"Гражданска отговорност" може да стане 600 лв. заради законови промени

Засегнати ще бъдат над 3 млн. потребители, уточни Ирина Абаджиева от Съюза за стопанска инициатива

Обратно в новината

Коментари - "Гражданска отговорност" може да стане 600 лв. заради законови промени | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато не се застрелят тези боклуци депутатите и народа не се вземе във ръце ще продължават да ни мачкат нас и децата ни.

Не съм съгласна застраховката да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Доброволно който иска да си плаща и милиони. Както някои дебили плащат застраховки доброволно за къщите си и задниците си, така да си плащат и за колите. Доброволно.

Целта е колата да стане луксозен консуматив.

Газта падна на нива от преди войната, петролът ще последва. Токът е вече евтин, дават и компенсации. От къде идва вече инфлацията не ми е ясно. Лъжат. Някой правят пачки. Бананите на пазара 4,60 лева. В Италия 2 лева. Като се вима предвид, че данък печалба тук е 10%, а заплатите мижави. Къде отива разликата? Инфлацията е нищо друго освен кражба, излиза от джобовете на бедните и отива при богатите...Трябва да се обагат свръх печалбите с огромни данъци. Който не му отърва да отива да прави бизнес навън, да видим ще го търпят ли да лъже и да не плаюа данъци....600 лева застраховка при заплата 750 лева. Аз не зная откъде, накъде и полицията ще следи за застраховките. Все едно да тръгнат да събират и моите , които ми дължат клиенти. Чист лобизъм.

Ами няма да я плащаме и ще караме без застраховка. Да видим какво ще направите. ...Идиоти. Тука не е Запад ве ей. При заплата 750 лева, застраховка 600 лева как ще бъде? Аз се изнасям то тука .Това вече не е за търпение.

Ами ако не е задължителна и те удари бай ...ангал, и ти каже "нямам пари бате" , тогава от кого ще искаш, или ще кажеш държавата да ти плати щетите, а?

Ти пробвал ли си да си оправиш колата с парите от ГО? Успех ти пожелавам...

"Според Министерството на финансите промяната в законодателството е необходима за влизането на България в еврозоната". Говорим за 600+ лева. Сиреч, опасението, че с влизане в еврозоната цените автоматично ще станат двойни, не е вярно. Тройни ще са.

Заради Еврозоната утрояване на застраховките? ... ха-ха-ха ... Не бе, Инфлацията няма да има нищо общо с приемането на Еврото, хич нищо общо! ... Ето вижте, в Хърватска 45% инфлация само за месец, няма нищо общо с Еврото, нали? ... Лапайте грездея и смучкайте, като нямате акъл за друго!

Ей, тоя зелен чорап и тая дебилна промяна живота ни съсипаха за три години бе!

Много ти е къса паметта. Боко от 10 години държеше бюджетния дефицит на мимимум , щото сме щели да влизаме ( някога) в Евро зоната, а на теб промяната са ти виновни дето са в политическото пространство от 1 година.

Пешо, нищо не ти се разбира, да не пишеш речите на Киро Тъпиро? И каква тиква кви 5 лева бе?

Малко е6000

Съгласен съм да стане 600 лева, но това значи че минималната заплата трябва да е 1200 лева НЕТО. В такъв случай нямам против.

Не трябва да се плаща нищо автоматично, разбира се. Има и други недоразумения, още от преди - който кара колата си у нас не би трябвало да се интересува от рисковете в чужбина и съответно да ги плаща. Също кола, която не се кара не трябва да подлежи на задължително застраховане. Гражданската отговорност трябва да се помисли дали да не покрива само физически и емоционални щети на хората, вместо и на колата. Колата си е парче ламарина и всеки има различно възприятие за ценността и.

Законови промени (наложени от ЕС).Къде потъват толкова милиарди от тези застраховки?И защо даден идйот който те удря и ти троши колата на сол,не си плаща поне половината щети,като наказание?От многото катастрофи стават тези цени,имайки предвид,че всичко поскъпна труд и материали?

