Хампарцумян: Антикризисните мерки са купуване на време и народна любов, но няма да променят цените

"Очакваме относително дълъг период с по-висока инфлация и плавно повишаване на лихвите, което ще е поносимо, но това не са катастрофални сценарии", заяви банкерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За пенсиите. Минималните пенсии ще пораснат над 21,6%, а другите с около 15% най много. Тези, които са си гледали живота, ще продължават да го правят на гърба на останалите пенсионери.

лека полека пенсиите се изравняват, което води до всеобщо обедняване, а са толкова чувствителни, веднъж видях възрастна жена да се заглежда в крушите - примамливо жълти, купих ѝ, отказа да ги вземе, настоявах че имам починала майка, която обичаше круши, в нейна памет, едва тогава ги взе, на Великден видях че мъж гледа встрани по контейнерите, там оставят торбички с храна, едва го убедих да вземе 10 лева за да си купи нещо за празника

Хампарцумян може да е всякакъв, но в този случай е изключително точен! Перфектна мисъл!

перфектно точното? Например, че "Русия не произвежда нищо, което някой друг не може да произведе" А защо не споменава, и цената на която някой друг ще произведе нещо или достави суровини за производство? И защо този криминален тип не казва може ли мнозинството от българския народ въобще да си позволи нещо при новите условия? Боклук, когато и да го накажат, все ще е късно. Отдавна е много късно!

г-н Хампарцумян, престанете с тези ваши непрекъснати разсъждения и коментари за обстановката в страната, дасоден ставате, още повече, че повечето са приказки за лаици и не казвате нищо съществено! всеки като вад може да коментира, но не да го излага на показ както вие... според мас излиза правителството да не прави нищо и да гледа как стотици хиляди българи едва свързват двата края, така ли? много добро е поведението ва правителството в случая... друго за сега не може да се направи...

Кое е "добрето" на правителството - че взима десетки милиарди заеми и ги раздава на хора, които не произвеждат нищо (държавна администрация, военни, пенсионери), с което принуждава и малкото останали работещи да избягат? Вместо да инвестира в икономиката и да защитава интересите на България, а не да следва заповедите на чужди посолства?

Констатацията в заглавието е вярна и точна

Една мярка на времето действаше безотказно. Казваше се Белене...

Бай Тошо е забранил лагерите. Той не е пращал в Белене.

време е да ги разрешат.

Тук пишещите са мнооооого далече от нивото на банкера.

Първо не е бил банкер, а банков чиновник, защото никога не е бил собственик на банка, и второ вече е бивш банков служител.

На всичко отгоре е химик.Костов го вкара в политиката.Нспрсви го първо шеф на Агенцията по приватизация,а после и шев на банка.А е гола вода.

То ако седнеме да изброявяме всичките дечурлига на Костов ще стигнеме до Киро.

Хампърцумян да си яде пенсията и тлъстите спестявания.

Крайно гнусен и дребен човечец. Може да е прав, но мазнината, която тече от него разваля всичко.

Сега говориш правилно но от дълги години трябва да си в катпрга за разсипията на държавата с масовата приматизация

Човек докато натрупа капитали лъже и после става много добър и честен….

"Експортът е в небето..." А по конкретно за експорта може ли? А за импорта? Въобще някой ще посмее ли да обяви публично картинката?

Комунизъм е най-доброто решение за създалата се обстановка.

експерти, икономисти, а сега и банкери се надпреварват да обясняват, че тези мерки няма да доведат до намаляване на инфлацията, че са само за купуване на време, успокояване на обществото и т. н. Но, забележете никой не предлага такива, с които да се свали процента на инфлацията. А защо е така?

Навлязохме в процес на стагнация заради хипер слабото потребление породено от високите цени и невъзможността на много българи да пазаруват и хранят нормално. САЩ агресивно вдигат лихвите, ЕС дадоха да се разбере, че от месец юни ще ги последват. Това ще доведе до масови фалити на фирми, на тези, които са теглили кредити, а закупилите имоти на безбожни цени, ще загубят над 50% от вложените си пари до следващите 2 години, поради неизбежният срив на цените им. На закупилите такива на зелено, много от тях ще си сложат въжето, защото в момента повечето започнати строежи са замразени. Предстоят дълги години на големи световни кризи и войни, заради огромните дългове, които натрупаха държавите по света. Те ще се опитат да ги изчистят с тези войни, стига да не стигнат до ядрени такива. Явно края на човечеството е дошъл, след като то вече се управлява не от нормални политици, а от луди, обратни, л.ейсбийки, педофили, джендъри, наркомани и всякаква друга измет. Дано космическите сили ги спрат, докато не са изкормили майката Планета с термоядрени бомби, заради собствената си алчност и величие.

„Санди“, много точно си описал ситуацията. Имам само едно питане: Това нещо „космическите сили“ новото название на Бог ли е? (в последното изречение) И тъй като до сега нито „едните“, нито „Другия“ са доказали съществуването си, остава единствено НИЕ (нормалните, мислещи хора) ДА СЕ ПОСТАРАЕМ ДА ГО ПРЕДОТВРАТИМ!

Крадеца приватизатор който стана управител на най -голямата българска банка след като я приватизира или по скоро я подари на италианците,а какво разбира от банки и финанси човека им инет работил в Кремиковци се сетете сами ,ресто благодарност италианците разбират от това.С две думи поредният измекяр от статуквото.

Абе ей, ти си некомпетентен натегач, разграбил България като шеф на приватизацията, а се га те набутаха и в банковата система. Тъпанар.

Май не е тъпанар…. просто гледа от друг ъгъл….

Грешка, Киро го набутаха сега за министър председател, Хампарцумян е банкер отдавна.

Най-добрия химик сред банкерите и най-алтавия банкер сред химиците.

протестърите се смееха на Борисов - "тегли заеми, за да даде пари на бабите", сега сигурно и управниците, които всъщност бяха протестъри си мислят "да дадем пари на бабите" и теглят заеми, точно като Борисов, та какво се е променило

... отговорът е в куролацията ...

А в кироленолацията

а, да, новото са огражденията пред парламента и металните решетки вътре да ги пазят от народа

Цинично прав, както винаги! Народа трябва да реши какво да ги прави новите. Избори не са опция, защото ГЕРБ ще се върнат на бял кон, а това значи още 12 години тъпкане на едно място. Правителството според мен има шанса сега или никога да изкара заплатите на светло! Индексиране на заплатите е добро начало. 1000 лв. МРЗ е добро начало!

Цинично прав- да…. другото е различно….

Нашите мерки и теглилки са по-хубави: 1. Нулев дефицит 2. Няколко милиарда за инхаус 3. Нова джипка за Севи