Германската икономика навлиза в рецесия, свива се с 0,3% през първото тримесечие

Инфлацията се отрази тежко, като потребителите харчат по-малко за храни и дрехи

Обратно в новината

Коментари - Германската икономика навлиза в рецесия, свива се с 0,3% през първото тримесечие | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха-ха, другата статия беше: "Европейската комисия обяви край на зависимостта от руските изкопаеми горива", на това се казва "напредък"!

_stankow

И пак даянят дойчовците. Да ти взривят газопровода, да те изнаислят отвъд океана да караш газ, да ти затворят 4 атомни централи и пак само 0.3% намаление ... Добре, че зимата беше мека ! А догодина ?

по радиото как се кефят,че хранилищата им били средно на 73% пълни-благодарение на топлата зима;)И нито дума за намаленото потребление от индустрията:))))Но пък са много неприятно изненадани от непрекъснато растящите цени на основни потребителски стоки,да не говорим за строителните материали:)))))))))))Без да се заяждам,няколко пъти приканих тук русофобите,уж живеещи в Германия,да коментират сметките си за ток и отопление-само да напишат числата,ние ще си направим изводите;)Досега само Хабек(министърът на икономиката) изрева за цените на втечнения газ;)

Даааа, виждам как сдавам тука апартамента и тръгвам към Воронеж... :))))

Не ти се получи....

В Русия искат 6-дневна работна седмица заради санкциите В Русия бе предложено да се въведе шестдневна работна седмица, съобщи близкият до Кремъл в. "Известия". Това е наложително заради западните санкции, се посочва в обръщение на Асоциацията на предприемачите за развитие на бизнес патриотизма "Аванти" към ръководителя на Министерството на труда Антон Котяков. ////////// МАРШ в проспериращата раZZия, тролове смешни! :))))))))

Ако санкциите работеха всички в Русия щяха да са безработни.А сега всичко живо бачка яко.Колко +дават на БВП на Русия? А кво става с обора,Швабия,ОК? Рецесия, стагнация,безработица и накрая финито.А?

Онзи ден в Турция. Нафта -1,85лв. цигари-3,50лв. обилен обяд-24лв. геврек със сусам -7 стотинки.Най-голямата чорапена фирма в Русе затваря и се мести в Турция.(тя си е турска де)Нека да не са в ЕС.А за нас голям келепир че сме европейци.

Вървете да живеете в Турция е, КО сте се размрънкали! :) На мързеливият мрънкалник все ЕС му е криво!

Ами тичкай да живееш в Германия бе палячо - какво даваш акъл кой къде да ходи и от какво да се оплаква ? Сравнението бе необходимо, за да се види колко крадат европедалите, на които ти се кланяш - едно е също нещо струва пет пъти повече, защото гейзерите от ЕС искат да живеят на наш гръб ! Защо това те затруднява така - от смяната на пола ли е или от шмъркането, нали си евроатлантик ?

Чакаме сикимнайстия пакет санкции.Само кръгъл идиот прави едно и също нещо десетки пъти без някакъв ефект,Обаче на Газпром спаднала печалбата а забравят Мин год.колко млрд.наляха у швабския Унипер да не фалира.

Глупости какви санкции, какъв Газпром те гони. икономиката им беше на ръба на рецесия още преди Ковид-а

Глупаво е да се подиграваме на западняците при положение, че всичко ще е на гърба на работещите и ще страдат нископлатените. Отделно ако гледаме мизерията у нас , колкото и да са зле германците са в десетки пъти по-добре от БГ-то и неспиращата миграция на (млади) кадри го доказва.....

МВФ излезе с предвиждания за това още миналата година. Тъпите политици да продължават с безумните си политики. Накрая ще ги обесят по площадите и ще приключи всичко за тях.

Енергията е основа на всичко. С колкото по-малко енергия разполага човек, толкова е по-беден, толкоз му е по-гладно и студено. Немците си разршиха енергетиката, това което става беше напълно прогнозируемо. Руските доставки на евтина енергия и суровини (за получ на които също трябва енергия) просто маскираха тоталния провал на "зелената" "енергетика". При изобилие на ел.енергия, няма проблем даже и бензин и газ да се синтезират просто от въздуха. А когато нямаш енергия..... ми освен да се утешаваш с мисълта че си "зелен" (дебил) друго не остава.

0.3% дръж ми шапката. Миналата седмица тоалетната хартия (нарочно взимам за смях този продукт) беше 4.40. Сега е 5.00. Преди 1г беше 2.40. :) Дизелът поевтинява все повече и повече... няма кой какво да вози с камионите..а не са на водород ;)

Тук е 12 лева, тази от 1 кило, т.е. е по-скъпа!