Ами води дело, осъди го и може и повече да ти плати. Кой те спира?

Купуваме най- скъпите яйца в света, 'що да не плащаме и най- скъпите застраховки!? То у нас всички сме овце за стригане... Ама баш овце- физически, психически и ментално...овце... А Мафията ни е Овчар...

Притежавам в САЩ лек автомобил VOLVO s90 2021 година.Едногодишната пълна застраховка на колата е 640 долара.

И колко се изплаща за смърт в САЩ.... У нас се плаща едни мижави пари при смърт... А у САЩ се плащат милиони.... Така че не ми сравнявай 1000лв застраховка в САЩ с 300лв в БГ.... У нас и 10 000лв да напрвят застраховката, ще изплащат за Бог да Прости... Мафия... Така че пак казвам- не ги сравнявай....В САЩ застрахователния риск е по- голям (повече автомобили, повече път се из,минава годиншно и т.н.) + ще изплащат големи застраховки.... Има си тънкости при застраховането....Но у нас ...Мафия.... Като сметнеш, в САЩ излиза в пъти по- евтино....Не коментирам цена на труд, средни доходи и т.н. че тогава не в пъти, а в десетки пъти по- евтино е в САЩ....

Аве бай Коста трол такъв. Аз като барман в Америка през 2005 и 2006-та работих за 2000 долара що да не платя на година 600? А тук сервитьорите са на 800 лв. Реалността е че не всички са платежоспособни.

А барманите на колко са? Що лъжете бе?

Демек 1200 лева? Това включва ли каско? Щото тук за кола 2021 каско + ГО ще е повечко.

И какво от това?! Може да имаш 15 катастрофи, може да живееш в щат/район на прогресивни дебили, може средната заплата там да е 150,000$ годишно. Дреме ми какво плащаш накъде си.

Нашата евроатлантическа "демокрация" май няма да мине без бухалките на народната любов!

Утре тръгвай и събирай дружината!

Като седим и търпим така ще е!!

Дано да фалират три пъти по три застрахователите !!!!!! Не се натъпкаха със милиарди. Разни 0ЛИГ0ФPEHИ правят мизерии и защо трябва всички останали да им плащат ? Като толкова има желаещи шофьори да си плащат ДОБРОВОЛНО застраховки ако щат и по милион, но да не товарят останалите нормални хора да им плащат простотията.

Интересно е при тази "предложена" цена дали покритието ще се увеличи също. Нека да я направят застраховката 1000 лева, че да се дигне тоз народ да ги изгони тия престъпници и предатели! Другото "хубаво" нещо е "приватизацията" която всички с "времето е наше" на уста искаха - на ви сега "свободен пазар" и цени европейски с ЦЕНА НА ТРУДА най-ниска в ЦЯЛА ЕВРОПА! Ето народе, свободата да пътувате и еврозоната която искахте със ПП да докарате... Българският народ е много сръчен и трудолюбив, затова се изнесе и се изнася да работи за икономиките на други страни щото у нас работодателите са разсейки на едни същи карциноми, които "независимо" един от друг убиват майка България. Гласувайте ако сте българи. Възраждане!

това със сръчното и трудолюбивото вече разбрахме, че е мит. Ако беше истина, то БВП щеше да е равен на немския ;) Ама не е! Виждам разни индивиди колко са трудолюбиви :) Започни от държавните слуцители!

А защо държавата ни задължава да плащаме на чужда компания, за да ползваме автомобила си?Защото нито една застрахователна компания не е българска

Защото, като се шибнеш в някой с твоя 20-30 годишен дръгел с 7+ годишни гуми малко използвани, полицата покрива разходите, защото ти няма да имаш пари да покриеш щетите. Които във всеки случай са над 600лв!

Тази година 600 лева другата 1500 лева. Целта е хората да останат без личен траспорт,за да са зависими. Не трябва да се допуска това. Под турско робство по-малко са обирали народа,а уж сега имаме собствена БГ държава.

