Гурбетчиите изпратили рекордни 1.1 млрд. евро у нас

Според статистиката около 80% от парите идват от страни от Евросъюза

Обратно в новината

Коментари - Гурбетчиите изпратили рекордни 1.1 млрд. евро у нас | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Икономика, която се крепи на емигранти. След 20 години, когато повечето родители не са на този свят, какво ще правят мишоците? Намаляващият брой на хората в страната неминуемо също ще доведе до спад на парите, които пристигат. Преките инвестиции са едва 1/3 от тази сума и повечето са "банката майка финансира франчайза в БГ" - т.е. производство никакво.

ги изпрати зад граница ? ГЕРБ и бат Боце ! Да стоят там по-дълго, да бачкат и да пращат. Ейвайла, политиката е тънка работа ! :)

тази истина стигнала ли е до ушите на ББ, понеже той в други неща ни убеждава... ;)

Абе какъв Герб бе ! В чужбина съм от 2000 година, а по онова време никой не говореше за ББ в политиката! На всичките Герб ви е виновен... малоумници!

Нещо статистиката не е точна. Това може да са парите минали като банков превод. А тези дадени на ръка? А тези изхарчени на място при втъщането им от отпуск? Сумата е поне 5-6 000 000 000 годишно.

Ами вземи се върни тогава, много ще ти "хареса". Тресе те носталгията и като гледате новините само ахкате колко хубаво е станало в БГ, но бързо се изтрезнява от опиянението от официалната версия за състоянието в страна като поживееш малко .

https://www.youtube.com/watch?v=ubRHRk7nrZY - Sia - Unstoppable ( Lyrics ) # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! https://www.youtube.com/watch?v=ubRHRk7nrZY - Sia - Unstoppable ( Lyrics ) I'll put my armor on, show you how strong I am I'll put my armor on, I'll show you that I am I'm unstoppable I'm a Porsche with no brakes I'm invincible Yeah, I'll win every single game I'm so powerful I don't need batteries to play I'm so confident, yeah, I'm unstoppable today

Е, май това е част от " плана". Да бачкаме на вън, да пращаме пари, после да харчим пенсиите в БГ. А като умре и последния емигрант - пенсионер какво ? Може би България официално ще прекрати съществуването си? Жалко.

"За първи път" От години е така. Най-големият инвеститор в България са българите живеещи и работещи в чужбина. И както вече е отбелязано, това е официалната статистика. Ако се добавят парите на ръка и получени от роднините в България по неофициални канали, нещата стават още по-стряскащи. Сякаш някой нарочно изсмуква знаещите и можещи българи, пречи на развитието на производството, което е реалната икономика на една държава. Само се чудя управляващите България са в схемата и изобщо не им пука или са толкова тъпи, та не разбират какво става и как да се борят със случващото се. Преди години на такива държави им викаха "бананови републики". Даваха ВСИЧКО на развитите (богатите) "бели" държави и хората в държавите им мизерстваха в очакване на "светлото богато бъдеще" доволни от свободата и демокрацията. Е, не дочакаха "светлото богато бъдеще". България къде е и накъде върви?

За обикновените бачкатори - българи - в чужбина животът не е такъв рай, както много у нас си мислят, но като гледам мин.работна заплата у нас е поне 5 пъти по-добре да си навън. Четох вчера, че гербаджиите обещали 650 лв.(??) мин.заплата за 2022 год. ?! Тия от правителството и парламента със заплати от 5000 лв. нагоре в кой век живеят ?! Или смятат, че ядеме доматите с колците ?! В цялата тази емиграция има доста сантименти, но след като държавата не се грижи за поданиците си и народа си(изключвам държавната администрация)това е единствения път към оцеляването !!

Два милиона гурбетчии пратили 1млрд. Ако бяха останали и работили в родината си щяха да произведат над 20 млрд. Пита се кое е повече?

при заминаването си. 2.А колко изнасят родителите им ,когато отиват при гурбетчиите 3.А колко ще изнесът ,когато продадат имотите на родителите си 4. 1 100 000 000 : 1 000 000 / българи в чужбина = 1 100 / ,родител : 12 месеца = 100 / месец . 5.От тези 100/месец в пенсията и здравето на бащите и майките ни косвено отиват стотинки и то не винаги. 6.А от моите осигуровки се плаща здравето и пенсиите на родителите им, често и на децата им ДЗ и др . 7.Айде,стига сте ги хвалили. Трябва Българите ,работещи и плащащи данъци и осигуровки в България да хвалите 8.Някои казват ,ама родителите им са внасяли. Отговорът е : Канцлерът Ото фон Бисмарк е въвел държавното обществено осигуряване, въвеждайки за първи път държавна социалноосигурителна система в Германската империя през 1889 г. .. "в България започва 8 години след Освобождението И всеки внася ,а родителите му ползват. Сега няма кой да внася ,пенсиите са малки. 9.И т.н. 10.Вж.т.1.

а за тези които са изпратили пари не си струва да говорим, така ли?

Русофобите така и не написаха колко пари идват от Русия! Явно не им изнася!