Идеалният кандидат трябва да има готовност и желание за развитие

Химикотехнологичният и металургичен университет подкрепи „Идеалният кандидат“

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХТИ тата не са желани и атрактивни университети, а всъщност не са и университети. Липсват добри преподаватели с практически и научен опит, няма и съорветна индустрия в БГ която да има нужда от техните абсолвенти. Не са и на международно ниво. Те ще се закрият като такива а най добрите и съвременни специалности ще преминат към ТУ София, Пловдив и Варна. Може би това дори е неизбежно... Най добра реализация за млади хора с интерес към химията 1. поне мастър в чужбина (добре е в Германия, защото там няма такси), 2. Стаж в западна фирма (обикновено е платен), 3. Докторантура в САЩ, Германия, Холандия, или Франция, 3. Търсене на работа ..... като ръководен специалист ..... навсякъде

Абсолютно не е вярно. В ХТМУ Има препоаватели в топ 100 на световни класации в научните си направления. Не е коректно да се говори на изуст. Скоро излезе класацията. Освен това в България все още ИМА химическа промишленост. Явно си далеч от бранша, а и от химията, като цяло

Като цяло сте много зле..... току що проверих Ретора ви. Нямате хора, а способните са единици

Химическата промишленост на БГ се е свила до 5 6 предприятия, които освен това нямат нужда всяка година от нови кадри

Ситуацията е напрово плачевна с кадрите на ХТИ..... Може сами да се уверите https://www.researchgate.net/institution/University-of-Chemical-Technology-and-Metallurgy

Идеалният кандидат не остава в България. Няма с какво да бъде привлечен, освен с патриотизъм.

Идеалния кандидат за българските феодали е този,който ще работи най много за най малко пари! Ще си скъсва гъза от работа и накрая няма да получи нищо,даже и от трохите дето му дават ще режат,важно е бг феодала да живее,като бей,да яде,като свиня,да си купува десетки луксозни имоти,луксозни коли,луксозно обзавеждане,да трупа милиони в банките и да си осигурява и правнуците с луксозен живот,робите дето работят кучета ги яли... Та,каквото и да учиш в България и да искаш да се развиваш,след като го научиш единствения ти шанс за по добър живот е да си биеш шута от българската кочина!

А на идеалния кандидат ще му се даде ли възможност за развитие или тази възможност винаги се пази за наши хора ....

Нормалният живот е запазен за специалните. Идеалният кандидат е идеален ИДИОТ!

е този, който може да си бъде сам шеф!

язе ги бих подредил наредил во друга подредба :) твоите: "Кои са най-позитивните новини, с които се свързва университетът Ви през последните няколко години? Много са добрите новини през последните години и те са свързани с образователните и научни дейности. В посока на темата на проекта "Идеалният кандидат" като по-забележителни можем да определим степента на реализация на студентите и повишаването на доходите на завършилите в първите три години от дипломирането по данни на Националния статистически институт. На второ място е засиленият интерес на бизнеса към университета и в резултат на това - създаването на нови специалности, които подпомагат развитието на новите технологии в индустрията. Другите позитивни новини са свързани със забележителните резултати в научноизследователската дейност на нашите преподаватели, за което свидетелстват световните класации и бази данни." моите: 1. интерес на бизнеса към завършиулите ! 2. научно-иследвоателска дейност. Резултати и ... ПРИЛОЖНИЯ В БГ !!!!!!!!! 3. парите са ПОСЛЕ! КАТО ДОКАЖЕШ, ЧЕ МОЖЕШ ! Запомнете последното !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Най-добрия ВУЗ в своето направление. Наистина адмирации към ХТМУ-София. Сравнително малък ВУЗ, чиято научна продукция е съизмерима по киличество и качество с тази на големите ВУЗ-ове. Университета е с традиции в ключови за икономиката направления. За съжаление (или може би не толкова) някой от класическите специалности са преформулирани в неопзнаваем вид, дори са закрити.

вече съм убеден ,че идеалният кандидат ще може да различи ректифакционна колона от индукционна пещ!

Идеалният кандидат - става полицай и за няколко годинки си оправя живота - Практиката и реалността го доказват !!!

Защото масата, тълпата така мисли и това прави! Мързелива, не знаеща, не можеща - какво и остава? Къде да иде, че да вземе някой лев? В полисията ... И става трагедия! Наместо силни, смели, отговорни мъже и жени да са там, влизат кебапчета и простаци! Резулатата е - "ууууу". После !? Няма после! Вече сме вътре, в капана на идиотизма си! СОБСТВЕНИЯ СИ ИДИОТИЗЪМ !! никой не ни е виновен, че сме тъпи и мързелив, безотговорни и продажни!! Ха сега!?

20

селски физиономии навсякъде и накрая резултата е ясен .....

Няма смисъл от учене , защото с образование не можеш да отидеш нито до Дубай , нито на Малдивите , Занзибар или Доменикана !!! Образованите не карат джипове и не живеят в затворени комплекси - Майката му е да си в политиката - "Умните и образовани " те избират , ти ги будалкаш и си живееш живота - Коли , яхти , хотели , екскурзии и още и още !!!

май обърках посоките, ха ха ха

Отдавна няма вече смисъл в съществуването на самостоятелни химикотехнологични университети. Логично би било те да се обединят с други технически университети. Пример, ХТМУ и ТУ София (Източен Технически Университет) ХТИ Бургас и ТУ Варна (Западен Технически Университет)

Той посоките не познава, ама дава акъл...

