17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако жените излязат от пазара на работна сила, за да стоят в къщи и оглеждат деца, как ще бъде осигурена издръжката им, и кой ще компенсира разходите?Сегашната система не позволява отглеждането на много деца с доходите на единия родител.

Като не се дига заплатата си дигат чукалата. 3 работи смених от началото на пандемията заради инфлацията. Бяха хубави и трите, просто заплатата се обезценяваше а повече не даваха. Лошото е, че края на кризата се не вижда.

От по вече от две години никаква индексация на заплатите и съм подал предизвестието за напускане.Не може така господа вносни работодатели.

1.Във връзка със статията и резултатите от проучването, ще кажа : 2.50 + от персонала ми се иска да ги няма. 3.Давам им какви ли не бонуси, за които аз плащам данъци и осигуровки, доволни са от заплатите, 4.Ноооо не им се работи. 5. Когато прибрах 50 % от персонала във фирмата ми, защото бяха ги изгонили от др. фирма, заради количествено и качествено не справяне, им показах как трябва да работят. 6.Да, повишиха количеството и качеството, но спряха. Те искат да работят само за собствените си заплати.За това са изгонени и от предната фирма. Собственикът ,казал на счетоводителя ми : За 200 BGN, които ми остават /месец,не ми трябват. 7. Един пример: В момента момиче на около 45, завършила УНСС, баща й има заведение. Не му помага. Няма стаж ,та я писахме във фирмата на дъщеря ми, за да направи 1 г. ,за да иде на борсата. Да вземе и от там. НО казва:Искам да работя, но за 3 000 BGN чисти,преди поне 7-8 години. Дъщеря ми й казва: ами за тези пари , ти трябва да изработиш... 8. Грешката в статията е, че на всяка заплата не е посочена допълнителната сума ,за осигуровки и данъци. Като сложим и тях, някаква добра печалба за фирмата. Смятайте ! 9. На подобни аз казвам :Направи си фирма ,печели, давай големи заплати, внасяй данъци и осигуровки. И Бъди Успешен ! 10.Вж. т. И да прочетат ето това : Виц: " Всичко е в мотивацията Млад предприемач от София отишъл в едно село да става фермер. Срещнал в кръчмата местните животновъди и ги попитал: - Можете ли да ми продадете крави за едно стадо? - Можем – отговорили му доволни селяните. Видели го, че нищо не разбира от животновъдство и му продали най-старите и болни добичета................. "

Понеже давате големи заплати, а персонала очевидно не работи Моля коментирайте и ситуацията в която персонала работи и ви изкарва 10 пъти повече от това което му давате, колко тогава са ви разходите, колко ви е печалбата Никой не казва че е лесно да си работодател, но от работодател до робовладелец смятам има разлика Когато персонала работи и ви носи печалба тогава му плащате, ако не ви носи печалба моля недейте да лъжете че го носите на гърба си, очевидно хора напуснали друга фирма могат да имат куп причини не само изброените Всеки бизнес който плаща повече от колкото изкарва фалира, проста математика. От шефове с претенции но без нищо насреща как искате да се чувства вашият работник, много щастлив, много мотивиран? Вярно е че хората не знаят какво искат и какво могат, но моля отговорете и за тези който могат и знаят, на тях сигурно им давате космически заплати или това не е вярно, работодателите не си ценят персонала затова напуска дали за пари или условия, че не рядко и към чужбина поради горните неща, а вие искате да ги задържите, какво им предлагате?

Като можеш и знаеш, казал съм : Направи фирами давай, давай. И вземай, вземай.