Глупости! Просто отговорността и ангажимента да имаш личен автомобил трябва да се поема от собственика. Дълги години изкуствено тези разходи се държаха много ниски, за да може да гласува електората за шайката. Сега ще плащаме шоковото увеличение. Все пак карането на кола е привилегия, не рожденно право или стока от първа необходимост! Който може да си го позволи кара!

Цялата страна е завладяна от мутри олигарси във всеки един сектор от икономиката! Тук ГЕРБ, БСП, ДПС , Български възход и Възраждане спасяват мутрата Трактор!

платена статия за сплашване на клетите от страна на небеизвестите мутренски застрахователни групировки

Тези застрахователи са прокълнати до десето коляно и не знам как още съществуват. Не се наядоха. Застраховката е доброволна, не е задължителна. Тяхното е изнудване. Защо трябва да плащаме на някакви които ходят в чужбина или правят зулуми в България ? Зелената карта не я ползваме изобщо. Ще ни принудят да не им плащаме , след като не им стигат тези милиарди с които се тъпчат.

Още един финансово неграмотен. Защо се навъдихте толкова много имбецили в тази държава? Как се случи това?

Прасето от фин.мин. защо още е живо. Радев коли прасетата.

Оставка....

На Радев

ама се крие, че това е работа на ДБ, а?

Що така? Еврозоната л на нашия гръб ли ще е? Вие искате да си плащаме гражданската авансово, а не искате да плащате веднага? Обезпечете се на основание трудов договор, примерно. Търсете начин. Но всички да сме под един знаменател - не става! Едни постоянни нарушители, други- нямат нарушения, а накрая еднакви вноски?!?

Който има по 3-4 таралясника да му мисли!

Стига сте ревали за 600 лева. Американските братя искат да ви строят новите редактори за по 30 милиарда долара. Някъде към 4 броя на чертеж засега. А вие за тази малка сума се кахърите.

Нека не забравяме, че ССИ се държи от Алексей - Трактора, а той си защитава Лев Инс

А другите още по големи от тоя. И те искат лесни пари, а какво насреща?

х3

Догодина "Може"да измислят да се вдигнат цените на ГО поради това че украинците се движат свободно без да плащат по Европейската зона и са направили много катастрофи съответно няма кой да ги покрие. Да ви питам пак тогава с колко като цена ще става на въпрос сигурно пак за едни двадесет лева само на година в най-добрия случай нали?

Шилo

Глупости! Първо, украинските катастрофи са капка в морето. Второ, ЕК ги покрива. Айде стига да са ви виновни украинците! А цените така или иначе си растат, защото Путлер започна война и това предизвика висока инфлация.

Са виновни за всичко

Трол та дрънка тоя коментар. Ако заработваш стотинките,добре. Ако си неподготвен вземи прочети малко. От 1993г.се работи по план за война с Русия.

Малко е. В други държави е по 6000 долара. Могат да направят гражданската 6000 на година. Ако нямаш 500 лева на месец, не знам изобщо как имаш кола.

Най-малко 1000лв трябва да стане, след строежите на 20-те км пътища на ПП-тата. Бойко към ПП. - Една дупка не сте запълнили! - Не е вярно, питайте Лена.

Поне Бойко си е признал за некачествената пътна инфраструктура от него през шест месеца се кърпи тънката настилка за велоалея

ㅤ

Да ви го таковам и в лакомията, и в цените, и в законите,и по всички дупки дави го таковам по няколко пъти!!!

Защо се крият имената на застрахователните компании , които не изплащат обезщетения в чужбина при щети по ГО . Това е една от причините за увеличението , което искат да се направи . Докога ще се прикриват тези застрахователни компании и всички да плащат заради тях !

Как докога. Докато са тия "нашите" на власт. Лобизъм, бандитизъм, садизъм над българина, ама няма лошо той си е мазохист.

Само така! Ако трябва ще спрем и да дишаме, само и само Асен Василев и Хампарцумян да влязат в Еврозоната.

Изплащането на обезщетения по ГО в чужбина е следствие от членството ни Евросъюза, а не в еврозоната.

