Големите банки в Европа създават нова платежна система

Инициативата за незабавни плащания ще се съсредоточи върху директните преводи от карта към карта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД НАСТЪПВА С НЕВИЖДАНА ЯРОСТ! ЗАД ПРИКРИТИЕТО НА КОВИДА! СКОРО НЯМА ДА ИМА ПАРИ КЕШ, ЗАЩОТО ДАВАТ НЕЗАВИСИМОСТ! САМО ВИРТУАЛНИ ПАРИ, ЗА ДА СТЕ НА ПОДЧИНЕНИЕ НА БАНКЕРИТЕ!

Глупак , кеш парите никога не са били от значение. Като имаш кеш пари и като решат да ги обезценят какво ще мрънкаш тогава ? Хем малоумен хем всичко с главни букви. Ако толкова си се загрижил , си вземи 2 3 4 апартамента или купувай злато. Със сигурност няма да се обезценят толкова колкото парите , без значение в каква валута са.

Добре измеслете го, но всъщност отдавана е измислено точно това, което е описано - Револют

Ако новата система е независима от САЩ, тогава добре. Но ако не е независима, значи "Пременил се Илия и пак у тия". Както "токън"-ите на банките. Същият електронен подпис, но важи само за конкретната банка. Да вземат пари и за това нещо, вместо хората да платят един универсален електронен подпис, който важи пред всички държавни структури и изобщо в цял свят

Revolut \m/

ТОЗИ 111 !! ТАКИВА МЪРЛЬОВЦИ СЕ РОВЯТ В ИНТИМНИТЕ ОТНОШЕНИЯ НА СВОБОДНИТЕ ХОРА , СЕГА ИМ СЕ ИСКА ДА СЕ РОВЯТ И В ПАРИТЕ ИМ ! СИГУРЕН СЪМ , ЧЕ ТОЗИ 111 Е ЛГБТИ ДРИСЪК ;)

я дай ЕГН да ти пратя колегите от закрила на детето....

Е ОТ СЕКТАТА НА НАДНАЦИОНАЛНИТЕ КУКУВИЦИ !

криптото и масонският бигбрадър , който ще ви превърне окончателно в затворници на матрицата са вече тук !

Бай Ганьо не признава технологии... Той си бичи кеш...

И КАКВО МУ Е ТОЧНО ЛОШОТО НА КЕША ? ВИРТУАЛНИТЕ ПЛАЩАНИЯ ТЕ ПРАВЯТ ПРОЗРАЧЕН КАТО МЕДУЗА , И СЪЩО ТОЛКОВА УЯЗВИМ ЗА БАНКИТЕ - КАТО МЕДУЗАТА НА ПЯСЪКА .

А от кого се криеш? Наркодилър ли си? Наемен убиец?

че трябва ли да съм наркодилър и/ или наемен убиец, за да НЕ искам да бъда следен ? просто НЕ искам! имам право на личен, инкогнито живот... иначе по-добре да се гръмна!

АБЕ ПРЪДЛЬО ОСРАН , С МОИТЕ ПАРИ ЩЕ ПРАВЯ КАКВОТО СИ ИСКАМ! НА ТЕБ ЛИ ЩЕ ДАВАМ ОБЯСНЕНИЕ ! МЪРЛЯЧ ;)

Мърляча е този които неможе да се приспособи към действителността и се пени по форумите и пръска лига от злоба. Сещаш се кой е. Като не можеш да жиееш в този свят... въжа, влак, висока сграда... чао

Сериозно ли питаш дали някой спестява своите пари в банка, откъдето ти взимат всеки месец такса за "престой и управление" и отделно всеки може да ти ги деъпне я НАП, я чси, я банката за неизплатени такси, малко ми е тъжно за това комсомолско мислене на човек живеещ в 21 век. Има доста алтернативи недосегаеми от правителствата по света и там е мястото, където трябва да бъдат отделяни вашите спестявания, а не в наглите и жалки банчици, които само се опитват да грабят дивиденти от своите клиенти, много жалък пладнешки обир от който избягах преди доста време и нямам намерение да се връщам, финтех технологиите са доста по сигурен пристан за картови разплащания. Благодаря. Един стар български лаф е че в банката трябва да имаш само задължения, нищо друго, така и правех, даже и това вече приключи!!!

че някой разбра какво им казваш! По-специално тези, които са скарани с математиката. В БГ отдавна няма банки, аз им казвам ТАКСАДЖИЙНИЦИ.

Уоу революция хахахах, просто тия динозаври се плашат да не изпуснат кокала понеже се появиха модерни финтекс банки които са светлинни години пред тия Вогони...