2022-06-25 10:54:27 Такава е реалността навсякъде (нерегистриран) И причината за това е – казано на прост съвременен език,– че тази матрица, с която живяхме досега, е изчерпана. ---- ЩЕ Е СЪЩАТА , НО С "НОВО ИМЕ" ...И ЩЕ БЪДЕ ВИРТУАЛНА ... МНОГО ХОРА ЩЕ "УМРАТ" БУКВАЛНО В "МЕТАВСЕЛЕНАТА" ... СВЕТОВНАТА МАФИЯ ИСКА ИЗБИВАНЕ НА 70% ОТ ОВЦЕТЕ , ЗАТОВА БЕШЕ РАЗИГРАНА "ВОЙНАТА" В УКРАЙНА ... "МАТРИЦАТА" ИЗОБЩО СТЪПВА НА ХИПОТЕЗАТА, ЧЕ ЧОВЕК ЗАДЪЛЖИТЕЛНО "ЩЕ ИСКА" И "ЩЕ ДАДЕ ВСИЧКО" ЗА ДА ГО ПОЛУЧИ, АКО ТРЯБВА С УНИЩОЖЕНИЕ НА ВСИЧКО ОКОЛО СЕБЕ СИ ... ЧРЕЗ ВНУШАВАНЕТО НА ТАЗИ ХИПОТЕЗА СЪВСЕМ ЛЕСНО СЕ РЕАЛИЗИРА УПРАВЛЕНИЕТО НА ОГРОМНИ МАСИ .....КОГАТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ ВЕЧЕ ТЪЛПАТА НЯМА НА КЪДЕ ПОВЕЧЕ "ДА КАЧИ" МАФИЯТА, ТЯ ОРГАНИЗИРА "СВАЛЯНЕТО" НА ТЪЛПАТА НА ДЪНОТО , ЧРЕЗ - КОРОНАТА, ЧРЕЗ "ВОЙНАТА", ЧРЕХ ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА, СЕГА ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ И ТОТАЛНЕ УМИШЛЕН ГЛАД ...ЗА ДА ВИ ИЗБИЯТ , ПО ДРУГ НАЧИН НЯМА КАК ДА СЕ СПАСЯТ, ЗАЩОТО СИ ЗНАЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, ИЗВЪРШЕНИ СРЕЩУ ВАС ... И ЧЕ НЯМА ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ !

РАЗКАРАЙТЕ НЕКАДЪРНИТЕ СИ ЕЙЧ АРИ. Достатъчно добре ли се вижда? Айде още по-видимо ще го направя: РАЗКАРАЙТЕ НЕКАДЪРНИТЕ СИ ЕЙЧ АРИ (ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ) И след това оставете топ кадрите си да си създават екипи по тяхно осмотрение към задачите.

"осмотрение"??? Е твоят "ейч ар" не си е свършил работата. И учителката по БЕЛ. Хайде без претенции. Ставаш за "общак" на строеж.

Нормално, работодателите не искат да вдигат заплатите. А и инфлацията не прощава. Хареса им на големите компании вече десетилетия да на плащат както трябва и вместо това да си надуват цените на акциите и бонусите на големите шефове...

Аз също съм за съжаление в тази категория. Лошото е, че откак партия ГЕРБ вече ни управлява 12 години съм зле. А сега пандемия, война, и тотален крах! Свалиха правителството на Кирил Петков, а това ще доведе до разпадане и на държавата! Бих си сменил работата с някоя която не е свързана с мафиотските фирмички на ГЕРБ, с които за съжаление продължаваме да работим. А те ще фалират, заради санкциите срещу Русия! Бойко Борисов е приятел с Валентин Златев, шефа на Лукойл България, дъщерно дружество на руския гигант Лукойл. Бойко Борисов е свързан с руски капитали. Няма да се старая да го доказвам, знам го! Бойко Борисов обслужваше руските газови интереси, иначе щеше да намери неруски газ досега. Бойко Борисов е в приятелски отношения с партията ДПС, естествено и с нейния прословут представител, Делян Пеевски, също свързан с Русия и следователно включен в закона "Магнитски". Делян Пеевски е като другарчето, с когото никой не иска да си играе! Който има работа с него ще изгори! Включително и фирмите и фирмичките на ГЕРБ! Е, затова имам причини да напусна работата си и да потърся такава, независеща от провалени фирми.

Няма тема, която да не сте опоцкали с манипулации, гадни соростролове. Ужас.

все политиката ви пречи. Особено на такива като теб. По цял ден във форуми, но работел всеотдайно за фирмата. Идиотщина, троле.

