Готова ли е България за енергийния бум тази зима

Енергосистемата е в готовност за студовете, но проблемите с инфраструктурата, енергийната бедност и високите сметки са притеснителни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съсипителят на българската енергетика.

ВИНАГИ , отоплението на ТЕЦ е било най евтино и изгодно ! При тези цени на : кюмюр , пелети , дърва , ток отоплението с тях е 4 пъти по скъпо от това на ТЕЦ за еднаква площ на жилището а като сложиш и трудът става 6 пъти ! Я съм РОБот

Авторът знае ли значението на думата "бум"?

Значи не съм сигурен, че хората знаят не за енергиината криза която ни очава а за сметките които ни очакват! Не знам дали знаете, но от 01.01.2022г минаваме към свободния пазаз за потребление на електричество! Не зависимо дали си фирма или частен потребител! Това значи, че всеки от нас трябва а си избере енергодоставчик за една година! Това ще каже, че всеко домакинство ще трябва да си заяви годишно потребление на ток! Съответно енергодоставчика прави договор и вие си заплащате ежемесечно този ток! Е естествено ще плащаме и таксите и печалбата на енергодоставчика, но това още по-малко се споменава! Това как да е, но сега на свободния пазар цената на мегаватчас е около 500-600лв! Естествено разбирате, че ние няма как да платим 600лв ще платим поне 1300лв след таксите и печалбите на разлините "наши" "хора" по веригата! И това не е кой знае какво но се оказва, че ако вие примерно заявите 1 мегават час за цялата година но случайно изразходвате малко повече то има разни глобички и наказаниица за вас! Та да ви е честито новите сметки за ток от 01.01.2022г. Сега искам да кажа, че таз работа не е приета сега! Таз работа е приета преди 4-5 г. гато ни оправяха герберастите! Те тогаз това, както и много други неща де, си го заметоха под килима и не казаха нищо и народното събрание го гласува и ....! Та честита нова година и весела коледа!!!!

Естествено, че сме готови!!! Затова Кирил Петков обяви, че ваксинацията е приоритет номер ЕДНО!

Тоя като го гледам как ръчка със щангата, може и да направи някой енергиен "БУМ"!

ахахахаахахапаха

Да не връзват ITER-а към националната мрежа?! Оха-а-а-а!

ДИР, малко послъгвате. През 2009 година комисарят по енергетика към ЕК заяви, че Украйна краде газ от доставките за ЕС. Та, да си кажем истината, а!

На България и трябват още три нови АЕЦ. Можем да продаваме ток на Еврогейския съюз. Газа се увеличава и ще свърши. Петрола също. Въглищата ги забраняват Само атома ще спаси света от тъмнината и студа. Дори при глобалното затопляне ще трябва ток за климатици. Възможно е след години хората да живеят под Земята заради глобалното затопляне. АЕЦ работи и под Земята.

който в момента експлоатират... По-скоро деутерият ще го спаси, ама не точно сега, ами след 20-ина години...

Минавайте на дърва,прозорци и врати. Копайте въглища от изоставените мини. Бойкот на скъпия ток.

Кирил Петков ще закрие ТЕЦ-оте до 4-5 години. Важното за него е да вземе десетки милиарди евро от Плана за възстановяване.

Тока стана скъп и ще стане три по-скъп. Затова съм отсякъл 30 кубика дърва,имам над 400 гуми,чували с парцали. Хиляди врати и прозорци. Стотици обувки. Защото през свободното време целогодишно пълня буса при обиколките в София. През събота и неделя сека дърва в планината.

И много лъжеш...

"електрическата мрежа не е проектирана за работа при подобни натоварвания. Така ако всички преминат на отопление с ток и си включат бойлерите си на практика ще започнат прекъсвания на тока" А като всички минат на електромобили, каквито са директивите "отгоре" какво ще стане с електрическата мрежа ? Или дайте да преебем потребителите на обикновени автомобили, пък после ще мислим ...

