Хърватският кабинет задължи търговци да ревизират цените надолу

Силно ще се противопоставим на спекулативните повишения на цените, зарече се премиерът Пленкович

Обратно в новината

Коментари - Хърватският кабинет задължи търговци да ревизират цените надолу | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странни неща ..........де не е имало национализация там и всичко да е държавно та чрез закон да се определят цените? Със сигурност не е имало, ама нали трябва дасе каже нещо популистко на хората. А тук без причина и основание (и без още да сме с евро) си ги дигнаха (най-вече чуждите вериги дето окупираха пазара) . А като дойде еврото направо не ми се мисли.

Интересно , на какво основание и по кой закон ще задължат търговците да намалят цените ?

Това може и да се случва в Хърватия , но при нас няма начин да се случи !

Това прилича на комунизъм, изобщо не е пазарно и европейско!

забравете за свободния пазар. това е една пропаганда. А ако говорим за демократични принципи в икономиката, то спекулата трябва да бъде осъдена.

Не виждам механизъм по който да могат да забранят на компаниите да продават на каквито цени си искат. Няма кой да спре кафенетата примерно да направят кафето от 1 лев на 1 евро. Това е свободният пазар. Дори да има изписване на цените в две валути, пак ще си повишат цените.

Аз знам какво ще стане в България, ако натабелката за хляб пише 1.50 лв., само сменяват лв. с EUR нищо друго

Искам да кажа, че цената не мърда, само пояснението отзаде

Ей тоя Путин, пред нищо не се спира ;)

Да бе, как ще задължиш търговци да си ревизират цените надолу? По-голяма глупост днес не бях чел. Опитват се да прехвърлят вината за поскъпването, при влизането в еврозоната на търговците! Гледайте и мислете и нас какво ни чака, ако и ние направим тая грешка да се набутаме в еврозоната! А, при нас нещата ще са в пъти по-брутални и по-зле от Хърватска, у нас има едни блокирани 20 млрд. € гарант на борда, за открадване!

Те на тези пари са хвърлили око другарите. Ще опоскат и за още ще питат.

най-вероятно фактически и деюре тези пари отдавна ги няма и се чудят как да го извъртят за по-официално

това не е демократично и още по-малко капиталистическо НАТО(САЩ) веднага да освободят нещастния хървадски народ от дикатурата

Ами навсякъде го имаше това с въвеждането на еврото, сега и в Хърватия, догодина и у нас...

Ако търговците вдигат цените необосновано то търсенето би трябвало да намалее и цената да се коригира. Търговеца ако може да продава на по-висока цена щеше да го прави и без да чака еврото.

Само, че търсенето на няой стоки почти няма как да "намалее". Да не говорим,че половината хора си нямат хабер от цените. Или поне така се държат, като ги гледам в магазина. Влизат вземат някакви неща, без да им пука колко струват и излизат. Те дори няма да забележат, че ги плащат в евро.

Проблемът е в монополизацията. Моноплът който държи горивата, ще си сложи каквато цена поиска без да можеш да го помръднеш с нищо. Колкото и да се въртиш и луташ пак до него ще опреш. Било за тока, било за парното, било за газта и бензина или за нещо друго.

С кеф гледам краха на комунистическа Европа.

кво ще се получи и при назе като вкараме сороската валута евро

При фиксиран курс 0.511292 евро за лев ще има две цени, в лева и в евро, например Хляб - 1.59 лв / 0,81 Евро. По първата може да се съди кое се вдига безпричинно.

Е, и? Сменят ти и двете цени и толкова. Прости ли сте, или се правите на луди?

Е те и сега могат да ти сменят левовата цена без изобщо да има връзка с еврото :)