Хазартният бранш платил 175 млн. лв. данъци за 9 м.

Има ръст от около 5% на броя на инсталираните игрални съоръжения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може ли някакви милиони да компенсират хилядите банкрутирали и разбити семейства на хазартнозависимите, зависми благодарение на безхаберието на държавата.

... и държавата му е подарила над 350 милиона ДДС!

При 5 милиарда приходи са платили 175 милиона данъци. Ако продавах хляб, шяха да платят 1 милиард и 175 милиона данъци. Само хазарта няма ДДС 20% На хляба и лекарствата държавата ни прибира по 20% ДДС, а измамниците са освободени от данъци!

Като гледам приходите идват основно от Спортният тотализатор, другите не плащат данъци...

силен комар.

Интересно защо, когато правят проучване българинът колко процента от доходите си харчи за храна, лекарства, алкохол, цигари, здраве, дрехи, култура, режийни и пр., не отчитат и процента от доходите дадени за хазарт. Сигурен съм, че картинката ще е доста показателна за тоталната деградация на ценностната ни система.

Бидейки на семинар в Стара Загора с участие на колеги от Турция, Гърция, Словения и т.н. масово им беше направило впечатление концентрацията на игрални зали и казина, билбордове - реклама на турски език още от границата. На въпроса нормално ли е това и дали само в града (Стара Загора) е така, честно бях леко объркан как да им отговоря. Нормално ли е ... в държавата да се пука от казина, игрални зали и офиси на раздаващи бързи кредити. Явно за една пералня е нормално.

"постъпления от числови игри в размер на близо 113 млн. лв." ... "За изминалата година трима участници са спечелили джакпот от над 1 млн. лв" Забелязвате ли 3 (печеливши) x 1 000 000 = 3 000 000 лв, а приходите са 113 000 000. Значи 3% от приходите отиват за печелившите а останалите 97% - в джоба им (е, после и има данък печалба). Айде още 1% или 2% и за останалите печеливши (5ци,4ки,3ки). Какви печалби само - няма друг такъв "бизнес". А сетете що се роят всякакви томболи, игри, билетчета и прочие. И раздават наистина дори по-малко от 1% печалба на "печелившите". То дори парите за реклами по ТВ-то са пъти пъти по-големи от раздадените печалби.