Гурбетчиите изпратили рекордни 1.1 млрд. евро у нас

Според статистиката около 80% от парите идват от страни от Евросъюза

Обратно в новината

Коментари - Гурбетчиите изпратили рекордни 1.1 млрд. евро у нас | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русофобите така и не написаха колко пари идват от Русия! Явно не им изнася!

при заминаването си. 2.А колко изнасят родителите им ,когато отиват при гурбетчиите 3.А колко ще изнесът ,когато продадат имотите на родителите си 4. 1 100 000 000 : 1 000 000 / българи в чужбина = 1 100 / ,родител : 12 месеца = 100 / месец . 5.От тези 100/месец в пенсията и здравето на бащите и майките ни косвено отиват стотинки и то не винаги. 6.А от моите осигуровки се плаща здравето и пенсиите на родителите им, често и на децата им ДЗ и др . 7.Айде,стига сте ги хвалили. Трябва Българите ,работещи и плащащи данъци и осигуровки в България да хвалите 8.Някои казват ,ама родителите им са внасяли. Отговорът е : Канцлерът Ото фон Бисмарк е въвел държавното обществено осигуряване, въвеждайки за първи път държавна социалноосигурителна система в Германската империя през 1889 г. .. "в България започва 8 години след Освобождението И всеки внася ,а родителите му ползват. Сега няма кой да внася ,пенсиите са малки. 9.И т.н. 10.Вж.т.1.

а за тези които са изпратили пари не си струва да говорим, така ли?

Два милиона гурбетчии пратили 1млрд. Ако бяха останали и работили в родината си щяха да произведат над 20 млрд. Пита се кое е повече?

За обикновените бачкатори - българи - в чужбина животът не е такъв рай, както много у нас си мислят, но като гледам мин.работна заплата у нас е поне 5 пъти по-добре да си навън. Четох вчера, че гербаджиите обещали 650 лв.(??) мин.заплата за 2022 год. ?! Тия от правителството и парламента със заплати от 5000 лв. нагоре в кой век живеят ?! Или смятат, че ядеме доматите с колците ?! В цялата тази емиграция има доста сантименти, но след като държавата не се грижи за поданиците си и народа си(изключвам държавната администрация)това е единствения път към оцеляването !!

"За първи път" От години е така. Най-големият инвеститор в България са българите живеещи и работещи в чужбина. И както вече е отбелязано, това е официалната статистика. Ако се добавят парите на ръка и получени от роднините в България по неофициални канали, нещата стават още по-стряскащи. Сякаш някой нарочно изсмуква знаещите и можещи българи, пречи на развитието на производството, което е реалната икономика на една държава. Само се чудя управляващите България са в схемата и изобщо не им пука или са толкова тъпи, та не разбират какво става и как да се борят със случващото се. Преди години на такива държави им викаха "бананови републики". Даваха ВСИЧКО на развитите (богатите) "бели" държави и хората в държавите им мизерстваха в очакване на "светлото богато бъдеще" доволни от свободата и демокрацията. Е, не дочакаха "светлото богато бъдеще". България къде е и накъде върви?

Е, май това е част от " плана". Да бачкаме на вън, да пращаме пари, после да харчим пенсиите в БГ. А като умре и последния емигрант - пенсионер какво ? Може би България официално ще прекрати съществуването си? Жалко.

https://www.youtube.com/watch?v=ubRHRk7nrZY - Sia - Unstoppable ( Lyrics ) # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! https://www.youtube.com/watch?v=ubRHRk7nrZY - Sia - Unstoppable ( Lyrics ) I'll put my armor on, show you how strong I am I'll put my armor on, I'll show you that I am I'm unstoppable I'm a Porsche with no brakes I'm invincible Yeah, I'll win every single game I'm so powerful I don't need batteries to play I'm so confident, yeah, I'm unstoppable today

Нещо статистиката не е точна. Това може да са парите минали като банков превод. А тези дадени на ръка? А тези изхарчени на място при втъщането им от отпуск? Сумата е поне 5-6 000 000 000 годишно.

тази истина стигнала ли е до ушите на ББ, понеже той в други неща ни убеждава... ;)

ги изпрати зад граница ? ГЕРБ и бат Боце ! Да стоят там по-дълго, да бачкат и да пращат. Ейвайла, политиката е тънка работа ! :)

Абе какъв Герб бе ! В чужбина съм от 2000 година, а по онова време никой не говореше за ББ в политиката! На всичките Герб ви е виновен... малоумници!

Ами вземи се върни тогава, много ще ти "хареса". Тресе те носталгията и като гледате новините само ахкате колко хубаво е станало в БГ, но бързо се изтрезнява от опиянението от официалната версия за състоянието в страна като поживееш малко .

Икономика, която се крепи на емигранти. След 20 години, когато повечето родители не са на този свят, какво ще правят мишоците? Намаляващият брой на хората в страната неминуемо също ще доведе до спад на парите, които пристигат. Преките инвестиции са едва 1/3 от тази сума и повечето са "банката майка финансира франчайза в БГ" - т.е. производство никакво.