Хоум офисът - придобивката от пандемията, от която милиони не искат да се откажат

Сериозен дял от служителите в САЩ - 39 на сто, казват, че биха напуснали, ако способността им да работят от вкъщи бъде отнета

Обратно в новината

Коментари - Хоум офисът - придобивката от пандемията, от която милиони не искат да се откажат | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хоум офис или домашен офис? С какво хоум офис е по-добрият израз? 90 процента от българите не могат да произнесат правилно английския дифтонг "оу", включително мнозина от тези, които говорят английски.

Те австралийците така си вземат и дипломите. Защото са много умни. Мухамуха

"Работих" две години така. Няма такъв кеф. Ако съм собственик обаче никога не бих позволил такава "работа". Направо ме е яд, че не си търсих втора такава "работа".

Работа като тролене може и на три такива "работи" да се хванеш.

Мен си ми е много харно хоум офис Работя си от леглото, плющя комшийките, екстра

И не вършиш работа за пет пари.

по-горе не знам. Всъщност вършех повече работа за по-малко време. Не губех два часа в път, гласене на вратовръзки и костюми, кафета и цигари с колеги, обяди по час и нещо. Сядам и си върша работата.

Истината е, че на фирмите им е по-евтино говедата да са си в къщи, много. Даже и някои повече работели, хихи

Педерметата от it сферата който реално немат и един работен ден реват ,не знаят кво е труд ама друго си е по цял ден на компа да коментираш по сайтовете па и парички да взимаш ,после се чудиме защо толкова много евроатлантико слабоумници има из нета

Батка аз цял живот работя като системен администратор и не познавам нито един соосоид от тази сфера, но затова пък познавам доста атлантици от бачкаторите - ключително един дъртофел дето ми носи мляко и гледа кози. Познавам само един млад соросоид на около 40 години и той не е от ай ти сферата понеже е прост и не можа да стане програмист, а опита

Е най-безперспективната работа евър. Спираш на едно ново и така до пенсия.

Ще ти спра всички приложения, с които интернетиш, телевизиш, банкираш и плащаш в магазините и ще ти гледам сеира като един нищо не произвеждащ капут, на който ще се молиш да ти произведе.

Ела на моята длъжност да поддържаш сървъри един месец, пък после говори в ИТ сферата колко реално "немаме един работен ден". Колегата, който е старши на програмистите, и той не може да си вдигне главата от работа.

След 3 години хоум офис аз разбрах едно. Работя 2 пъти повече и овъртайм. Почивката я ползвам да почистя или заредя миялната. Липсват контактите с хора. Като бях в офиса свършвах в 15.30 и дотам. В обедната почивка се разхождах....Качват се и килограми.

Ако живееш близо до офиса и не отвъд магистралата, се качват килограми. Ако си като мен в съседство на парка, а офиса е отвъд магистралата, ще се радваш че не даваш 6лв. всеки ден за бензин и 15лв. за обяд.

Чат Джиджи биджи на сички ще разкатае фамилията. Въпрос на две години е и няма има друга раота освен хоум безработен. Иначе като начин на работа, много преди пандемията някой хора работехме така. Веднъж седмично оперативка на живо в някое кафе или кръчма. За всичко останало си има софтуери за управление на проекти, канбани, чатове, гитхъб. Трябваше да заключат цялата планета та да светне на айтрътките, че това е единственият нормален начин за ефективна работа. Тия корпоративни теории за колектива дето се събира да се попипва, та да може меринджея да се отчита, че пасе овцете са само за компании, които им се налага да емулират работа. Тези, които знаем за какво работим нямаме време за интриги, попипвания, свалки и пощипвания. А и от години работим на 4 дневна работна седмица. Когато го обясних на моите разработчици, първата реакция беше, че няма да работи. След това някой седяха при мен с години само заради това. Съвсем логично е. Кога човек да има време да свърши административни задачки, да си смени гуми на колата, да обърне внимание на важни за него неща? В събота и неделя ли? Тва са корпорациите. Първо научиха всички да живеят в компаниите като семейство, билдинги, промивки на мозъците. И сега ще ги разкарат щото няма по-голяма далавера от намалянето на разходите през автоматизация. А малко по-напред, когато невронните мрежи ще си пишат сами кода и няма да може и разработчика да знае какво става, всички ще сме на къра, да копаме градинки и да оцеляваме със супичка от коприва и хлебарки за мезе. И всичкото това, защото не си слезнахте от устройствата за следене и си набихте и майчиното мляко в клауда. Хак да вие са.

Абе още малко и ще станем като в Матрицата.

Якото скатаване от работа става с тоя хомофис. Всеки може да си цъка игрички, браузва в интернета и въобще прави всичко друго.

Офисите стават домове. На Добитъка постъпвайки на работа ми се предоставя "безплатно" жилище по стечение на обстоятелствата в сграда с конферентни зали, столова и още 300 подобни апартамента за пчелички труженики... сутрин всички по-едно и също време ви буди аларма и на екарана се визуализриа HR дофрата за мотивационната физарядка.. преди обилното сутрешно меню от соя и буболечки в корпоративния стол... Корпоративен комунизъм. Световният Икономически форум и най-вече дедо Клаус току що получиха оргазъм...

