17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А от Блекшит какво казват?

А не "показаха" ли, от къде Тиквата енд Къмпани намериха и осигуриха милиардите, за да купят самолети, които още не са произведени от чичко Сам:)))???

тиквата си купи власт (от презокеанските господари) за поне още 2 мандата...

Точно където трябва. Чул бил Кауна, че в България имало икономика, прираст и никаква стагнация.

Тези, които употребяват думата "диоксид" в български текст трябва да си го заврат отзад. Българското определение е "Двуокис".

промениха го официално преди 10-ина години...

Всъщност преди повече от 30...

ОКИС е българска дума?!

Къщички в снега се гушат, а фитилчетата пушат! Много скоро ще замине селото на кино! Зън-зън-зън-зън, зън-зън-зън-зън.. Селото на кино!

Бе вие ако щете дишайте, но Ковачки трябва да яде

Ние сме малка мръсна кочинка, даже и прасетата измряха.ха.ха.ха

stankow

Вие - да. Ние - не.

Така е, шитерев, твоите любимци ни насадиха на пачи яйца. Краварите ни купиха ТЕЦ-овете и ги набримчиха на максимум, а ние плащаме безумно скъп ток. А, после същите тия, но през Гринпис (grin, piss) ни обвиняват, че много сме замърсявали ... Типично англо-саксонско лицемерие.

да, краварите Доган и Ковачки са собственици на няколко ТЕЦ-а. Но не е луд този който замърсява, а този който му позволява...

Верно ли, ве, комсомолче? А, кой мислиш седи зад Доган, вече 3 десетилетия да е постоянно на власт, а? Звънни на Козяк 16, ще те упътят. За ДПС винаги са стояли краварите, едно време посредством турците, сега директно. Затова и захванаха борба срещу другите турци, като оня боклук Местан (те всичките са боклуци и предатели), защото Ердоган смени песента. Историята на ДПС и Доган е тривиално проследима и 1:1 отразява турско-американските взаимоотношения. Обаче, сте прости и не виждате това, дето ви боде очите всеки ден.

stankow

Еко-клеветници. За пари го правят, за какво друго ?

хем нямаме индустрия, хем не произвеждаме военна техника, автомобили, металургия и т.н. и хем точно ние замърсяваме? Хем сме с най-ниско потребление на всякакви неща - понеже сме оставили да не крадат корумпираните свини - и точни ние сме проблема на европа? Как точно завода в германия бълва автомобили и не замърсява?

Какъв завод за коли, хората ти говорят за серни газове

ама много сте нагли беее много сте нагли!!! Първо пускте оферта на няколко алчни за пари овластени помияра. Те от своя страна не пропускат да вкарат всичките ви осрани гащи и други боклуци в България, а след това в инсинератора... После ние сме били замърсителите... Семето ви долнооо....

Докога в ТЕЦ Бобов дол ще се горят боклуци? От Италия и къде ли не.

Ало ГРИИНПИС, забравихте Венецуела! Поздрави и китки от Мадуро! Очаквайте утре и новина за замърсителите със златни рибки.

За съжаление dir.bg отдавна не е истинска медия, а поредният мейнстрийм манипулатор. Над 90% от новините тук са фалшиви и единствената им цел е да пропагандират нечии интереси. Грийнпийс като са толкова загрижени за атмосферата, защо не споменават нищо за така нареченият геоинжинеринг с който самолетите на Нато отровиха половината свят, включително и над нас редовно пръскат с химикали?

Тебе са те напръскали с химикали още при израждането ти,бре!!!

Къде е САЩ ,най-голямата икономика без да е замърсител не става?

0

Важното е, че "има стабилност", както казва вождът ви.

тия да гу духат!

Явно това е фейк нюз с неизвестен произход, защото спокойно правителството може да ги даде на съд за фалшива новина уронваща престижа на страната. Ние с трита теца на въглища и да искаме не можем да замърсим атмосферата. Друго нещо си е USA с хилядите тецове на въглища, които даже и не си помислят да подпишат Парижкото споразумение за вредните емисии, защото тецовете им щели да фалират. Всяка фейк нюз има определена цел. Така навремето медиите бълваха фейк нюз за ТЕЦ Мариците и американците уж направиха филтри и сега тецовете станаха американски и имаме договор за 15 години да плащаме тока на тройни цени , а ако не изкупуваме от тях тока, пак да плащаме същите суми. Обирджиите първо включват масовата манипулация чрез медиите, които услужливо бълват фейк нюз, а след това заплашват с международни глоби , а хлабавите ни политици , подпряни с някое милионче под масата, клякат и подписват, какво и те не знаят.

Не е важно колко са ТЕЦ-овете а филтрите. В нашите тецовете само най-близкия до Турция има филтри, защото от там замерват и се оплакват. Вътре в страната няма. Е защо да има като никой не се оплаква.

Иди в Бургас. Подишай "чистият" въздух от Лукойл и пак ще гоорим! Точно тази язва бълва какво ли не + серни съединения! Освен това си изхвърлят отпадаците около града... и смятай вони на лайна! Вечер не се диша!

Не знама за серен диоксид, но преди най-големият замърсител бе САЩ. После го подгониха Китай и Индия. Вече може да не са.

Това е абсолютна лъжа според мен. Ние нямаме завяоди за да сме в топ 20... Айде стига!!!!

В държавата на тиквите

Много подвеждаща информация, в изявлението на Greenpeace България е като основен замърсител от страните в Европа ( което също е много под въпрос имайки предвид че Полша е топ замърсител на Европа от употреба на въглища).