винаги е било по-скъпо в България.. колониите се изтискват.. Все пак Бочко го назначиха от Конрад Аденауер...

Време е за 12 ти пакет санкции.Ако нещо не е проработило 11 пъти,то със сигурност 12ят ще е на късмет.Айде харлия,да е!

Не действали санкциите ли, действат и още как.

цената на газта е на ниво 2021ва година и тия загиват сега няма оправдания с тва ясно става, че санкциите работят ама работят срещу Германия

Тъпаците зеленисти простреляха собствената си икономика в крака

В крака?! В корема. Там е и по-болезнено

Не съм икономист ама с такава инфлация от над 10% не би ли трябвало ВБП да се увеличава сериозно ако не се променят нещата(потреблението и производство се запзава) .Ако сега е 0,3 надолу с тази инфлация .Това не значи ли че спада релано е много по-голям. Нека някой обясни дали инфлацията има пръст в изчислението на БВП ? Или се премахва първо ?

Пич, нали знаеш максимата на статистиците: Никога не се доверявай на данни, които не си манипулирал лично! По принцип си прав, ама нали виждаш - напоследък все по-често вместо да сравняват инфалацията на годишна база, те я сравняват с тази през миналия месец или предходното тримесечие. Така всичко изглежда по-добре от реалното. това е като гримиране на мадама - като си измие муцуната и от 20-тина годишно гадже става на реалната дърта, грозна вещица.

Хората от бранша си го казват:Лъжа, Долна лъжа, Статистика :)

Премахва се. И тук идва въпросът - колко точно е инфлацията

За икономика, в която валутата не е обезпечена с нищо, не е лесно да се отговори. Не ми се рови за Германия, но ще дам пример със САЩ. През ’72-ра Никсън премахва златното покритие на долара и от тогава Федералния резерв ( който няма нищо ведерално в него, а това са 12 частни банки ), може да печата почти свободно пари. По онова време, едни работещ мъж е могъл да изхранва и издържа жена и две деца и да поддържа дом. Сега и двамата родители да работят, едвам смогват. В САЩ сигурно почти всеки е счетоводител, защото без да си водиш строга сметка на парите и отчетност на разходите, няма да се оправиш. От 1933 година досега, доларът се е обезценил със 97%. И сега, колко е инфлацията там - 8,2% в края на миналата година или 97% ? 8,2% са спрямо предната година. А спрямо по-предната? Да съобщаваш инфлацията за кратки периоди прави някак проблема по-малък. Като се говори за инфлация, трябва да се уточнява, за какъв период. Инфлацията от 1933 досега е 2,233.56%. Сравнитлно скоро доларът няма да има никаква покупателна сила. Няма да струва нищо. Такава е финансовата система по дизайн, по чертеж и замисъл. И никой нищо не може да направи по въпроса.

Когато се изчислява БВП се взима предвид инфлацията. Също има и няколко ,различни начина на изчисление на БВП, но това не е съществено. Ако ще правиш сравнителен анализ, просто го правиш по един начин за всички и за всеки период и това е. Та, тези 0,3 процента са спрямо минал период. Което е притеснително, защото сега не сме в ковид пандемия и би трябвало работещите фабрики, заводи, учебни заведения, свързаните със услугите и социалния живот, цялата работеща икономика, да се справя по-добре, отколкото по време на локдауните. Но не е така. И това не е просто притеснително, а е плашещо. Работещата икономика да е по-зле отколкото, когато не работеше нищо....

при нас всичко е на много плюс

Щом това го обявяват публично - кой знае колко е зле в действителност ? Дали пък да не наложат още санкции на Русия и като купуват по-скъпа газ от сащ, вкарват повече мигранти (които не работят, а паразитират на гърба на данъкоплатците) и ако заделят повече пари за педали и наркомани (които също не работят, а живуркат безполезно) няма да им тръгне икономиката нагоре ? Защото, досега това правят и вървят надолу, вероятно си мислят "може би са малко санкциите, емигрантите и педалите" ? Дали вървейки в тази насока ще изплуват или ще затъват повече ? Гарантирано от урсула, борел и байдън - верните слуги на сорос ! Колко ли още им остава и колко живота ще съсипят, докато се махнат ?

А не може да бъде. Нали щяхме да фалираме Русия? Пък руският БВП скочил с 20%. Нищо де, ще дадем още милиарди на Усрайна а на немците ще кажем да ядат веднъж на ден за да са по-еко

Нали си внесоха инженери и доктори?! Не мога и тях да ги мисля!

0,3 % спад ама при 10 % инфлация на годишна база. Т.е реално спадът е 10 %.

Шайзе.