Германия започва изграждането на терминали за втечнен газ

Страната ще получава от САЩ синьо гориво, наравно с руските доставки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

tonk11

Виж как хубаво си и е написано-има терминали, няма мита, няма терминали, има мита. Това е истината. Всичко друго са празни приказки. Да живей демокрацията и свободната търговия.

Всичко е натиск да се купуват американски оръжия и газ. Това е. Иначе санкции и всички други екстри,вкл. война. Все большие государства сволочи.

Не мога да разбера колко трябва да си ненормален да напишеш 20 еднакви поста под една тема - само за "ватенките" . Искате да проверите колко минуса ще съберете за един ден ли? Европа беше силна с руски газ (ниска цена и своевременна доставка). Подмяната на руския газ с американски ще доведе до загуби за икономиката в целия ЕС и населението ще го отнесе по веригата (т.е. аз и всички нас).

Европа си беше силна и без руска газ! Справка годините на студената война. Русия стана нещо, когато Европа отвори пазара си за руски суровини. Сега се намери един комплексар, който съсипа всичко. Няма връщане назад.

След санкциите срещу Русия и вноса на тарамбуки Европа тръгна надолу. Не знам къде е възхода, който виждате, но в страни като Германия, Франция, Гърция, Испания, Италия, България определено проблемите се увеличават.

Газпром е с дългове от 3,6 трилиона рубли или 55 млр долара, заради потоците на Джуджето. Украйна смъкна цените за транспорт и Руслямска държава увисна като мокър парцал. Транспорта през потоците излиза по скъп. тази разлика трябва да се поеме от някой и най-вероятно ще е за сметка на Газпром.

ретарда, уКрайна трябва да си плаща, за да минава от там газ. За съветските тръби в уКрайна окупирани от клана Байдън друга газ няма! Само руска! Това можеш ли да го проумееш? Едва ли... като знам как смяташ процентите...

Ватните „български“ платени червени фашисти мразят България. Те служат на червения си фашистки господар-гном в Кремъл. Нещата в началото стояха така: Нямаше тръби от Азербайджан и Туркменистан. Нямаше изградени терминали за разтоварване на сгъстен газ от Катар и Америка в Европа. Но: В настояще време пет ледови клас танкери арктически клас Arc7 РАБОТЯТ, още 10 се строят. Россия в панике: США начали поставлять в Европу газ:youtube.com/watch?v=-8VxdkxqCFk 1. Терминала в Полша работи и приема газ от Америка. 2. Терминала в Гърция работи и приема газ от Катар и ще приема танкери от Америка. 3. Терминала в Испания работи и приема газ от Америка – цена 6$ 4. Терминал в Германия се строи и ще приема газ от Америка. 5. Литва е купила от Норвегия - Hoegh LNG и ще инсталира терминал за газ. 6. Китай отказался от российской Газовой трубы: youtube.com/watch?v=twStGc7WdlY 7. Подготвя се досавката на газ от огромните находища на Израел и Кипър. 8. Тръбата от Азербайджан вече работи, тя ще се свърже и с Туркменистан, където залежите са огромни. В бъдеще се очаква и включването на Иран. 9. Норвегия и скандинавските страни се задоволяват с собствен газ. 10. Благодарение на санкциите Северен поток 2 най-вероятно няма да го бъде. 11. Въпреки че руска тръба достигна Турция, при първа възможност турците ще минат на Туркместански, Кипърски и Израелски газ, поради факта че те на генетично ниво мразят пияната руска сган. В момента масово се строят още терминали и Американският газ ще залее Европа. Закупуването на ватен газ който е около 1/3- (35%) от Европа е на път да се преустанови. Никой няма да купи повече газ от ватенките и това ще ги довърши. Русия е като бананова република. Ватенките се хранят само с това, което пада от дървета - в случая подаръци, които земята дава. И когато свърши, Русия без развита икономика умира…