Кобкото винаги е готова за първия сняг! Все изненадана и отгоре, и отдолу, и отпред, и отзад.... Със сигурност 240 нови плюс няколко хиляди стари и опитни бойци са винаги готови, ние с вас да му мислим с подготовката......

Проблем със инфраструктурата и самите доставки на ток няма да има или поне няма да създават проблеми. Но сметките за ток вече създават проблеми. А от първи януари и тока за битовите потребители ще скочи поне три пъти. Това при положение че си произвеждаме сами електрическия ток, изнасяме 40% от произведения ток и АЕЦ Козлодуй трупа милиарди печалба. Но разбира се за това драме на кожи последните шест месеца са виновни предишните.

А кои да са виновни, а гробарче? Кой остави фирмите и най-големите , без дългосрочни договори за ток? КОЙ подписа Зелената сделка за ток? Кой организира енергийната борса така, че да могат да си правят врътки и необоснвано да вдиат цените? Кой допусна озаконяването към мрежата на фотоволтаци, които не са актувани, само и само да вземат по-високата субсидия? Кой св съгласи да плащаме от бюджета въгледните квоти на Марица 1 и 3? Да продължавам ли? Много бързо и удоно ги забравяте нещата.

тръгне ли комунист да ми приказва спирам да го слушам, защото като си отвори устата и потичат само лъжи

По всички такива въпроси, се отнасяйте до енергийният "експарт" Мартин Димитров.Той например смята ,че ядрена мощност се строи като къщичка с "Лего",за няколко месеца, че даже и по-бързо.

" Именно това се случи през 2009 г. на 8 януари, когато Газпром спря доставките ...".. А по-нататък - " В наши дни подобна криза е малко вероятно да се случи, защото се смениха пътищата за доставка на суровина..." Като се има предвид, че азерскио ни газ е под 10% от доставките, а останалото си е пак руски, но по друга тръба.. Какво пречи Газпром да врътне кранчето.. Май сте в противоречие с действителността.. Например за проверката на ЕК на станцията на ВХОД в Украйна и на станцията на ИЗХОД за ЕС. И оня доклад - "на входа на ГТС на Украйна ИМА ГАЗ С НАЛЯГАНЕ, позволяващо транзита за Европа. На изхода -от Украйна за ЕС - НЯМА НИЩО.." Та чак тогавашния еврокомисар Шефчович се принуди да каже - Украйна краде газ от Европа..

Какви са тез "енергиен бум"... Кажете си го по народно му РАДЕВА ЗИМА !

Радев сключва договора през НОЕМВРИ 2012-та? Радев построи Балкански поток без КРАНЧЕ ЗА България? Радев ли обеща на Брюксел до 2030-та да си озеленим 55% от икономиката, а кабинето и НС взели решение да сме ва 40%.. Радев даде находището в Девенци на американците от "Дайрект петролеум" на концесия. Ама на тях не им се връзвала калимерата, та нямало да го извеждат в промишлен добив.. Ти да видиш как сме се заблуждавали..

Щото Борисов отиде на крака при Путин и получи по-ниски цени на газа. Някой от сегашните да отиде да договорим нещо? Или поне да се опита? За цената на тока пак ли Борисов ти е виновен при положение че сами си го произвеждаме? И цената на тока скочи именно последните шест месеца? Миналата година като пак беше covid защо нямаше такива скокове на цените?

Казваш отиде.. И Гданск що го забравяш? Като му казаха в лицето - на тази среща АЗ трябваше да спя. А не ВИЕ.. АЗ бе ПУТИН, не Бацето ти.. Па после в ДВЕ години ТРИ пъти подписа за ЮП-то, че и обект в НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ издигна. А после в парламента си призна - НЕ ЗНАМ КАКВО КЪМ ПОДПИСВАЛ.. А Белене - колко пъти го строяхме, па спирахме.. Събуй си и чорапите - ка да ти стигнат пръстите да ки ги преброиш..

Б.Б. : "Белене е един голям гьол".

Нещо против ли имаш?

Крипто фермата ме топли целогодишно.

Днес криптофермата, утре само криптата...