И къщите може да преминат от въглища към ВЕИ

Германски фирми предлагат изграждането на енергийно независим квартали, захранвани с водород

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тез уж спецове са бая луди? ще съхранява водород в каверни! тез да не са учили физика дистанционно??

Това е за държави с годишен доход на човек над 25 000 евро.

няма да намериш германец да се фука колко много платил за маратонките си. По-скоро ще чуеш колко добър бил, че ги намерил на половин цена. За разлика от една друга държава. Сега се сети - дали го правят от далавера или от гъзария...

Тази инсталация ще струва купища пари където и възвръщането ще бъде недостъпно истината е в газта който е най добрия вариянт.

Русия е фрашкана с газ,но ние няма да купуваме от нея,щото САЩ не дават. Ще си смучем енергия от пръстите и ще правим водород. Тинтири минтири. Горете газ и след 20 години ще има работещ ТОКАМАК,тъпанари

никой не ти забранява. купувай. Ама после недей да искаш да си продаваш стоката там. О тоя тип са им санкциите, няма бой с пръчка на голо дупе. Споко.

И затова ни я дават наи скъпо от на всички . А да си я завъртя у г.а тая газ

новата еврогейска директива - получавате заповед да си обзаведете покрива с панели, естествено лицензирани и продадени от правилната фирма, да направите електрическото свързване, тоест друга лицензирана фирма да го направи, за което ще ви дадат заем от правилната банка, засега още не се знае коя ще е тя, срещу което енергото ще се преоборудва да си инсталира горивни клетки, водородни резервоари, подземни и инвертори за да ви подават стандартно напрежение, в което ще бъдат калкулирани инвестициите и немалките загуби на енергия в инвертора и при прехвърлянето. За сметка на това ще направят директното ползване на енергия от фотопанелите криминално престъпление - кражба в особено големи размери, хулигансто и увреждане на чуждо имущество

Арееее.. путлерастки опорни точки от А до Я.

Пръмица-куница-парибица на съд , че затвори АЕЦа КЕВР на съд като група На съд приелите и одобрили планът Ран-Ът Национализация на енергетиката както във Франция Масово изграждане на Термо - централи

Не ми пишете фантастични глупости в държава, където учителите обикалят по домовете на децата да разнасят хартиени листове, защото в семействата няма условия за дигитално дистанционно обучение. Кажете ми кога ще има изгодни цени за отопление на ток, централизирано от ТЕЦ или индивидуално на газ? Кога ще стане изгодно за българите, или никога? Платил съм сметка от 300лв за отопление на ток последния месец, виждами се много предвид доходите ни. Днес пишете, че електроизноса на България е намалял драстично, еми дайте този ток изгодно към домакинствата, за да спреме да гориме въглища.

Износът на ток е намалял драстично, защото българският ток е скъп. Не можеш да си го позволиш. По-евтино ще е да ти внесем турски ток, отколкото български.

Така ставаме зависими от турската икономика.

Който внасяя ток от Турция ...."САНКЦИИ"!!!

има и сега. Както е казал великият Айнщайн - всичко зависи от гледната точка. Това, че не са изгодни за някои производители, крайният битов потребител и електрическата компания изобщо не значи, че не са изгодни за някой виртуален търговец по веригата.

Германистан може и да разчита на вятърничеви технологии, но да са живи и здрави французите с техните десетки ядрени реактори.

Те това е! https://www.chudesa.net/genialno-krilato-magare-pase-treva-i-pravi-tok-avtentichni-snimki/

Превода на български малко й куца на статията :).

То не миеш в България един фотоволтаичен панел на терасата да си сложиш без 6 месеца разправии, тия за водородни инсталации ми говорят.

сложиш ти. Тук говорим за държавата, чиято собственост се явява Слънцето

tonk11

Супер. Като направиш обаче сметка се оказва, че всяко от въпросните 4000 семейства ще плаща поне по 200 USD месечно защото цената на водорода е най - малко 2.50 $ за килограм.

Което за сметка за ток (при положение че всичко е на ток) , за къща , през зимата си е екстра.

tonk11

Може би. Проблема е, че всъщност цената е по - скоро около 4 $. 2.5 е минимума. Така, че 200 $ са по -скоро много пожелателни. Отделно много малко къщи са изцяло на ток.

Цената на водорода няма значение. Научи се да четеш. Не си купуват водорода!!!!! Продуцират го от вятърни и фотоволтаици на къщите си и парцелите. Аман от "умни" бедняци дето пак чели не дочели.

няма слънце, тоест няма водород, тоест няма и ток - трябва да се кара на съхранения водород. Освен това изходната мощност на батерии, горивни клетки и инвертори изобщо не могат да се сравняват с турбина с двоен цикъл

Глупости на търкалета. Седнете четете малко бе. Нямало водород. Не вижда че зимата 50% ит екектроенергията от какво е. Аре стуга тъпотии. Гледайте и четете преди да тролите по статиите

Що не прочетеш оригиналната статия. Има линк над последния параграф. После прави халваджийски сметки и се излагай

Четете какво правят сега в Германия, за да знаете вашите внуци след 60 години, ако са в България, какво да очакват.

Нещата се глобализират. Няма да са 60 години, а най-вероятно 7 или 8.

Факултето е енергийно независим споко батька.