В Америка от петролните приходи за 2018 г. всеки жител на Аляска е получил надбавка от 1600 долара. От петролните приходи на страната за 2018 г. всеки жител на Русия получава: + 2% за ДДС, + 15% за цената на горивото, + 10% за полезните тарифи, +5 години до пенсионна възраст, +рентгеново облъчване на храната, +орязване на парите за медицината + ваксинации, химически отрови и орязани социални норми, и така нататък

Силно замириса на фалиращ Газпром и фалираща ватна кочина. Дните на бензоколонката раша са преброени... Всяка година влизат в работа все нови терминали- Полша, Испания, Германия, Литва, , за разтоварване на втечнен газ от Америка, Катар, Израел... Дори и съседката на тъпите ватенки Литва бяга от закупуването на газ от помийната яма русия. Литва е купила от Норвегия - Hoegh LNG и ще инсталира терминал за газ. В момента тя получава повече от половината от необходимата и газ, като целта е да се постигнат изцяло 100% не-руски газ. Всеки ден някой забива по още един гвоздей в ковчега на Газпром. Като се има в предвид, че Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини – това което земята дава даром на ватните маймуни, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. С намаляването на износа на газ ватенките са пълен КАПУТ.

С тези темпове на развитие на терминали и поевтиняване на газта от Велика Америка, скоро некадърника Путьо ще се наложи да купува газ от Америка. Нов терминал за втечнен газ за $10 милиарда строят в САЩ. Партньори са Ексън Мобил и Катар петролиъм.

Северен поток-2 ще се изплати на комунистите от кремъл едва след 50 години. Мурзилките не се надяват на никаква печалба от този проект... защото след 50 години раша, както и ссср ше е фалирала и няма да съществува в сегашният си формат. Северен поток-2 за руснаците е само инструмент за рекет и изнудване на Европа при необходимост.

Терминали за компресиране и декомпресиране са многократно по-евтин от компресори за транспорт на хиляди километри под Черно море на повече от километър дълбочина. За 1000 куб м: От САЩ газ се купува за 105 долара Печалба 15% към 15 долара компресия 60 долара транспорт 30 долара разтоварване 10 долара Обща цена след терминала в Полша 220 долара. Ако купуват руски газ за 90-100 долара от над 5000 км разстояние, с кораб доставката ще е още по-изгодна от цената на Газпром за нас. Та е все едно руски ли е, американски ли е щом е по-евтин от газпромския. По евтин е с транспорта и разтоварването. Поне до Полша е 220 долара американския, а ние купуваме в момента на 245 долара руския

И да рИвете и да рИнете със зурлите тъпи ватни свини нЕма полза: Току-що намерих цената на американския втечнен природен газ, доставен на Испания - 187 долара, затова не съветвам на вадалистите да размахват устните си особено срещу европейския газов пазар. Половината от руския газ ще бъде заменен в следващите 2-3 години от LNG от САЩ, Канада и BV ... Относно Полша долен лъжец: Поздрави от Полша: 1. Полша от 2016г. приема на свой терминал Катарски газ: https://news.bg/int-economics/polsha-podpisva-sdelka-da-kupuva-vtechnen-gaz-ot-sasht-za-5-godini.html 2. Полша 2017г. подписа сделка да купува на свой терминал втечнен газ от САЩ за 20 години

Няма да е много наравно, при положение , че руския газ е много по евтин! Терминалчето ще е само за парлама!

ами не е баш така. на обем- да. на единица топлина - 10% по-скъп дори.

ПОРЕДНАТА ЧЕРТВЕНА ЛЪЖА. Первый звоночек Кремлю: американцы будут yбивaть Газпром. https://www.youtube.com/watch?v=UUtvmCukVHE Глава польской нефтегазовой компании PGNiG Петр Возняк заявил, что Польша будет закупать СПГ из США по цене почти на 30 процентов ниже, чем ей сейчас обходится природный газ из России. PGNiG и американская компания Venture Global LNG подписали контракт на поставку в Польшу двух миллионов тонн СПГ в год в течение 20 лет.