Да,искат да напуснат и то със скоростта на светлината,но не за да останат в България и да работят за друг български феодал,а за да напуснат държавата... Българите бягат от българските феодали! Най лошото е,че Инспекция по труда не си върши работата и не внедрява хора да видят,за какво става въпрос в българските фирми. Идете примерно в Спиди,централен склад в София,там работят най големите роби,срещу които постоянно се крещи,работят нон стоп извънредно,като физическия труд е тежък и изморителен,винаги намират ,за какво да те порежат за да не вземеш добра заплата,отношението е,като към свине,текучеството на персонал от тази фирма е най голямито в България,но проверки срещу Спиди няма,а хората бягат презглава...

И причината за това е – казано на прост съвременен език,– че тази матрица, с която живяхме досега, е изчерпана. Затова се говори за restart/reset. Младите хора не виждат с,исъл в това, което правят, а и са материално, в една или друга степен, осигурени от предишните поколения (естественото натрупване на материални активи).

Къде са осигурени. Нищо сигурно няма. Прав си за мамините синчета на по-замогнатите, или софиянци. Излезте и вижте истината. Всеки се оправя на запад и влага отмалко за тук. Осигурени бяха родителите им. Сега същите родители са на по 55-65 години и същите постояно питат 'Айде бе, направи къща, семейство'. На по 23 години са строяли замъци, ние на 23 години нищо нямаме, а не сме спряли да учим/работим.

Осигурени са да. И са диви комплексари. Само идиот може да си избива комплексите за малоценност върху децата си. За съжаление е масово явление. Поколенията след комунизма, който всички дружно мразим, живеят в система даваща нулева гаранция социално. Това до такава степен смазва псхихологически хората, че раждаемостта е в критичният минимум а смъртността в критичният максимум.

Интересно. Аз не мога да напусна работното си място,щото работя за себе си и фирмичката си е моя.Тъй като е много микро,с мен работят на трудов договор само още трима души.Двама са от самото начало,т.е.,19 години.Третият е от 9 години.Никак не е лесно,но някак си се справяме.Ако някой от тях си тръгне,ще ми кофти и бих го преживял,като лично мой провал.

Най-лесната пътека към бърнаут и тотално омазване е точно тази емоционална интерпретация към работата и хората около нея. Като потърпевш от подобно мислене, просто подавам топка: Хората са твърде сложни и непредвидими за да се проектира върху тях дългосрочна отговорност. А ако нямаш опция да замениш кадър в името на бизнес процес, нямаш бизнес. Имаш само процес:) А конкретно по темата на публикацията: ОТВОРЕТЕ КЕСИИТЕ АЛЧНИЦИ. Като минимум със закон трябва да бъдете задължени заплатите да са закачени за инфлацията, а не да печелите И ОТ НЕЯ. Поредното доказателство, че масата е с робско съзнание. Нищо няма по-голямо значение в съвременният свят от това заплащането да е закачено към индекса на инфлация. И никой не си прави и устата. Матрял.

2022-06-25 09:17:03 apocalypse now (нерегистриран) Това се нарича саботаж и саботьорите подлежан на разстрел. Все пак сме във война! ------ .... СЪБОТАЖ Е ДА ИМА ТАКИВА СМЕШНИ ЗАПЛАТИ, ВМЕСТО ДА БЪДАТ УМНОЖЕНИ ПО 3 А ЗАПЛАТИТЕ СА ТАКИА, ЩОТО ДОБЕВАТА СТОЙНОСТ ВМЕСТО ДА ОСТАВА 10% "ПЕЧАЛБА" И 90% - ЗАПЛАТИ, ОТИВА - 90% ЗА "ПЕЧАЛБА" И 10% ЗА "ЗАПЛАТИ"

Имам удоволствието да работя с хора от цял свят. Изградих кариера, имам много добра позиция, с много добро заплащане в западна компания. И ако ме бяхте питали преди 10 години щях да ви кажа, че това ми е една от целите в живота. Да, но реалността често не отговаря на очакванията. Всичко си има цена и с времето човек осъзнава, кои са реалните приоритети в живота. В момента разработвам собствен малък бизнес и с в едната ръка си държа молбата за напускане. Едва ли ще работя за някой друг повече в живота ми. И по преки наблюдения това е масово явление по цял свят.