За да си сложиш такова нещо ще трябва сигурно 15 документа-

Бе хора, braun gas технологията е измислена отдавна. При нея имаме електролиза на водата и изгаряне на стохастичния обем водород и кислород. Резултата от горенето отново е вода. От 1 литър вода се добиват към 70 куб.метра газ. Не трябва никакви бомбохранилища под земята и т.н. Само че тогава всеки един става енергийно независим. Е това е вече недопустимо. Независимият човек трудно се управлява. Най-голямото перо на приходи на всяка една държава е от акциза и данъците върху енергийните ресурси.

Ти предполагам вече си се отвързал от енергото и топлофикация и се само на браунов газ, а? Щото иначе си обикновен измамник.

Оф...Аман от идиоти. Пробвах да се отоплявам с климатик, не сътава. Ушите ти червени, краката ти- лед. Бучи, дрънка, върти пряхоляка. Не е ли си братче, да наблъскам печката с дръвца, за половин час стаеа 25 градуса. Отоплението с климатик е пунта- мара. На газ също е добре, но като си запаля дръвцата, лежа до късно и гледам как светлината на пламъчетата играе по тавана и стените. Освн това- дървата са без пари. В гората- очадали дървет- колкото сакаш. Утре си купувам саблен трион на батерии и отивам. Три- четири метровици да отрежа, ще карам няколко дни. Няма да пълня гушите на дървената мафия.

Отоплението с дърва е много приятно визуално (да си го гледаш) ... и до там , това му е единственото положително. А за климатиците - това са глупости на кубчета, сложи си читави климатици, сметнати както трябва и ще си топлят идеално.

проверено от мен ! поне с 2 две неща може да се повиши комфорта на едно жилище - 1) сложете си изолация на тавана, отвътре, напр. 2-3 см неопор, - 1/3 от топлината излита нагоре; 2) прекъсване на топлинни мостове откъм пода и цокъла, с фибран 40мм отвън и др.

Ако всички са неграмотни и с балканско мислене като теб,ще останем и без водород и най вече без кислород...

Ало, Райче, ти да не си се учила на журналистика от Стоянчо Гогов? Голяма конкуренция настана в дира...всеки ден, все нови върхове на неграмотността.

И къщите може да преминат от въглища към ВЕИ - то всичко може, но само да е лято !!! А някои от тези големи "специалисти" защо е сподели собствения си опит от живот в такива къщи, само предлага на другите ?!?

КОЛКО ЩЕ СТРУВА ТОКА? ИНАЧЕ, ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО.

колкото си вкарал като енергия - толкова ползваш. твой си е. Важното е колко ще струва инсталацията.

Водородът от кога е ВЕИ?

става дума за батерия. 80% от "батериите" в този бизнес в момента са на базата на пиролиза и нагнетяване на водород.

Така де, а пак не разбрах кое му е възобновяемото на водорода. Ама редакторката сигурно знае.

Слънчева енергия в излишък през деня -> Пиролиза на вода -> водород -> съхраняване под земята -> вечер няма слънце -> Водород от резервоара -> горивна клетка -> ток. малко ограмотяване за деца: https://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/29643-kak-rabotiat-vodorodnite-stancii-za-zarejdane

Дръж се прилично, а! Коментираме статията а не кой какво е измислил някъде по света. Цитирам: "състоящи се от: горивни клетки, електролизатори, батерийни буфери и инвертори." Къде в цитата или въобще в статията прочете нещо за фотоволтаици?

Неприлично ли се държа, а? (В твой стил). ДА. Коментираме статията. Точно така. И това което пише в нея и цитираш. Трябва ли всичко да ви смилат и да ви го дават в устичката бе хора. Ех... по-скоро ще се заядете за печатни грешки отколкото да се поразровите и видите АДЖЕБА от де идва енергията. Те ви сложили и диаграма на дял на възобновяемата енергия (ВЕЙ и фотоволтаци) ама за какво да си тормозим мозъчето след като редактора трябва да упомене изрично в текста за тази енергия.

Водородът е от електролиза. Пиролиза на водата за да се произведе водород не съществува. Интересна е цената на сондаж 8 километра. И хранилище на тази дълбочина.

правилно. електролиза. бях се зачел в производство на керосин от въздуха и там се прави пиролиза. за сондажа за хранилището - последния параграф на статията е 100 метра, а не 8 км.

Ти си рътахръта, нали. Познах те. А графиката няма нищо общо със съдържанието на статията. Айде със здраве!

много си има. Ето ти пълната статия http://3e-news.net/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D1%80%D0%B0--%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4,-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%86%D0%B5-%D0%B8-%D0%B2%D1%8F%D1%82%D1%8A%D1%80_83644

случайно да към края на статията едно "Целия материал можете да прочетете в .." ха щракни на него.

То има технологии за живот и на Марс,, само дали е ценово изгодно , точно за България?

Какво точно технологии за живот на Марс познаваш?

Кой смяташ, че е по-умен. Сульо и Пульо дето не са постигнали нищо в живота, или германска фирма с милиони печалба. Дали не е изгодно? Дали ще предлагат на стиснатия германец (който обикаля 10 магазина да си купи фланелка с 20% намаление) да си хвърли парите на вятъра. За сравнение - докато българчето се хвали колко са му скъпи маратонките, то германеца се хвали колко е спестил за тях - от опит ти го казвам.

Отначало и двд_тата не бяха ценово изгодни...и като станаха масови изведнъж не струват нищо. И сега да не е , след 5г (примерно) вече ще е. И както каза някой - там хората са богати, точно защото си правят добре сметката, за разлика от балканите където обожаваме да сме "на гол тумбак , чифте пищови'