Хазартният бранш платил 175 млн. лв. данъци за 9 м.

Има ръст от около 5% на броя на инсталираните игрални съоръжения

Обратно в новината

Коментари - Хазартният бранш платил 175 млн. лв. данъци за 9 м. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"постъпления от числови игри в размер на близо 113 млн. лв." ... "За изминалата година трима участници са спечелили джакпот от над 1 млн. лв" Забелязвате ли 3 (печеливши) x 1 000 000 = 3 000 000 лв, а приходите са 113 000 000. Значи 3% от приходите отиват за печелившите а останалите 97% - в джоба им (е, после и има данък печалба). Айде още 1% или 2% и за останалите печеливши (5ци,4ки,3ки). Какви печалби само - няма друг такъв "бизнес". А сетете що се роят всякакви томболи, игри, билетчета и прочие. И раздават наистина дори по-малко от 1% печалба на "печелившите". То дори парите за реклами по ТВ-то са пъти пъти по-големи от раздадените печалби.

Бидейки на семинар в Стара Загора с участие на колеги от Турция, Гърция, Словения и т.н. масово им беше направило впечатление концентрацията на игрални зали и казина, билбордове - реклама на турски език още от границата. На въпроса нормално ли е това и дали само в града (Стара Загора) е така, честно бях леко объркан как да им отговоря. Нормално ли е ... в държавата да се пука от казина, игрални зали и офиси на раздаващи бързи кредити. Явно за една пералня е нормално.

Интересно защо, когато правят проучване българинът колко процента от доходите си харчи за храна, лекарства, алкохол, цигари, здраве, дрехи, култура, режийни и пр., не отчитат и процента от доходите дадени за хазарт. Сигурен съм, че картинката ще е доста показателна за тоталната деградация на ценностната ни система.

силен комар.

Като гледам приходите идват основно от Спортният тотализатор, другите не плащат данъци...

При 5 милиарда приходи са платили 175 милиона данъци. Ако продавах хляб, шяха да платят 1 милиард и 175 милиона данъци. Само хазарта няма ДДС 20% На хляба и лекарствата държавата ни прибира по 20% ДДС, а измамниците са освободени от данъци!

... и държавата му е подарила над 350 милиона ДДС!

Може ли някакви милиони да компенсират хилядите банкрутирали и разбити семейства на хазартнозависимите, зависми благодарение на безхаберието на държавата.