17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Властите трябва да продължават да сключват не изгодни сделки за страната ни и да подаряват всичко на господарите си. Това е жизнено необходимо, за да се събуди заспалия български народ и с тояги да ги изхвърли от парламента. Много е здравословно да бъдем с най ниски заплати в Европа. Така хората ще започнат да мислят с главата а не със задниците си. Нали точно за това гласуваха на изборите. Българите да отидат в чужбина а тук да дойдат афро азиатци. Половината са терористи а другите престъпници. Всеки които преминава нелегално границата и няма паспорт е престъпник.

Всички назначени милионери-чорбаджии - турени на хранилката крият осигуровки и плащат на ръка. Банките всяка година отчитат рекордни печалби, а непрекъснато съкращават персонал, товарят служителите си и им поставят невъзможни "таргети". Див капитализъм в най-чист вид!

Съкращават,тормозят и товарят с повече работа останалите.А иначе Реват,че нямало квалифицирани работници,ами НЯМА да има.Може да има работодатели,които уважават подчинените си/а те им изкарват парите/ а други да се.....с теб.

Не трябва ли държавата да се бори с този пробем? Защо укриването и спестяването на осигуровки не се преследва наказателно ?

"Въпреки че показателят за разплащането по банков път на работниците и служителите продължава да расте, голяма част от тях продължават да получават заплатата си в плик.". И? Кой ще ме накара да си направя банкова сметка? Кой ще прокара закон, че съм длъжен да имам отношения с частна фирма? Ще ви се всичките пари да са виртуални и хартийките да ги няма, ама ней се! Ще си получавам заплатата в брой, до откат! Една от най-ясните причини за електронните пари е контролът. Лесно се спира достъпът до нулите и единиците, докато тези в брой трябва да бъдат взети насила и човек е независим (условно, но много по-).

Няма човек ,който да РАБОТИ и да ги е виждал. Все така не стигат до нас.

но за съжаление има начин да ни принудят. У тях - хлябът, у тях - ножът. Както е казал още масовият убиец Ленин, ако искаш да имаш пълен контрол над един човек, трябва да контролираш достъпа му до храна. И те това вече го прилагаха - Гладомора.

Ти кажи като събирате толкова данъци какво правите с тях? Кажи как ги давате на циганите, а пенсиите на родителите ни са под прага на оцеляване! Е затова не трябва да се плащат данъци

Да, бе. щото иначе щеше да висиш по опашки, ако трябва, за да платиш данъци. :))

Има и много съмнения че държавни институции участват активно в краденето на бизнеси като предоставят информация на заинтересовани лица, което създава чужд монопол и безработица - която ще доведе до липса на пенсии, здравеопазване. По какъв начин икономиката в България може да се защити от криво написани закони и кражба на информация от държавни служители?

Защо да пълним хазната? За да им е по-удобно на политиците-мутри да крадат от нея? Идеята на осигуряването е да се натрупват малки вноски ежемесечно във фонд, от който по-късно да се изплащат пенсии, най-просто казано. Къде ни е на нас фондът? Няма такъв. Комунягите не оставиха, макар че намериха такъв на 9/9, а децата на комунягите не създадоха такъв. Създадоха се имитации на частни фондове за доброволно осигуряване и политиците-мутри вече на няколко пъти се опитват да ги откраднат, засега неуспешно, но рано или късно ще успеят. Много стимулиращо за работещите да внасят. Хиляди фалшиви ТЕЛК-ови решения, стотици хиляди социално слаби, които не искат да работят, обаче раждат деца, източват и без това скромната сума, а за здравеопазването да не отварям дума, че там е още по-страшно.

Сивата икономика е жива

То икономика няма, тоя тръгнал да обяснява че изсветлямала. Глупости на N-та степен и ние плащаме на такива "професори" заплати с нашите данъци. Да хваща мотиката и да оди да копа.

Точно обратното е - имаме спешно нужда от данъчна реформа. Като за начало диференцирано ДДС с по-ниски ставки за храни и лекарства, вдигане на корпоративния данък до 20% и стъпаловиден подоходен данък, като до 10 000 лв да са необлагаеми. Всички други приказки са демагогия. Защото сега големите компании не внасят ДДС и ползват този корпоративен подарък, наречен данък от 10%.

Това вече сме го гледали. Точно тази политика, както и окопаването на червената номенклатура в подбрани ключови тесни места в икономиката, изгони 2 милиона българи. Всички мерки, които намаляват конкуренцията са контрапродуктивни и отлагат нормализацията на обществото с десетилетия. Много им се иска на мързеливците и некадърниците баницата да се дели поравно, ама не би. Ако ще плащам прогресивен данък, по-добре да не е в България.