Не бе прятелчета ще се разделят с Америчко аконтролът си тотален и си остава

И каква ми е далаверата да плащам с новата система? Може и да я ползвам ама ако е безплатна. Всеки трябва да ми плаща за да бъда негов клиент иначе не съм. И сега ако имам карта трябва да плащам поддръжка - нЕма начин. Аз пари за глупости не давам. В големи магазини много рядко пазарувам съответно и да имам карта не ми върши работа трябват пари в кеш! Обичам да ходя на планина. До сега не се сещам в някоя хижа да съм виждал ПОС устройство. Т.е. там пари в картата е като да нямаш пари. Единствено някои държавни институции не приемат пари в кеш и се налага банков превод...е ок преживявам го , защото просто се налага. На скоро едната ми банка сложи неоправдана такса. Веднага смених сметката по която получавам пари и започнах да я изпразвам. Да са мислили по-рано. Извод: Новите технологии са нещо хубаво за германците и холандците, но не и за южна Европа където тече животът. Повече от 50% са кеш - ами слагайте още такси и над 80% ще станат кеш, малоумници. Ако искате нещо да е контролирано от вас трябва да си плащате за това.

Няма нищо лошо да си динозавър.... я виж Дийп Пърпъл, Ози.... все пичуви.

В някои европейски държави не се плаща за поддръжка на сметката ако имаш определено годишно салдо (над 500€) или ти превеждат заплатата (ако си на заплата) или си плащаш режийните. Просто в БГ се прави при от абсолютно всичко! Но ще дойде и това време (надявам се) да не се плащат подобни “екстра” такси.

Че аз с моята Visa си плащам без проблеми като помисля навсякъде в Европа. Е, безтам Албания, Черна гора, Косово, а и Андора, които не се е случило да посетя досега.

Албания е жестоко. Съветвам Ви да отидете някой ден с достатъчен брой леки в джоба. Страхотна природа и готини хора. Бирата си я бива, кашкавалът в Елбасан също има запазени замъци от първото българско царство, както и имената на накои реки и квартали на градове. Там банки никой нормален човек не признава познайте защо, а най-хубавите им стоки се продават или по тротоарите или на пазарите, където разбира се няма ПОС.

Тая статия предизвика асоциация с една песен на Iron Maiden - "The number of the beast". https://www.youtube.com/watch?v=WxnN05vOuSM

Това е преоваода от началото на песента: "Горко на теб, О, Земя и Море Защото Дяволът изпраща звяра с гняв защото знае, че времето е кратко Нека разбере, който има разум..."

докато можем ще плащаме в брой и на ръка гогато ни заставят .....към Гората без да се връщаме

2022 г чак, тия са големи мързели и рантутници

Сериозно?! Да не са се усетили 11 години след биткойна случайно?...

Нееее, целта е масови картови разплащания и борба с корупцията кеш. Само че премълчават, че банките удрят с такса всяка транзакция. Гарантират си печалбите, не че са се загрижили за обикновения човечец.

Например в Дания има една така наречена Данкорт. С нея си плащам навсякъде вкл. в чужбина без каквито и да било такси. С картата не е толкова лесно да се сдобиеш, но имаш ли я, прпблем няма. Защо и другите държави да не последват примера?!

"Системата ще бъде от полза преди всичко за европейските граждани..." Аз не желая системата да ме следи каде, какво и колко съм купил, така че не ми е от голяма полза. Още един инструмент за следене и контрол на хората. "Съществуващите решения за цифрови плащания в Европа са фрагментирани и клиентите все още не могат да плащат цифрово навсякъде." Тоест, сегашната система не е толкова ефективна за следене и контрол на личните финанси на хората. Аре бегаѝ от тука. Като сте толкова загрижени да ни създавате тези "удобства", защо първо не ни попитате дали ги искаме?

Плащай кеш, бе кретен! Много ги интересува примерно германците какво си плащал, че да те следят.

Ами в талъв случай ще продължават такива като Божо да плащат милиони в брой, за да прикриват престъпленията си!

Първите крачки към контролирани и държавни криптовалути. От страх и ужас от грипа, скоро едни презервативи няма да си купите, без да има следа от това. А да скриете някой лев за черни дни - няма шанс. Ама сега пляскайте, през телефончето, с ръкавички, с маска, с шлем:)))

Защо да го крия? Спестен в картата (сметката зад нея), си стои там, докато потрябва на наследниците. Не се заяждам, обяснете, моля.

Карай дядо ти да ти купува презервативите, пък нека остане следа.

Ама ти сега като пестиш, под дюшека ли ги пазиш тези пари или във възглавницата или в депозитна сметка в банка?