Не се променят за всички по този сценарии. Пример: След 20 години поцепване с клиенти, програмисти, дизайнери и кретени, затворих кепенците и се примирих с мисълта, че парите не са всичко. Баланса от натовареност, свободно време и адекватно заплащане е златната среда. Както обясних на последните си клиенти: Не се отказвам. Просто се боря за спокоен сън.

Един ветеринарен лекар, наскоро ми каза следното - търся лекари да назнача, но като видя, че пишат "шт" вместо "щ", веднага го гоня.

Идва рецесия и много хора ще бъдат съкратени от настоящата си работа следващите 12 месеца Ако искат да напускат сега таман ще помогнат на колегите си да си запазят дохода

Карай си таксото и не разсъждавай, неграмотнико.

Ти защо мислиш, че ако си работил дълго време на едно място няма да те съкратят при рецесия?

Това се нарича саботаж и саботьорите подлежан на разстрел. Все пак сме във война!

2022-06-25 08:55:02 5 (нерегистриран) Приказката за Богданка е ясна - който не работи, не трябва да яде. ---------- ТИ ТРЯБВАШЕ ДА СИ ГЛАДЕН , ЗАЩОТО ЦЯЛ ЖИВОТ НИЩО НЕ СИ "РАБОТИЛ" .... А СИ БИЛ "ШЕФ", СИРЕЧ - ПАРАЗИТ !

Раждаемостта е обратнопропорционална на богатството. Германия бедна ли е, та раждаемостта е по ниска от нашата.

Една работничка ме напусна и след 15 дни дойде да я взема пак. Хората мислят, че на друго място е цветя и рози!

Без инвестиции няма как да има добри работни места в БГ. Инвестициите отключват този процес. Като няма добри работни места няма какво да се сменя.

На никой му не е постлано! Трябва труд и самообразоване. Приказката за Богданка е ясна - който не работи, не трябва да яде.

Работните отношения се промениха значително. Различните типове служители реагират по различен начин на опити за натиск от работодателите. Като тенденция склонността на служителите да прекъсват трудовите си отношения нараства.

Да бе да... да напускам...Да не съм луд... Отпуски, премиики, командировки, сигурна заплата, осигигуровки, при това уморен вода не пия.

УМНОЖИ ПОНЕ ПО 1,5 - ПЕЧЕЛИ ! ПИТАЙТЕ ТЕЗИ, ДЕТО НЕ ИСКАТ ДА УМНОЖАВАТ - КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯХ ... ЗАПОЧВАТ ДА ИЗВАЖДАТ ...

Доскоро не се замислях да сменям настоящата си работа. Но... мога да кажа какво ме кара напоследък да мисля по друг начин: 1. Колегите, които нося на гърба си (вечно някой е в отпуск или в болничен, съответно вършене на чужда работа до безкрай; вечно някой нещо не е разбрал, съответно обясняваш или го вършиш вместо него...). Колкото си по-съвестен и можещ, толкова по-зле за теб. 2. Недооцененост и подцененост на това, което върша. И не говоря само за материалното измерение на нещата, а и за емоционално усещане. 3. Толериране на посредствеността за сметка на реалните професионалните качества. 4. Връзкари на хоризонта.

Щом вече си осъзнал всичко това значи е време да смениш държавата. И там не е лесно но ценят много повече това което даваш от себе си.

Народът си живее царски, хиляди хотели и заведения са бъкани с народ! Добре, че влязохме в ЕС!, че каква мизерия беше при комунизма!

Но пък сетингите им са на мрънкалници, все нещо им криво, мрън-мрън-мрън...

Най бързо топящата се нация, в някои области все едно е паднала атомна бомба, няма лекари вече...

Ние държавата искаме да напуснем