Не, че нещо, но идеята на ДДС е да се плаща от крайния потребител, а не от компаниите. На компаниите всичко им е или разход или печалба. ДДС е за тебе.

Тия наште професори явно са далеч от практиката!Икономиката не само не изсветлява, а почернява.Ако се публикуват несъбраните вземания от задължения от фирми към НАП, ще стане ясно цялото състояние.Отделно недекларирани истински заплати, повето се водят на минимална, а се получават минимум още толкоз в пликове. Оттам идва и дефицита на НОИ, който е във фалит и се допълва около 50 процента от държавният бюджет!

"Наблюдава се ръст на нарастване на хората" - откъде преписвате. спейки.

властта си купува ''евтини ''апартаменти ,но всичко е точно... плащат такси на данъчна оценка, но всичко е точно... терасите на шефа на КНОПИ били узаконени ,нищо че са етажна собственост, но всичко е точно... шефа на НЕК си подаде оставка най-сетне ,обаче не му я били приели … но всичко е точно... вече не можеш да ползваш повече от 5 дни отпуск ,но всичко е точно... ходим болни на работа ,но всичко е точно... няма икономика ,но всичко е точно... и т.на т.

Заглавието е сбъркано ,както и "държавата"Няма такаво държава ,където престъпниците се наричат УПРАВЛЯВАЩИ.Всеки ден от България емигрират млади хора от безнадежност и отвръщение от всичко в тази измислена държавица.Проблеми неришими ,които изнервят хората и го разболяват ,а престъпниците без морал се чудят какво да си напазаруват и къде да заграбят някое китно местенце да го осе.ат с бетон.

Сигурно имате в предвид, за икономика най раздутата държавна администрация на глава в света а и дяла на корупцията.

Парите в плик са масово явление, а осигуровките -върху минимална заплата и 1/2 работен ден...

Неиздаването на касови бележки и криенето на данъци не е ли същото като осигуряването на минимална? Работодателите изкарват доста пари от тези дейности. И не, не работниците тези, които го искат, защото те са реално губещите. Но така или иначе държавата не е по-различна от работодателите, та дори и да плащаш всичко, накрая нищо не получаваш, а държавата ти е откраднала парите...

Ако "чорбата" в тропса ще ми е с 20% по евтина "без бележка", за кво ми е "касова бележка" ... кво да я правя тая бележка ?

В много от случаите работниците го искат, защото искат да клатят държавата. А като дойде време за пенсия-рев

Ама ние икономика ли сме имали, за това ли бягат хората.

Не знам къде е и Инспекцията по труда,след като десетки бг фирми мамят със заплащането хората! Много фирми на интервюто ти казват,че ще вземаш еди какви си пари,после идва договорът ти и се оказват съвсем различни парите,ако се излъжеш да подпишеш на 2-рата седмица разбираш,че повече от тези пари няма да получиш,защото точно сега нямало пари и накрая напускаш прекаран... Пълно е с такива фирми с работодатели мошеници! А такива фирми трябва да се затварят!

Няма и няма как да има закон, нито конституция, в която да е записано, че всеки гражданин на Територията е "длъжен" на има баМкова сметка! А след като НЕ е длъжен да има бамкова сметка, т.е. да има "задължително" отношение към една частна фирма, то съвсем естнествено е, че ще има "заплати в плик"! Ако не е в плик, скоро ще е крипто!

Точно така Банките да духат на чичовото манджата

Това са прости хора, които умишлено завоалират проблемите! Каква безработица налява бе? Наистина намалява безработицата, но като абсолютна цифра, защото хората/ най-вече младите/ бягат панически от държавата и това води до по-малко регистрирани в Бюрата по труда. И какво са се хванали за "сивата" икономика- в държавата ни няма грижа за никакъв бизнес, т.е. държавата е тотален враг на бизнеса следователно каквото и да правят винаги ще има сива икономика, защото малкия и среден бизнес не усещат никаква загриженост от страна на държавата, а само рекет и безкрайно измисляне на данъци и такси..... А като попаднат в хазната, след това никой не знае къде и за какво биват откраднати.... Това ни е държавата: управляват я крадци и крещят- дръжте крадеца....... ами това е!

+ 100

E как така изсветлява икономиката ама заплатите в плик още са на мода ?