Той се коригира бе Стояне. ..

Когато някой направи напън да бъде интересен и се оака е смешно, граничещо с тъжно, а ти макарите ли му подпираш или си същия жалкар, който се смята за интересен? ха ха ха

Ти да не си завършил ХТИ, че се засегна толкова?

Да, точно ХТИ, но не съм се засегнал, просто е нелепо, да не говорим пък за мнението за обединяване. Това се говори от 20 години! Само дето няма студенти вече, а част от тия които са налични, са там просто "за да вземат диплома" дреме им за образованието!

Значи съм познал..... . тъкмо за това ХТИ тата не трябва да съществуват самостоятелно. А, ти как се реализира с това образование, ако не е тайна?

Все още не съм се реализирал, по начин, по който искам, защото съм пресен, пресен висшист. И защо да трябва да се обединят ТОЧНО ХТИтата? Нивото в образованието е толкова ниско, че не може и да се сравнява с техникумите едно време. Просто вече се копае дъното! Не че защитавам коя да е теза, но в случая нито един ВУЗ няма полезен ход! Колкото и да е банално проблемите се коренят в семейството и в училището! Проблемът е че вече успешния модел за младия човек не е в образованието, а в придобиването на пари, власт и положение, по всеки друг по-лесен и бърз начин, но не и чрез учене! Масова неграмотност, липса на ценностна система или изкривена, безморална и опорочена такава! Можем да си говорим цял ден за проблемите в държавата, но те произтичат главно от семейството, изконната светиня на българина, потъпкана и смазана десетилетя наред, продукт на която е лош човешки материал.

ХТИ тата не са желани и атрактивни университети, а всъщност не са и университети. Липсват добри преподаватели с практически и научен опит, няма и съорветна индустрия в БГ която да има нужда от техните абсолвенти. Не са и на международно ниво. Те ще се закрият като такива а най добрите и съвременни специалности ще преминат към ТУ София, Пловдив и Варна. Може би това дори е неизбежно... Най добра реализация за млади хора с интерес към химията 1. поне мастър в чужбина (добре е в Германия, защото там няма такси), 2. Стаж в западна фирма (обикновено е платен), 3. Докторантура в САЩ, Германия, Холандия, или Франция, 3. Търсене на работа ..... като ръководен специалист ..... навсякъде

Много хубави думи, но за съжаление реалността е тотално различна. Много от специалностите в университета са пълна глупост, без реализация. Работни места в тази сфера почти няма или са с толкова ниско заплащане, че не е за говорене. Фирмите с добро заплащане се броят на пръсти и познайте колко хора биха имали възможност в тях. В момента на пазара се търсят IT, елктро и механо инженери, като последните две пак са с мижави заплати. Пълна трагедия! Работодателите не плащат осигуровки и се гаврят с хора, и това е като обществена тайна. Управляващите не поемат ангажимент тази порочна практика да спре и да се осъзнае, че за полицаи, пожарникари, учители и всички останали парите трябва да дойдат от бизнеса, икономиката.

Чета от няколко дни изказвания по повод инициативата " Идеалният кандидат". Всички стоварват отговорностите върху личностите кандидатстващи за определена позиция. Никой не казва,че бизнеса в България не може да определи критериите за заемане на определени позиции.Още повече използват псевдо агенции по човешки ресурси , които подхождат по един същи начин за всяка една фирма и позиция. Това е така, защото нивото на собствениците на фирми е под критичния минимум.

А средностатистическите БГ работодателите знаят ли , че идеалният кандиат е този, който има амбиции за развитие? Щото някои , да не кажа доста работодатели, мечтата им е , като назначат кандидат на дадена позиция, той да работи като мравчица, да си получава заплатката и да не мрънка много , много , че иска професионално ндграждне и развитие, а ако иска да го прави за своя сметка в свободното си време и безвъзмездно в полза на работодателя ..Щото професоналното развитите си е инвестиция, дето отваря една верижна реакция от харчове. Повече ресурси за по-голямо възнаграждение, защото имаш повече умения, или отново да се харчат ресурси и време за търсене на нови служители да заемат твоето овакантено място, щото си се изкачил на друга позиция, отделно харч и време за обучението им и въвеждането им в спецификата на работата..абе все такива ...работодателски проблеми..

През соца каквото завършиш това работиш и така до пенсия. Сега хора с две висши са безработни или продавачи в супермаркет.

Няма работа за 80 процента от младежите. Цялата икономика е разгромена и шанса е само в чужбина. Дори някой млад човек да започне работа с минимална заплата няма шанс да оцелее,за семейство и деца не е възможно. Жилище,нова кола,вила са мираж.

Много хора да се "развили" и няма работни места дори в България за техните специалност , като се започне от съвременните биотехнологии и генетика, през много химически и физически специалности....цигания.. да провеждат тая глупост е циганските махали, идиоти жалки....Да видят как преди 89та година имаше работа за всеки човек завършващ училище и нито един безработен...така се строи държава, а това сега е клозет, в дупката на който изчезват животите един по един на всички българи, докато не изчезне и последния българин след има няма по изчисление на скоростта на измиране,бедност и мизерия до 20 години