Храните поскъпнаха през Страстната седмица

За отминалите четири работни дни (26-29 април) цените по стоковите борси и тържищата са нараснали с 2.92%, а на годишна база, спрямо 29 април 2020 г., са спаднали с 0.60 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цените растат, доходите намаляват! Българина плаща много за храна, за разлика от останалите страни членки на ЕС! Месо, млечни продукти и производни както и плодове и зеленчуци са много по скъпи спрямо минималната заплата тук!

България, то просто друго не е нужно да се каже. Ами весели празници!

Цените растат от известно време спекулативно и бързо. Това, за незнаещите не е НОРМАЛНО! И не е само по празниците.

Точно пишман. Всичко е българска спекула. Знаят, че хората няма да стоят гладни по празниците и надуват цените. Правилно навремето един мъдър наш политик ни беше призовал: "За Бога братя, не купувайте !" Но нашенският прост и разединен народец му се подигра и присмя. Затова всяка година му дерат кожата по празниците и не само.

При пазарната икономика думата спекула я няма. Има търсене, има предлагане. Където се срещнат цените - има сделка. Където не - няма.

Ден година храни ! Това мото е залегнало в нашата така "демократична" и "пазарна" икономика и търговия. Манталитет, братче ! Вари го, печи го, все наш ми ти бай Ганьо ! Чака с нетърпение празниците, за да ти одере кожата ! Не търсете тук благородство, широка душа, милосърдие, щедрост... За справка: идете на турски пазар, за да видите всичко това наживо...

такива теми...е добре коментиращите вместо псевдоним да посочват доходите си... Тогава коментарите им ща бъдат мотивирани е напълно разбираеми...

Пазарна икономика - търсене и предлагане. Който не му харесват цените - по селата има къщи свободни безброй. Може да гледа овце и да сади салати, репички и краставици на воля.

Айде, айде пазарна икономика ?! Само в Булгаристан е такава "пазарната ви икономика"... То няма логика по празниците, в богатите държави да правят масови намаления, а в най бедната еврогейска колония да ни "поздравяват" нашенските тарикати с двойни цени.. Ама, нали Ганьо няма търпение да купи най новият модел лъскава лимузина на олигофренясалия син и луксозен джип на силиконовата любовница.. В богатите държави богатите хора не ламтят всяка година за последен модел каруца, само наш ми ти Ганьо като невидял. Просто алчни задници...Комплексирани. Излязли от сламата и хоп на лъскавия джип...Карикатури !

В Европа поевтиняват, у нас поскъпват!

Това ни е от манталитета ! Тарикатът Андрешко, бай Ганьо, все национални герои.

Съвсем нормално !!

допринася за разклатената държавност. Руски сурогат и шпионин.

Хапвай, хапвай банани, че нали все за тях ревахте...Хайде, отяжте си на любимите ви банани...Ма май сега пък банани има, ама пари няма...Стана тя много сложна таз вашта "демокрация". Наредени покрай кофите за боклук, дирят нещо за ядене, а бананите са им недостижим лукс.