Прави разлика между въглероден диоксид и серен диоксид. И двата са гадни замърсители, обаче са различни. И докато всички въглища са източник на въглероден диоксид, то само някои (нашите например) съдржат много сяра и затова нашите ТЕЦ емитират серен диоксид. Полша може да има много повече ТЕЦ-ове, но това не значи, че те цапат със СЕРЕН диоксид.

Тук да се акцентира върху това колко ни е нужен АЕЦ Белене от една страна, а отдруга да се плюе по соросоидите, че искат да ни затрият въгледобива. За здравето и природата да не се обелва дума.

Снимката към статията не е от България. Такъв ТЕЦ нямаме. От това следва, че и статията е фалшива новина.

stankow

То изобщо не е тец. Като гледам блоковете наоколо - това е топлоцентрала. А коя топлоцентрала работи на въглища ? Всички са на газ. Който няма серни окиси.

След като закупим и американски кораби (ей, ама да вземем самолетоносач, а ? За самолетите ....), танкове и пехотинци, на които ще плащаме да ни пазят ... Тогава можем да помислим и за песиите, околната среда и т.н.

Ми така си е и е съвсем нормално да е така - имаме много и евтини въглища, ама пусти късмет са с високо съдържание на сяра. И уж изградихме сероочистки, ама явно не са достатъчни. Изходът е да минем на вносни въглища , но: - първо е въпрос на сметки - дали скъпите вносни въглища _+ доставката ще излязат по-евтино от нашите евтини такива + глобите - второ да се види кои вносни въглища можем да горим - ТЕЦ - овете не са проектирани да горят всичко. - третото, което най-много спира нещата е, че ще се затрие миньорският бизнес и много хора ще останат без работа. Иначе няма лъжа и измама - маришките въглища са бъкани със сяра. На времето вместо да се инвестира в сероочистки е можело да се преправят котлите и да минем на вносни въглища, ама не е политически изгодно.

Ама няма. Но, парите са усвоени, до стотинка. 80% европейски, 20% от нашите данъци. хе-хе

защо изобщо някой обръща внимание на тия откачалки от тая фалшива организация? прибират милиони от дарения и бълват подобни фалшиви статистики, че и нас ни намесиха.. Как изобщо може нашата малка страна да попада в подобна класация?

Вие сте малка страна,но сте големи мръсници/замърсители!!!

Пръднах! Грийнпийс да ни сложат веднага след Индия.

а ГРИНПИЙС е една от най корумпираните организации в света.

ФъкЮ

И Аз, и Аз!

Ако си припомним при тато как беше.... В София въздуха наистина се виждаше, при това и лятото. Но пък за сметка на това не беше само в София така. Една трета от реките, ако не и повече бяха мъртви и воняха на какво ли не и пр. и пр. Сега бил мръсен въздуха....

А, ти какви мислиш, че са били американските, английските, немските и френските реки, когато имаха индустрия, ве, цървул? Я само виж колко филми имат краварите с невероятния сюжет за малкото градче, борещо се срещу местна фабрика, която им трови водата/въздуха/почвата. Е, всички мръсни производства бяха изнесени в Китай, затова сега назапад е чистичко. Що не коментираш лондонският смог от 1952г? Кога се е случило в България 4000 души да се удушат от смоговете? Добре, че Лондон е близо до океан и има постоянни ветрове, иначе 400 000 щяха да пукясат.

Цървул си ти моЙто момче! Каква индустрия имаше тогава в София освен измисленият Кремиковци? Това че всичко работеше и се отопляваше на мазут и въглища, пречиствателни станции и филтри бяха химера отчиташ ли го?

Нарича се "индустрия". Имаш индустрия - има проблем. Нямаш - нямаш... А, прочети за Рейн и Мисисипи , не вярвам там бай Тошо да ги е тровил...

Американците , некви си Ран и Ът, казаха - при Тато всичко беше зле, затова дайте да дойдем ние да се разпореждаме в България и ще настане такъв живот...Ама нещо не настана, напротив.

Вие сте пълен майтап. Този сателит да не е изстрелян в космоса труженик на Гриинпиис с бинокъл? Свят пълен с пропаганда... "В доклада се казва..." - ами прочетете друг доклад, или още по-добре спрете да взимате пари за печатане на фалшиви новини!

И най-вече хамериканските тецове...

България, Сърбия, Русия, Китай, сигурно Иран - брей, все неправилни страни според американската Грийнпис. А американците дето първо изтребиха милиони индианци, изсякоха милиони декара гори, изтребиха бизоните, пресушиха реките, за да се заселят разни гангтсери е правилна страна.

Щото е правено проучване с НАСА, следователно САЩ не замърсяват...

Тия па ... ние сме 1 плюнка държава и имаме още по-малко производство .... то и като хората сме 5 човека на кръст дет се вика ... :)

То и Грийнпийс са една от най-паразитните организации в света...ама нищо не казват за това.

Да не си на хранилка в мариците или други поазани комини

Гриийнпийс е точно като БХК, първата му работа е да бълва змии и гущери и да лъже хората, че сме щели да се разпаднем, ако не им се пълни гушата, точно както на Тома Белев.

Точно! Много лесно може да си направи извод човек. Просто вижда от къде идва финансирането на една организация и всичко светва, като коледна елха (извинете ме за мръсния израз). Инфо за финансирането им има достатъчно из гугъла. Да не цитирам, че ще ме "резне" Министерството на Истината!

Боли та ... магистрали да има...