Интересно как са се плащали щетите от гражданската в чужбина, когато не сме били в в ЕС, еврозона и т.н.? Просто тогава, който пътува в чужбина си е плащал зелена карта, но който не пътува зад граница с колата си не е плащал и нещата си бяха наред.

Тая свиня ли го казва?!

Чудесен бизнес. Задължителна застраховка, носи едни 1,8 милиарда (!) приходи.... Когато удариха колата на моите родители, се започна една тегава процедура, и те решиха да си оправят, защото им трябваше кола.

Ма как 600лв., малко са, най- малко 1200лв. трябва да е, нали сме в Европа, трябва да изравним стандарта...? Половин година трябва да се бачка за данъци, другата половина за ток и гориво, то иначе за какво живеем, ако не за да просперира държавата? Идиоти, искам да мога да псувам цветно и да ви застига виртуално, само хубави мисли са ми в главата, да ви....!

По законен начин ни ограбват с тази ГО,защо трябва да се плаща на частни компании а не държавни този Малус въведен от герберастите трябва да се премахне. По законен начин ни карат да пълним гушите на застрахователи от които няма смисъл а къде отиват тези пари кои са хората които държат тези ГО пак всичко навързано

"ОТИ ША ХОДИМ У ЗОНАТА, КАТО САКАТ ТОЛКОВА ПАРИ....?????????????????????????????????????????????????????????"

САМО НЕ ПИПАЙТЕ НА ГАНЬО КОЛАТА! ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА МУ ГОРДОСТ!

постоянно искат да увеличават Гражданската, защото това са едни сладки пари, които им влизат в джобчето, без да правят нищо, а когато дойде време за плащане НЕ ПЛАЩАТ НИЩО! Има ли някой, на който тези хиени да са му платили заслуженото обезщетение?!

всички признаци на издънващата се икономико на все по тоталитаран д-ва, мечтана от радево-корнелско-борисовски лелеения са на лице! неокУманиЗЪМАА броди по БГ, и избушения, тъп и мързелиФ работническо-селски лумпен пролетарят мечтае за равенство, 120лв заплата и кво мое да украдне от завОдО и ТКЗС-тото и БНБ банкатата да му къта леФшетатата

Шилo

Обърнете внимание как ви манипулират още в заглавието: Гражданската МОЖЕ да стане 600 лева! Не ви казват обаче, че МОЖЕ да стане 600 лева само при един конкретен застраховател, който е натрупал огромни задължения към програмата Зелена карта за произшествия, причинени от българи в чужбина, и трябва или да вдигне двойно цената на застраховките или да обяви фалит. Адвокатката му плямпа врели-некипели в Парламента и по медиите, и народа се връзва като последния глупак! Като (ако) се приемат промените, просто се местите при читав застраховател и сте ОК. Може да плащате 20 лева повече, но няма да е 600 лева. Като бонус, ще знаете, че вашия застраховател си плаща бакиите и можете да разчитате на него при нужда.

Трябва да се вдигат изобщо добре двадесет лева днес догодина ще измислят още нещо и пак неоправдано високите цени си вървят нагоре

Шилo

Щото всички други цени вървят надолу ли?

Става! Ама искам и като ме плесне някой застрахователите да плащат, а не да ми платятполовината както досега и останалото за моя сметка или пък аз ако плесна някой той да ме търси да му додавам. Всичко, ама абсолютно всичко, до последната стотинка, да плащат.

Войната в Украйна струва на масонската мафия аколо 40 милиарда на месец. Знаци туземците в колонията трябва да бъдат стригани повече.

Чудесна новина. Пред нашия блок има масово семейства с 2 автомобила. Палят се само лятото да си ходят на село. Да я направят не 600, а 1600! И данъкът за автомобил трябва да е далеч по-сериозен.

Ти какъв си, като живееш в блок?

Къде да живея в града?

Значи ГО 1000,данък 500,винетка 300,данък Бойко 200,бензина по 10 лв литъра.-а карайте по перфектният магистрали, карайте де!

Трактор да ви гази алчни копел9аци.

Сам не разбираш колко директно си описал ситуацията.