това отдавна не е новинарски сайт, а пореден пропаганден канал на пасмината. Само им вижте цензурата! Повече от достатъчно е. Трият като луди, пък вече не мога да преброя, колко IP-та ми блокираха.

На всички храни,не само на основните.

НЕ! Скок НЯМА! Има РЪСТ :) Ако питате вожда, според него даже има СПАД.