Повечето изказали се тук труженички си представят, че ,, хоум офис,, е да работиш ,когато искаш. Една дори помага в къщи. Но не така е в щатите и не така е във всяка работа. Да ви въведат в България същата система като на учениците он лайн, ще те питам ще имаш ли време да миеш чиниите

Ще тъна в мизерия, понеже разплутия тюфлек ми плаща 9 лева и 65 стинки на час. Докато прибира 40 кинта от труда ми за същото време. Ако иска може да дойе да ми измие чиниите. свинята капиталистическа... Така ще му изкарвам още повече пари... Уроди алчни.

Ама, чакай сега, никой не те кара на сила да работиш. Как ти ще си изкарваш парите, зависи най-вече от теб. Има толкова много начини да изкарваш пари, че чак се чудя, к'во си се разпенявил, все едно са те заставили да слугуваш на някого ...

Още едно доказателство , че "на всюко действие си има противодействие .." - Едни тарикати нарушиха вековните традиций , за да си играят на епидемийки , изпуснаха духа от лампата и сега вървете го гонете ! ЕСТЕСТВЕНО , че след като човек е опитал сладостта да си работи от вкъщи , НИКОГА няма да могат да го натикат пак в коптора ( офиса де ) , но проблема е за всички НИЩО НЕ ВЪРШЕЩИЯТ останал "персонал" , който си чопли ноктите докато чака да звънне телефона и можещите да им изкарата заплатката ! НИКОГА ОБРАТНО на ТРЪСТИКАТА !! Младите специалисти НЕ са наивни и глупави - Новите поколения ще Ви разкажат играта !

Никой на тръстиката ама кой ще ти произвежда захарта, друсло? Или ще ти бере кафето. За вас само малко хунвейбини и работа на плантацията. И ще го доживеете, както сте го подбрали

Ти нещо не си разбрал - брането и копаенето са за теб и такива като теб ! Ние , които работим " home ofice " , сме ВИСОКО квалифицирани и ИНТЕЛИГЕНТНИ хора , които печелим по много пари и можем да си го позволим , и ще Ви плацаме някакви дребни пари , за да вършите другото - Простичко е ! Седя си в къщи с чаша кафе пред компа , гледам си прес прозореца слънцето , а през това време ми подготвят поръчките с чиста и естествена храна ! Единственото усилие , е да се кача в хубавата си кола и да отида да си я взема от селото , където ме чаката такива като теб !!

Ако беше това, което се описваш, щеше да си наясно, че си заминал към тоалетната. Ще пиеш кафенце ма от леблебия. Автоматизацията първо точно такива лешпери като теб ще удари, ако си пропуснал факта, нито можеш да помниш толкова дълго, колкото невронна мрежа, нито можеш да изплюеш с такава скорост решение. А тия софтуерчета са се обучавали на всичко от интернет и литература от всякакъв вид до 2021 ва. Зацепваш ли как съвсем скоро, селянина ще ти се смее, че ядеш хлебарки и пиеш соя? И не е никакъв майтап. Направи си един акаунт в openAI и тествай чатДжипитито. То и за това трябва акъл, ма се ще намериш от къде да изкопираш промптове в каквато и специалност да си мислиш, че си голямата работа. Което гарантирано не си. Успех с тарикатлъка. Някой дето не сме толкова интелигентни, сме вече на село и се готвим да оцеляваме извън идващата система за социален рейтинг и карбонови данъци. Ма това как се прави няма ти кажа. Щото съм прост а ти си гениално юпи милионер:)

Хоум офиса е супер, повечето глупендери си стоят в къщи и в офиса е по-приятно.

ще рина оборска тор, вместо да се върна в офиса и да дишам отровният корпоративен въздух, напоен с клюки, интриги, скандали, завист, подмазваческо, помиярщина и откровена олигофрения.

Според мен основната причина е, че на хората не им се плащат високи наеми в големите градове и не им се губи време в път.

2-3 часа на ден приготовления всеки ден за да отидеш на крак в офиса на чичо Скрюдж чорбаджията 9:00 за да може тнкопшковеца да те покаже като маймуна в зоопарк на поредния клиент и да го впечатли колко много нещастен добитък се е навил да му робува за 10 лева на час т.е. надежден партьнор е .... има келпир я тая работа Време, което не ти се заплаща.

Така наречения "хоум офис" или на български "работа от вкъщи" е пълна глупост. Всеки се скатава и не върши нищо и ефективността намалява.

Много си добре даже, проблема е, че мишките пужеци и меринжей на хиляда нива и HR джофрите труженички не могат да оправдават съществуването си без офиси . Няма кого да наглеждат... Паразитите спъват прогреса

И какво лошо има в това, хахсхс

Много по ефективно се работи от вкъщи според мен. Поне ако съдя по себе си. В офиса винаги се заговаряш с някого, винаги има нещо да си кажете, излизате за по кафе, за по цигара и така минава много време. Докато ако съм вкъщи нямам този лукс, или ще си върша работата или може нещо да почистя или да помогна с готвенето, вместо да готвя след работа.

Работата от вкъщи за нищо, ако ми кажат да се върна в офиса напускам

Абе пич, та повечето ходим на работа само заради това.

Някой да си го признае:)

За жалост нивото на медията отговоря на държавата-клозет