Е като ще им е 30% даун зената, защо поляците вият на умряло, че ги заобикаля руската газ? Късе е проблема?

Турците не случайно имат 2 терминала за втечнен газ. Цената на щатския газ е еднаква и дори по-ниска отколкото тази на Газпром. Който иска може да види договорките във следната статия "LNG imports competitive for Turkey, but barriers persist" Англия получава газ с $2.00/MMBTu по-ниско от турците дори. Когато и Катар влезе в схемата ще стане още по-евтино. Хората не са прости. Едно е да имаш тарикат който си определя цените както си иска, друго е да има пазарна икономика... а там рашките винаги губят.,

Няма лошо! Немците защото са окупирана територия и колония на САЩ, ще си платят двойно, американчетата ги надупиха, но все пак ще получават евтина газ от Русия. А ние ...

Хайде още един, който прави чужди сметки! Абе не ги мислете германците със 100 милиарда евро излишък, все се оправят някак си!

германците май искат да минат по тънката лайсна... Построяват два терминала, уж за американската стока, и получават индулгенция за Северните потоци;)

Те дават парите, те поръчват музиката.

Да шансовете на СП-2 силно намаляват.

Американската газ е много по-качествена от руската, а и по-ефтена. И освен тва е згъстена и под налягане, като се разреди става 10 пъти по вече. Заради транспорта се оскъпява и тези терминали, но е пак по-ефтена от руската. Ние също имаме голями залежи на шистова газ, но комунистите ни спряха да я добиваме да купуваме тяхна. Румъния си добивашистова газ, Ю К, Франция и Германия, но там нямат много!

Ти завършил ли си основно образование?

Едва ли.

Само за година дневната ставка за газовоз можещ да превозва 200 000 М3 газ от 45 000 долара стана 150 000 долара, а от Тампа до Кил дистанцията е 5000 морски мили, приемам че газовоза през целия си преход развива максималната си скорост от 20 възла... и какво се получава?! Само за прехода, без никакви престои или отклонени от лошо време, цената се вдига с 470 000- 1 560 000 долара;)

Бате, остави на експертите да правят сметките, а!

Че то останаха ли експерти по сметките... всичките дето напоследък се самообявяват за експерти пишат га че ли са преквалифицирани политруци или офицери за защита на конституцията-)

200 000 м3 втечнен газ е 100 милиона кубически метра газ или транспорта излиза 15 долара за 1000 куб. м, Как смяташ много ли е? Щото това е цената за 500 км през тръба. Те това се получава.

ако не са зависими от Русия ще са зависими от САЩ ... се васали!

не само САЩ произвеждат такъв газ. Доста други страни правят същото. Включително и Русия. Пазарна икономика - който даде по-евтино от него ще се купува. Това е предимството.

И в Москва така разсъждават и се чудят защо "васалите" им стават все по-малко и по-малко.

А самолети F-16 няма ли да им продадат? Само ние ли сме прецакани на авиотема? Турците защо не си направиха терминали за втечнен газ? А ние кога?

Серьозно ли бе???? Айде ебе... я да ти цитирам "Typция, ĸoятo нe paзpeшaвa пpeз Бocфopa дa пpeминaвaт ĸopaби нaтoвapeни c втeчнeн пpиpoдeн гaз, визиpaйĸи cъoбpaжeния зa cигypнocт, имa изгpaдeни двa тepминaлa зa LNG eдиният e в Mpaмopнo мope, a дpyгият e в близocт дo Измиp нa Eгeйcĸo мope. Двaтa ca c oбщ ĸaпaцитeт oт 14.2 млpд. ĸyбичecĸи мeтpa нa гoдинa."

И смята да строи трети. че и е по евтин течния от руския газ. Затова за 2018 има спад на руския и ръст на втечнения. Но заради ограничения капацитет не са могли да внесат повече.