Коментари - Има ли политика за сваляне на инфлацията: Къде сме на прага на 2024 г. | Бизнес.dir.bg
назад

Има ли политика за сваляне на инфлацията: Къде сме на прага на 2024 г.

Kъм декември 2022 г. инфлацията у нас достигна 14,3%, в ЕС - 10,4%, а в еврозоната - 9.2%. България видимо свива разликата

Обратно в новината
| Автор: Лъчезар Богданов, главен икономист в ИПИ

Коментари - Има ли политика за сваляне на инфлацията: Къде сме на прага на 2024 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

но, както и да е.п лъжете само себе си и викайте: "кой не скача е призрака от куев ядящ банани с луканка!" мож ли некой от "класата" на тагаренко да ми сметне колко ни струвà тая, поредна, педераска любов към юдео-масонската хунта на хазарите, които са вечните лузъри. въпрос е тахгарев, московски посерко! обаче как ще ви гледам как потъвате, като есссерето ви вече потъна, начело с лелката с латекса и камшика - мистър борел. тагарев, дрътото комунде, ако беше по друго време щеше да замести напълно успешно сталин! сталинът на ек! но това им бе целта на живота на отрепките "комундетата". станаха ли управители на територията. станаха! е, сега им трябва да умрат, че да се миряса и света на педерасите с поличките о'брайъни, наците - хазари и бай- джо - ирландското копеле! което потъва света, както титаника. най-най-най- педерасите, котио лижат като скотове кръвта, пусната от деца! сатнистите, с вас е свършено без външна намеса! ---- Бог с нас

пусситата с розовите гащички и червените обувчици с токчета и розовите прашки на най-лона серж. откакто вие се появихте на света, пръкнати от анала на сорос, раздупен от десет малки негърчета. няма политика има само извратеняците от "политико". инфлацията, която "статистиката" на джендърите ни показва е просто с две запетайки откъм десетките "подобрена". или си мислите, че ние сме от вчера, хиени в "демократските одежди" на комундетста от дс? но, както и да е.п лъжете само себе си и викайте: "кой не скача е призрака от куев ядящ банани с луканка!" мож ли некой от "класата" на тагаренко да ми сметне колко ни струвà тая, поредна, педераска любов към юдео-масонската хунта на хазарите, които са вечните лузъри. въпрос е тахгарев, московски посерко! но ще ви гледам как потъвате, като есссерето ви вече потъна, начело с лелката с латекса и камшика - мистър борел. или се казваше дребнозъбката курва на меркел- бустеризаторката на шурла бурла- графинята на министерството на истината и заплодяването със зеленчук. време е да наричате говната си изсрани с истинските им имена: наци, холивудски юдеи! а не да ми рисувате разни филмчета с мики маусите на "демокрацията" капиш? ----- Бог с нас

Ако подзаглавието го е писал економ Боже пази България. Помня по времето малко след Бай Тошо че всеки с. Мозък нула иде да изкара економическо....в момента са на длъжността продавачи на банкови услуги у гишето.

За инфлацията не знам, ама ще е най-добре да падне това правителство, че само проблеми генерира. Трябва да дойде някоя друга партия, по-умерена, която да предприема политики за дистанциране от безкрайните глупости на ЕС.

Заеби тия статистики ... влез у магазина или си зареди колата и тогава ше говориме.

Това не е никакво поскъпване, а жестока, зверска спекула с благословията на фашисткото правителство на Сглобката. Спекулантите, прекупвачите, търгашите, печалбарите и гешефтарите в България сега са във вихъра си. Те всички се чувстват недосегаеми. На фашисткото правителство на Сглобката въобще не му дреме за българската робска овча рая. За сглобката далеч по-важни са Украйна и потупване по рамото от американските господари!

Квой туй пиано ле е или роял в партиинио дом кви стоки тургате у кошншко А инак да свалиш инфляцията почни от кимура в Маришкия басейн и разработи Ломския оти не Ви достига пипе на соросохуманоидите за АЭС в Белене

Докато банките не вдигнат лихвите по депоситите, респективно по кредитите, няма как да се свие инфлацията. Сега банките разполагат с огромен финансов ресурс от депозити на минимални лихви, близки до нулата и ги раздават като кредити с лихви между 5 и 7%. Обемът на парите на пазара се увеличава непрекъснато, инфлацията също. Увеличението на цените на продуктите е следствие от увеличения обем на парите на пазара, а не обратното - обемите на стоките и суровините изостават спрямо обема на парите. Пример - консумацията на природен газ не се е увеличила драстично в ес, но цената на газа нарастна поне 2-3 пъти през последните години.

Триенето баси свободата

Всички са наясно за какво иде реч в прокаженият ЕССР. Ма всички са платени курви и си траят. Надяват се да не стигне до тях Зануляването на Давос. Мишоци.

МВР и МО са 8 хиляди пенсионера на пенсия и заплата

Важното да разкарат професионалния мошеник Асен Василев от правителство, а после дано Съда да си свърши работата относно Чаталджагейт.

Ха! Пичове, всеки, който има реално икономеческо образование и задължително успешна практика в национални и международни финансови организации и то не на нивото-" напечетай, копи-пейст , форматирай и ми го носи на бюрото" ще ви каже- има и то не един. И само ако е искрен до край ще продължи- това не е вашият случай!

Защо надуват инфлация и не бързат да я свалят?.. Защото, за да няма инфлация трябва баМките да вдигнат лихвите, но това веднага ще срути имотния пазар със скоростта на светлината, което ще доведе до огромен процент лоши кредити, съответно катастрофални проблеми за финансовите институции, масови фалити на физически и юридически лица, строителни фирми, огромна безработица, вълна от недоволни и протести.

Инфлация се сваля, чрез вдигане на лихвите по кредитите. Но това еврeйското правителство не желае да го прави, защото вреди на еврeйския интерес, а именно - балъците които живеят на кредит.

Е да ама почти всеки ден по националните телевизии гледаме разни производители, които ни обясняват, че държавате трябвало да направи нещо за тях за да не фалират, като най-често става въпрос за ограничаване на конкуренцията от внос на по-евтина продукция. По хитрите искат само пари/субсидии/, ядно приели, че трудно ща стане ограничаването/все пак сме в ЕС/. Държавата явно се асоциира само с производителите, потребителите сме излишни, освен да даваме пари, колкото ни кажат.

някои от тези пройзводитело! Давам личен пример! Малка машина, която произвеждаме в нашата фирма-само материалите =900лв. Колега китаец с който комуникираме, същата машина при тях е с крайна цена 250$ Нали се сещате, че това е масов случай! Производителите работещи в ЕС не са виновни, че заради кретени политици сме с тия цени на Ток, Метали, Горива и данъци. Тук суровините са безбожно скъпи спрямо целия свят и фирмите работещи тук е невъзможно въобще да се конкурират ценово с тези в Азия и разни други държави. И за това са виновни политиците и държавите а не индивидуалните пройзводители.

Банките вдигат лихвите .