Глобален минимален корпоративен данък 21%: СБ предупреди, че е висок

Световната банка предупреди да не се приема висока минимална данъчна ставка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

американските корпорации ги напънаха да плащат данъци в ЕС и веднага почнаха да мрънкат за минимален данък

Що не се навият на нашата- 10%, а? Да приемем тяхното, ама само с три завода за автомобили от по 2 млрд долава всеки като инвестиция. Инак каква ни е файдата да им се навеждаме пак?

Глобален данък означава всички държави да са на едно и също икономическо ниво и цикъл, което не е вярно. Отделно всеки обича да прави каквото си иска.

Хех, и @КОЙ ще го наложи този данък? Всяка Държава е суверенна.

Едни хора са харчили повече, отколкото имат и не могат да върнат парите и сега целия свят ще трябва да им плаща сметката! Или в най-добрия случай искат целия свят да заприлича на тях, зацапани. Защото когато си изцапан(осран) сред компания от чистоплътни се виждаш от километър, но когато има и други, като теб с шарено-кафяво-опръскано облекло, някакси се сливаш с пеизажа(посерковците).

От къде на къде сульото Байдън и кукувицата Меркел ще ми определят на мен какъв да плащам аз моята държава? Ако го приемат тука путките в парламента за пореден път ще си проличи ква долна колония сме

мечтай си

21% това, 20% ДДС на всичко, и разните задължителни осигуровки които не били данъци - и какво, 10% останаха ли за тоя дето има да дава. Колко лоши били феодалите дето събирали десятък......

Ако тук се сложи данък печалба 21% - жална ни майка. И без това ефективната данъчна ставка е висока (защото тук не се признават за разход най-нормални и естествени харчове на фирмите). 21% може, но тогава трябва да махнат данък дивидент, данък "уикенд" , начисляването на данък при източника при редица случаи и т.н. Иначе ще загубим и без това минималното си предимство.

А да видим как ще го наложат на Китай или Русия тоя данък... А ЕС ако клекне - ебати и колонията...